ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δικαιώθηκαν οι ορκισθέντες στο φως των κεριών

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Δικαιώθηκαν οι ορκισθέντες στο φως των κεριών

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=21/03/2011&id=261091

Νόμιμη κρίθηκε από την επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, η ορκωμοσία υπό το φως των κεριών (!) της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως (που είχε αποκαλύψει και φωτογραφικά με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η «Ε»).

Η απόφαση της άνω επιτροπής αποτελεί ηχηρό χαστούκι στην παράταξη του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, η οποία ετσιθελικά και με παράνομες διαδικασίες επιχείρησε να καθαιρέσει την αντιπολίτευση, επειδή αυτή αρνήθηκε να συμμετέχει στην ορκωμοσία του κ. Χρονόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε αργία λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανήκοντα στη μείζονα αντιπολίτευση (ήτοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και ένας της ελάσσονος μειοψηφίας), δεν προσήλθαν να ορκιστούν ενώπιον του δημάρχου Ζαχάρως την 19η-12-2010, διότι ευλόγως αμφέβαλαν για τη νομιμότητα της από 17-12-2010 προσκλήσεως την οποία τους απηύθυνε ο εκλεγείς δήμαρχος Ζαχάρως, δεδομένου ότι στον κ. Χρονόπουλο είχε επιβληθεί κατά την προηγούμενη εκλογική του θητεία του το διοικητικό μέτρο της αργίας και δεν είχε εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική αυτού απόφαση, που να αφορά το αδίκημα εξαιτίας του οποίου είχε επιβληθεί το μέτρο αυτό.

Στην άνω απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 αναφέρεται επίσης ότι τα τακτικά μέλη δεν εξέπεσαν της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου.

Δικαιωμένος δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, που ζητεί από τον υπερπεριφερειάρχη Τάσο Αποστολόπουλο να εκδώσει την οριστική απόφαση για την οριστική έκπτωση του δημάρχου της Ζαχάρως, καθώς ο δήμος παραμένει ακυβέρνητος, ενώ έχει τελεσιδικήσει στον Αρειο Πάγο και η δεύτερη καταδίκη του Χρονόπουλου για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε το σκάνδαλο με τις παράνομες προσλήψεις στο τοπικό ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ