ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑ - ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣΤΕΛΟΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 11 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΛΕΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Εκλεισε χθές και τυπικά από το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αμαλιάδας,  η υπόθεση της ποινικής δίωξης η 11χρονη «ομηρία»  των δημοσιογράφων Μάκη Νοδάρου (ΕΣΗΕΑ) ,  Παναγιώτη Παυλόπουλου (ΕΣΗΕΠΗΝ)  και του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πρωϊνή» Πύργου Ηλείας Χρήστου Ρήγα,  από τον μαιευτήρα – βιαστή που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από τα Ελληνικά δικαστήρια με ποινή πολυετούς κάθειρξης.   

Οι δύο δημοσιογράφοι και ο πρώην εκδότης κατηγορούνταν επειδή πριν από έντεκα περίπου χρόνια είχαν αναδείξει την υπόθεση  βιασμού μιας  26χρονης κοπέλας από τον μαιευτήρα της στην Αμαλιάδας .   

Το δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων μετά την έγγραφη παρέμβαση της δικηγόρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Χρύσας Βουλδή η οποία επικαλέστηκε την νομοθεσία περί παραγραφής του αδικήματος και την αμετάκλητη καταδίκη του γιατρού μηνυτή.   

Κοντά στους δύο δημοσιογράφους και την νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΠΗΝ,  βρέθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας , ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ και μελος της ΕΣΗΕΠΗΝ  Γιώργος Μαρινόπουλος , ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους συναδελφους του. 

Σημειώνεται ότι η 26χρονης κοπέλα από την Ηλεία είχε καταγγείλει ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο ιατρείο του γιατρού προκειμένου να υποβληθεί σε τεχνητή διακοπή κύησης , εκείνος την βίασε πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι ! 

Το απίστευτο και φριχτό γεγονός αποδείχθηκε και στα δικαστήρια που ακολούθησαν .

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων της Πάτρας με την 51-57 απόφασή του στις 8 Μαίου 2004 καταδίκασε τον μαιευτήρα για τον βιασμό της 26χρονης σε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών !

Στις 31 Ιανουαρίου 2011 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας με την 14-15 απόφασή του  κήρυξε ξανά ένοχο τον γιατρό για το κακούργημα του βιασμού και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης οχτώ (8) ετών ενώ του επέβαλλε και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Στο δικαστήριο υπέρ του μαιευτήρα κατέθεσε μεταξύ άλλων ως μάρτυρας υπεράσπισης πρώην δήμαρχος δήμου της Ηλείας !  

Ο καταδικασθείς μαιευτήρας,  στις 3/10/2011 κατέθεσε στον Αρειο Πάγο αίτηση ακύρωσης της καταδίκη του από το Εφετείο Κακουργημάτων  της Πάτρας . Στις 30 Απριλίου 2012 το Ε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την 754/2012 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή , επικύρωσε τελεσίδικα την ποινή στον γυναικολόγο ενώ τον υποχρέωσε να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα !

Η φρικη ειχε παρελθον...

Στην πολυσέλιδη απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος μαιευτήρας είχε κατηγορηθεί πριν τον βιασμό της 26χρονης δύο ακόμη φορές για παρόμοιες  πράξεις με θύματα γυναίκες ασθενείς .
Η πρώτη περίπτωση συνέβη το 1996 και  αφορούσε τον βιασμό μιας 22χρονης από την Ηλεία,  η οποία απέσυρε τελικά την κατηγορία με το σκεπτικό:  «ότι θα της προκαλούσε μεγάλο ψυχικό πόνο η διεξαγωγή της δίκης και δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ενός μικρού και συντηρητικού αντιλήψεων χωριού όπου διέμενε» . Ετσι με το 61/1996 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας κατ αποδοχή της δήλωσης της παθούσας την οποία ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε , έπαυσε την σε βάρος του ποινική δίωξη.
« Θα πρέπει να σημειωθεί  ότι ο τελευταίος στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο απολογούμενος κατέθεσε ότι ο δικηγόρος του πρότεινε να δώσουν στην 22χρονη 5.000.000 δρχ. «για να κλείσει η υπόθεση» τα οποία όμως δεν έδωσε» - αναφέρεται στην πολυσέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου.
Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι ο μαιευτήρας είχε κατηγορηθεί για παρόμοιο περιστατικό και το 2000 και από μια ακόμη 27χρονη κοπέλα η οποία μάλιστα κατέθεσε και στα δύο δικαστήρια την τρομακτική εμπειρία που έζησε  στο ιατρείο του γιατρού.

Με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχει στα χέρια του το www.mnodaros.blogspot.com  όλα τα φρικτά γεγονότα συνέβησαν στο ιατρείο του καταδικασθέντα οριστικά και αμετάκλητα μαιευτήρα,  το οποίο δεν διέθετε τις προδιαγραφές λειτουργίας οργανωμένης νοσηλευτικής μονάδας , όπως ορίζει στην ΥΑΑ 3β/ΟΙΚ2799/1987 «περί προστασίας της γυναίκας που υποβάλλεται σε τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης» .Επίσης δεν διέθετε νοσηλευτικό προσωπικό και κατά την διάρκεια της επέμβασης δεν συμμετείχε αναισθησιολόγος.

                           

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο "ΓΙΑΤΡΟΣ" ΑΥΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ (ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ), ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ …ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΙΣΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ... ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΕΙ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ