ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ


ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΕΚ

Το απόγευμα της Δευτέρας 2/3 κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού αυτοκινήτου βρέθηκε ένας ανήλικος Αφγανός πρόσφυγας, θύμα δολοφονικής επίθεσης, στο λιμάνι της Πάτρας. Ο ανήλικος μετανάστης βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Ήρθε να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο προσφύγων-θυμάτων του σκηνικού πολέμου που έχει στήσει η κυβέρνηση Καραμανλή και οι τοπικες αρχές στο λιμάνι κάνοντας το ποτήρι να ξεχειλίσει. Όλη η παραλιακή ζώνη μετατράπηκε σε θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε πρόσφυγες και την αστυνομία. Στήθηκαν κάποια πρόχειρα οδοφράγματα και αρκετοί ντόπιοι κάτοικοι έφτασαν για να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγυή τους στους δοκιμαζόμενους μετανάστες. Η αγριότητα της καταστολής όμως δεν είχε τέλος με άφθονη χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη μετανάστη και την επιστράτευση του παρακράτους για να συνδράμει με το δικό του τρόπο στο έργο της αστυνομίας. Το ιδιαίτερο μίγμα ασφαλιτών, φασιστών και άλλων κρατικών και παρακρατικών τραμπούκων το οποίο η αστική προπαγάνδα βαφτίζει «αγανακτισμένους πολίτες» εμφανίστηκε ξανά μετά την Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008 στην πόλη, εμφανίστηκε ακριβώς επειδή φοβούνται ότι οι φωτιές του Δεκέμβρη είναι ακόμη εδώ. Στο στόχαστρο των συμμοριών αυτών βρέθηκε ένας σύντροφος του ΕΕΚ, ο οποίος όχι μόνο ξυλοκοπήθηκε άγρια και προπηλακίστηκε από μια τέτοια συμμορία, αλλά δέχθηκε και απειλές κατά της ζωής του, όταν οι ασφαλίτες τον αναγνώρισαν και τον έριξαν σε αστυνομική κλούβα. Στη συνέχεια προσάχθηκε στην ασφάλεια μαζί με άλλα τρία άτομα, μέλη άλλων αριστερών οργανώσεων –μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της ΚΝΕ-, για να αφεθούν όλοι ελεύθεροι λίγο μετά χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Η νύχτα ήταν μακριά, καθώς αργότερα το βράδυ χτύπηθηκε μέλος αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας από ακροδεξιούς. Η προσπάθεια της κρατικής τρομοκρατίας να εκφοβίσει το ΕΕΚ και συνολικά το κίνημα αλληλεγγυής στους μετανάστες θα προβεί άκαρπη. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Κάθε τέτοιο χτύπημα επιβεβαίωνει ότι το μόνο μέσο με το οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να απαντήσει στην επαναστατική πολιτική είναι η ωμή βία και η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος, επιβεβαίωνει ότι η πολιτική μας είναι επικίνδυνη για την ταξική κυριαρχία του κεφαλαίου. Βρεθήκαμε στο πλευρό των Αφγανών προσφύγων γιατί ο αγώνας τους αφορά όλο το εργατικό κίνημα και τη ζωή μας σε ένα κόσμο που στερεί κάθε προοπτική για την εργατική τάξη. Οι μετανάστες «χωρίς χαρτιά» είναι το πιο εξαθλιωμένο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης του οποίου του στερείται το δικαίωμα στην ύπαρξη συνολικά. Η προσπάθεια να ντυθεί η δολοφονική ενέργεια του οδηγού ως ακραία ενέργεια στην πάλη κάποιων εργαζομένων στα φορτηγά είναι κάτι περισσότερο από χυδαία. Οι αγώνες ντόπιων και ξένων εργατών δίνονται από τις ίδιες γραμμές. Τα διαλυμένα κρανία μεταναστών βαραίνουν την επικίνδυνη κυβέρνηση της Δεξιάς, το Κράτος και το κεφάλαιο.

-Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει! Καλούμε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και το ταξικό εργατικό κίνημα να υπερασπιστούν τους μετανάστες και το αντιρατσιστικό κίνημα από τις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες!
-Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!
-Ο υπαίτιος της δολοφονικής επίθεσης να παραδοθεί στο λαό της Πάτρας.
-Να τιμωρηθούν οι οργανωτές και οι δράστες της επίθεσης στο σύντροφο του ΕΕΚ.
-Να παραιτηθεί ο Νταβλούρος και όλη η ηγεσία της τοπικής αστυνομίας!
-Να διαλύσουμε όλα τα σώματα ασφαλείας και τις παρακρατικές συμμορίες!
-Να ανατραπούν οι πολιτικοί υπεύθυνοι του πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες και στο κίνημα αλληλεγγυής. Κάτω η κυβέρνηση Καραμανλή! Εργατική Εξουσία!

3/3/2009, ΕΕΚ Κ.Ο. Πάτρας

------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δήλωση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ
N. Τσούκαλη για τα επεισόδια στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα


Επιτακτική η ανάγκη για κυβερνητικές ενέργειες


Tα χθεσινά γεγονότα στην Ηρώων Πολυτεχνείου ανάγουν σε επιτακτική την ανάγκη για άμεσες ενέργειες. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει επιδείξει μια προκλητική αδιαφορία. Περιμένουμε συγκεκριμένες λύσεις. Άμεσες λύσεις. Έχουμε άλλωστε προτείνει αρκετές στην κυβέρνηση, τις οποίες απλά αγνόησε. Από τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μέχρι τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Πλέον η όποια χρονοτριβή από την πλευρά της κυβέρνησης, λειτουργεί ως προσάναμμα στον φαύλο κύκλο της βίας που δειλά κάνει την εμφάνιση του.

Δυστυχώς, τα γεγονότα της Καθαράς Δευτέρας έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα λέγαμε τα τελευταία χρόνια. Η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και η σιωπή των τοπικών αρχών έχουν εκκολάψει το αυγό του φιδιού. Η Πάτρα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Μέχρι τώρα είχαμε τα μεμονωμένα κρούσματα βίας μεταξύ μεταναστών και οδηγών φορτηγών και μεταξύ των ομάδων προσφύγων για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο του λιμανιού. Τα χθεσινά επεισόδια δείχνουν την οργή που έχει σωρευτεί και πολύ φοβάμαι ότι τέτοια επεισόδια θα πυροδοτήσουν «τυφλές» συμπεριφορές.



3/3/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ