ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ Ο ...ΠΟΝΗΡΟΣ "ΤΥΠΟΣ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ !




ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗΣ... ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Μάκης Νοδάρος  
( Μέλος της ΕΣΗΕΑ - απληρωτος από τον Αυγουστο του 2011) 

« Δεν είμαστε εμείς οι καλοπληρωμένοι.  Είμαστε απλήρωτοι και απολυμένοι»
Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν σήμερα στην κεντρική πλατεία του Πύργου  , ημέρα απεργίας όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρα μας οι δημοσιογράφοι και οι «δημοσιογράφοι» της  Ηλείας επιχειρώντας να στείλουν το μήνυμα στην κοινωνία ότι το επάγγελμα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Στην συγκέντρωση δεν πήγα παρά τις πιεστικές προσκλήσεις πολλών αγαπημένων φίλων και συναδέλφων μου τους οποίους εκτιμώ για την επαγγελματική τους δουλειά αλλά και για το ήθος τους απέναντι  στο αναγνωστικό κοινό και γενικότερα στους πολίτες σεβόμενος τον καθημερινό τους αγώνα.  

Δεν πήγα συνειδητά και δυστυχώς οι επιφυλάξεις μου για την συγκεκριμένη συγκέντρωση βγήκαν αληθινές.

Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες για το ποιος ήταν εκεί και ποιος δεν ήταν και τι σχέση έχει ή είχε με τη δημοσιογραφία ή τους εκδότες – εργοδότες και μάλιστα σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου κατά το παρελθόν.

Θα σημειώσω απλά μια παρουσία – πρόκληση ενός προσώπου το οποίο όχι μόνο είχε το θράσος τα συμμετέχει στη συγκέντρωση αλλά και να φωτογραφηθεί  δίπλα από απολυμένους δημοσιογράφους , πίσω από το πανό που έγραφε « Δεν είμαστε εμείς οι κακοπληρωμένοι . Είμαστε απλήρωτοι και απολυμένοι» .

Είναι ο τύπος  που τον πληρώνουμε όλοι μας , εμείς όλοι οι απολυμένοι δημοσιογράφοι αναγκαστικά κάθε μήνα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ …

Είναι ο τύπος που με κάποιες διαδικασίες που μόνο ο ίδιος γνωρίζει  μπήκε πριν από χρόνια στο κρατικό ραδιόφωνο και μονιμοποιήθηκε με παχυλό μισθό …

Είναι ο τύπος που παρά τις αυστηρές και γραπτές οδηγίες της διοίκησης της ΕΡΤ περί απαγόρευσης δεύτερης εργασίας των δημοσιογράφων της , αυτός συνεχίζει παράλληλα με την δουλειά του να προσφέρει υπηρεσίες αρχισυντάκτη σε τοπική εφημερίδα λες και δεν τρέχει τίποτα…
Με την προκλητική κάλυψη του προϊσταμένου του στην ΕΡΤ ο οποίος παρότι ενημερωμένος  συνεχίζει να κάνει την ...πάπια (!) Το ίδιο και οι  συναδέλφοι του που λαμβάνουν καθημερινά οδηγίες από τον ίδιο.   

Είναι ο τύπος που αυτή την στιγμή κατέχει μια επί πλέον θέση με παράνομο τρόπο , που θα μπορούσε να την κατέχει ο καθένας από τους δεκάδες απολυμένους δημοσιογράφους της Ηλείας.

Είναι ο τύπος που συνειδητά επί χρόνια από την θέση του επιχειρεί να μειώσει και να απαξιώσει με την σιωπή του και τα γραπτά του κάθε αποκαλυπτική έρευνα που αφορά την παράνομη δραστηριότητα κρατικών υπαλλήλων και παραγόντων της Ηλείας.

Η παρουσία του συγκεκριμένου ατόμου στην συγκέντρωση των συναδέλφων μου , εκτός από προκλητική ήταν και άκρως προσβλητική για όλους μας .

Κι επειδή είχα προβλέψει την παρουσία του συγκεκριμένου και κάποιων άλλων «δημοσιογράφων κατά φαντάσια» εκεί , αυτή ήταν μια από τις αιτίες που δεν συμμετείχα στην σημερινή κινητοποίηση  των αγαπημένων φίλων και συναδέλφων μου που ευγενικά με είχαν προσκαλέσει.

Ας μες συγχωρήσουν λοιπόν οι αγαπητοί  μου  φίλοι και συνάδελφοι για την σημερινή μου απουσία .  

Αλλά τους λέω για μια ακόμη φορά και δημόσια,  ότι  προσωπικά δεν θα δώσω ποτέ με την παρουσία μου σε τέτοιες συγκεντρώσεις άλλοθι σε εκείνους που με τις πράξεις τους ντροπιάζουν το επάγγελμά μας και τρώνε το ψωμί των απολυμένων δημοσιογράφων ως διπλοθεσίτες , τριπλοθεσίτες …κλπ κλπ να το παίξουν αδικημένοι και κακοπληρωμένοι γραφιάδες !       

1 σχόλιο:

Θεόδ. Κόλλιας είπε...

Φίλε Μάκη, δικαιολογημένα όλα σου (θυμός, αγανάκτηση, οργή...)και σου βγάζω το καπελο. Όμως δεν εγγρίνω την επιλογή σου.Ναι έπρεπε να πας και να ....ξεβρακώσεις τον κύριο Παπάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ