ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ? ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ?




*** Μόνο η εφημερίδα "ΠΡΩΙΝΗ" του Πύργου αναδημοσίευσε το ρεπορταζ της "Ε". Γιά τους υπολοιπους... δεν είναι είδηση ότι ενας δήμαρχος έχει αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στον Καίαφα...
ΚΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ ΒΙΚΗ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ... ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ?


ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:
«Παράνομα δόθηκαν οι άδειες στο ξενοδοχείο του δημάρχου Ζαχάρως»


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20.1.2010

Ελάχιστες ημέρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη μαρτυρική Αρτέμιδα Ηλείας για τη δημιουργία Πρότυπου Οικολογικού Πάρκου Ανάπτυξης Εναλλακτικών Δράσεων Τουρισμού στο προστατευόμενο από τη Natura 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα, αποκαλύπτεται με βάση τα επίσημα έγγραφα ότι ο δήμαρχος της περιοχής, Πανταζής Χρονόπουλος, έχει οικοδομήσει παράνομα στην οικολογικά ευαίσθητη περιοχή ολόκληρη ξενοδοχειακή μονάδα, χρησιμοποιώντας άδειες-μαϊμού, με την προκλητική ανοχή της τοπικής Πολεοδομίας!

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από πολύμηνη έρευνα, την οποία διενήργησε με αφορμή τις σχετικές καταγγελίες της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως και το ρεπορτάζ της «Ε» στις 7.10.2008.

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ. Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος διαβίβασε την έκθεση-φωτιά στις 30 Δεκεμβρίου 2009 στο γραφείο του νομάρχη Ηλείας, στη διεύθυνση ΠΟΧΩΠΕ και στην Πολεοδομία Ζαχάρως, με την εντολή εντός διμήνου το αργότερο να αναφερθούν στον ίδιον, στον υπουργό Εσωτερικών και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης οι ενέργειες που θα γίνουν για επιβολή της νομιμότητας.

Ως ελεγχόμενη υπηρεσία για την πρωτοφανή παρανομία αναφέρεται το Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών Ζαχάρως, υπηρεσία γνωστή και από την περίπτωση της σκανδαλώδους ανέγερσης του «αμαρτωλού» δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους...

Οι παράνομες άδειες, σύμφωνα με το πόρισμα, φέρουν την υπογραφή και την έγκριση του πρώην αντινομάρχη Ηλείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Αντωνακόπουλου, αντί της Πολεοδομίας Ζαχάρως.

Ο βουλευτής, όμως, εξ αρχής κάνει λόγο ευθέως για πλαστογραφία της υπογραφής του και απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά εκείνου που χρησιμοποίησε ψευδώς το όνομά του.

«Ποτέ δεν υπέγραψα αυτές τις άδειες και οι υπογραφές δεν είναι δικές μου. Τα έγγραφα αυτά είναι παράνομα. Για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή θα πρέπει να υπάρξει έρευνα σε βάθος. Μάλιστα, έχω καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή για την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων μετά τις πυρκαγιές», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αντωνακόπουλος.

Οπως αναφέρεται στη σχετική πολυσέλιδη έκθεση, οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως, για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα, είναι παράνομες και γι' αυτό ζητείται η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας.

Οι συγκεκριμένες οικοδομικές άδειες με βάση την Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζονται ως μη σύννομες, διότι δεν συνοδεύονταν από: τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα κάλυψης, αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη παθητικής πυροπροστασίας, αποδεικτικό κατάθεσης αμοιβής του μελετητή μηχανικού, εγκρίσεις υπηρεσιών, τίτλο ιδιοκτησίας, πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το υποθηκοφυλακείο, έγκριση Δασαρχείου, κ.λπ.

Επίσης αναφέρεται ότι σε αυτές δεν προκύπτει η τήρηση της διαδικασίας προέγκρισης δραστηριότητας «ενοικιαζόμενα δωμάτια», χωροθέτησής της και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με τις διατάξεις 69269/5387/24.10.1990 ΚΥΑ. Ακόμη, ο έλεγχος των υποβαλλόμενων μελετών δεν διενεργήθηκε από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο, αλλά από άλλο πρόσωπο.

Οι επιθεωρητές ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ζητούν επίσης να διερευνηθεί κατά πόσον οι παράνομες οικοδομές του δημάρχου της Ζαχάρως βρίσκονται στη Β2 ΖΟΕ απόλυτης προστασίας της περιοχής του Καϊάφα, όπως αποφάνθηκε με αυτοψία το 2006 η Νομαρχιακή Επιτροπή Χωροταξίας Περιβάλλοντος (ΝΕΧΩΠ) ή αυτές βρίσκονται στη Ζώνη Γι ΖΟΕ, που λέει η Πολεοδομία της Ζαχάρως.

Ζητείται επίσης η ολοκλήρωση της διαδικασίας περί αυθαίρετων κτισμάτων του κ. Χρονόπουλου και η βεβαίωση στο Δημόσιο Ταμείο των σχετικών προστίμων ανέγερσης και διατήρησής τους.

Το περιβάλλον του κ. Χρονόπουλου ισχυρίζεται ότι η τουριστική μονάδα έχει ανεγερθεί υπό το καθεστώς πλήρους νομιμότητας και τίποτε το παράνομο δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

nodaros@enet.gr

1 σχόλιο:

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Και εγώ ο αδαής πολίτης θα μείνω στη τελευταία παράγραφο.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ?

Κανένας λόγος για κατεδάφιση?
Κανένας λόγος για φυλάκιση των παρανομούντων?
Καμία πρόβλεψη για αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών?

Δηλαδή το μήνυμα που παίρνουν οι πολίτες είναι: ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ?

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ