ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«ΑΦΗΝΑΝ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ»


ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ (ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ 2 ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΗΛΕΙΑΣ  

ΜΕΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 29.11.2011 :http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=29/03/2011&id=263154

Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος,  παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας στις 7.4.2011 οι πρώην αντινομάρχες Ηλείας και νυν αντιδήμαρχοι του Πύργου,  Αντώνης Καράμπελας και Λεωνίδας Δημουλιάς μαζί με τέσσερις ακόμη υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας.

Σε δίκη που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, επειδή ο σχετικός φάκελος δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί από την Βουλή στην Εισαγγελία Πύργου  , με την ίδια κατηγορία και για την ίδια υπόθεση , παραπέμπεται να δικαστεί και ο Ηλείος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος, μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας στις αρχές Μαρτίου. 

Οι ανωτέρω με βάση το κατηγορητήριο και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη,  φέρονται να παρέβησαν τα καθήκοντά τους και να μην έπραξαν τα νόμιμα,  για τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον στην περιοχή  Χάβαρι Αμαλιάδας. Πρόκειται για δύο εργοστάσια παρασκευής τουρσιών κι ενός τυροκομείου για τα οποία 28 κάτοικοι της περιοχής,  με αναφορά τους προς την νομαρχία και τον εισαγγελέα στις 26.4.2000 (!) κατήγγειλαν ότι ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα με τα απόβλητά τους την περιοχή καθιστώντας εφιαλτική την ζωή των κατοίκων με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Εφτά χρόνια μετά την καταγγελία , στις 15.11.2007 ο Συνήγορος του Πολίτη σε πολυσέλιδη έκθεσή του που στέλνει προς την νομαρχία Ηλείας επισημαίνει την αδράνεια της Ν.Α. ως προς τη συμμόρφωση με την νομιμότητα και την αποτροπή της ρύπανσης . Αναφέρει  μεταξύ άλλων  και πράξεις κακοδιοίκησης και μη τήρησης των σχετικών διατάξεων που αφορούν την λειτουργία των μονάδων και την προστασία του περιβάλλοντος επικαλούμενος και  τα σχετικά πορίσματα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.     

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει ακόμα  ότι  οι εγκαταστάσεις λειτουργούσαν  χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση, ότι δεν είχαν  επιβληθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση – αναστολή αδειών) , ενώ αναφέρει αδράνεια και μη ανταπόκριση συνεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Ηλείας.

Στις 26.2.2008 ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει την υπόθεση με νέα αναφορά του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας υπογραμμίζοντας τις παρανομίες αλλά και την άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών της Ν.Α Ηλείας με την Ανεξάρτητη Αρχή…

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο πρώην αντινομάρχες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον Συνήγορο του Πολίτη ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες: «ουδέποτε απάντησαν στα ερωτήματα που ανάγονταν στην αρμοδιότητά τους σχετικά με τη νομιμότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων».     

« Δεν διαπράξαμε κανένα αδίκημα , συνεργαστήκαμε πολλές φορές με τον Συνήγορο του Πολίτη και ενεργήσαμε πάντα με γνώμονα την νομιμότητα και το συμφέρον της Ηλείας » - δήλωσαν στην «Ε» οι δύο πρώην αντινομάρχες και νυν αντιδήμαρχοι του Πύργου.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηλείας και πρώην νομάρχης Τάκης Δημητρουλόπουλος αφού διευκρινίζει ότι την άρση της ασυλίας του τη ζήτησε ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 15/2/2011
τονίζει : « Η υποτιθέμενη «παράβαση καθήκοντος» αφορά την υπογραφή συνέχισης λειτουργίας μιας εξαγωγικής μονάδας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων της Ηλείας που και την αγροτική παραγωγή στηρίζει και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Μιας επιχείρησης η οποία όμως τηρούσε εξ αρχής τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τη νόμιμη λειτουργία της. Ως  νομάρχης, ως βουλευτής  και ως ενεργός  πολίτης στήριζα  και θα στηρίζω  κάθε νόμιμη δραστηριότητα, κάθε νόμιμη επιχείρηση και κάθε θέση εργασίας στον τόπο μου.» .-

nodaros@enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ