ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ "ΙΕΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ" ΚΑΙ Ο "ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ" ΤΟΥ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΤΟ "ΙΕΡΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ" ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας
20-03-2009

Προς τον κ. Υπουργό
ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

ΘΕΜΑ: «Ανέγερση κτίσματος χωρίς οικοδομική άδεια από τη Μητρόπολη Ηλείας»

΄Ιδρυμα εκατοντάδων τ.μ. χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο οικοδομική άδεια χτίζει η Μητρόπολη Ηλείας. Το κτίριο που φέρει την επωνυμία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, χτίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , δίπλα από το γηροκομείο «΄Αγιος Κυπριανός και Ιουστίνη» ως κτίριο – προσθήκη του ήδη υπάρχοντος.
Σύμφωνα με την αναρτημένη πινακίδα στο χώρο των οικοδομικών εργασιών, φορέας του συγκεκριμένου έργου είναι η Μητρόπολη Ηλείας, η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από τη δωρεά του ιδρύματος «Γιάννη Σπύρου Λάτση» και ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρέθηκε οικοδομική άδεια και διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η Δ/νση Πολεοδομίας Ηλείας, στην οποία ύστερα από έρευνα δεν βρέθηκε φάκελος οικοδομικής άδειας.

Δεδομένων των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Υπάρχει εγκεκριμένη οικοδομική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το παραπάνω κτίσμα της Μητρόπολης Ηλείας;

2) Αν όχι, τι προτίθεστε να πράξετε για την αποκατάσταση της νομιμότητας;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

==============================================================

...ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας
20-03-2009


Προς τον κ. Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


ΘΕΜΑ: «Κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών»


Σύμφωνα με την αριθμ. Π4/ΓΠοικ 172737/23.12.2008 απόφασή σας διορίστηκε ως διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ο κ. Θανασούλας Σωτήρης, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός (Δομικών ΄Εργων) με διετή θητεία.
Η τοποθέτηση του κ. Θανασούλα με την ιδιότητα του τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού ως διοικητή σε ένα ίδρυμα κοινωνικής μέριμνας έχει προκαλέσει σωρεία δημοσιευμάτων και αντιδράσεων μιας και το συγκεκριμένο πρόσωπο πέραν της άσχετης με το αντικείμενο ιδιότητάς του, εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών στην Ηλεία.
Όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 7017/13/12515/30.6.2007 πολυσέλιδη αναφορά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αμαλιάδας, ο νυν διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και πρώην δήμαρχος Βουπρασίας όχι μόνο ανεχόταν τη δράση του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων στο Δήμο του, αλλά είχε τακτοποιήσει και ο ίδιος παράνομα αλλοδαπές γυναίκες παρουσιάζοντας ψευδώς ότι αυτές εργάζονταν ως εργάτριες στα κτήματά του.
Στο ίδιο πρόσωπο αναφέρεται και η από 4.7.2007 ανακοίνωση της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνονται επί λέξει: «Το κύκλωμα δραστηριοποιήθηκε επί διετία τουλάχιστον και μάλιστα υπό την ανοχή του τότε Δημάρχου, στον οποίο ενώ είχε καταγγελθεί η δραστηριότητα, δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι ο αριθμός των παρανόμως τακτοποιηθέντων αλλοδαπών ανέρχεται σε χιλιάδες, ενώ τα χρηματικά ποσά που αποκόμισε το κύκλωμα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ».
Δεδομένων των ανωτέρω αλλά και της έντονης φημολογίας ότι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου ατόμου έγινε μόνο και μόνο λόγω της κομματικής του τοποθέτησης, παρότι ελέγχεται από τις διοικητικές αρχές για αδιαφάνεια και εμπλοκή σε σοβαρές αξιόποινες πράξεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Γνωρίζατε την εμπλοκή του νυν διοικητή του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών στο παράνομο κύκλωμα ελληνοποιήσεων αλλοδαπών;
2) Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφαση τοποθέτησής του ως διοικητή;
3) Τι προτίθεστε να πράξετε για να διασκεδάσετε τις υπόνοιες ότι πρόκειται για μια καθαρά κομματική επιλογή;

O ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ