ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΟΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΔΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ"-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΓΛΥΦΤΗΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ...(Αξιος ο μισθος του απο τον εργοδότη του και απο το ...Γραφείο Τύπου του αρχικοριού...)


ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ βουλευτή της Ν.Δ. ανεστάλη η κατεδάφιση έξι αυθαιρέτων
Μπουλντοζορουσφέτια...
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Είκοσι τρία αυθαίρετα κτίσματα και πέντε καντίνες στην παραλιακή περιοχή του Δήμου Ζαχάρως προσπάθησε χθες να κατεδαφίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών των αυθαιρέτων οι οποίοι και θέτουν το εύλογο ερώτημα: Γιατί τα δικά τους και όχι των «επωνύμων» που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Ηλείας;

Στο παρά ένα σταμάτησαν οι μπουλντόζες μπροστά στα αυθαίρετα του Επιταλίου, με παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρα. Τα αυθαίρετα της Ζαχάρως δεν ήταν τόσο τυχερά. Από νωρίς χθες το πρωί βρίσκονταν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πολλοί κάτοικοι αλλά και η εισαγγελέας του Πύργου η οποία προσπαθούσε να πείσει τους ιδιοκτήτες των οικημάτων να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για να κατεδαφιστούν. Παρά την εισαγγελική παρουσία οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αρνούνταν να φύγουν από αυτά, όπως και να απομακρύνουν τα πράγματά τους με αποτέλεσμα η μπουλντόζα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να κατεδαφίσει μέχρι αργά χθες το απόγευμα μόλις δύο οικήματα.Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός τής κατ' επιλογήν εφαρμογής των αποφάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των νόμων καθώς στις 28 Δεκεμβρίου 2007 ανεστάλη την τελευταία στιγμή, μετά την παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. στην Ηλεία Κώστα Τζαβάρα, η κατεδάφιση των έξι αυθαιρέτων που βρίσκονται στην παραλία του Επιταλίου.
Από τα συνολικά 43 αυθαίρετα για τα οποία έχει δοθεί εντολή κατεδάφισης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πρώτη φάση, έχουν κατεδαφιστεί πέντε αυθαίρετες κατοικίες στην παραλία του Παλουκίου Αμαλιάδας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστή η ημερομηνία για την κατεδάφιση των υπόλοιπων κτισμάτων που περιέχονται στα εναπομείναντα πρωτόκολλα κατεδάφισης από τα συνολικά 43 που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο στο Δήμο Βαρθολομιού και πέντε στο Δήμο Πύργου.Οπως έγινε γνωστό, οι κατεδαφίσεις αφορούν μόνο τα αυθαίρετα που βρίσκονται εντός του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας. Πρόκειται για κάποια από τα κτίσματα της πρώτης σειράς καθώς και για άλλες αυθαίρετες κατασκευές, για την κατεδάφιση των οποίων έχουν ήδη ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες τους.Τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων πραγματοποιεί εργολάβος από την Πάτρα, στον οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναθέσει την εργολαβία, παρουσία υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οικίες και κτίσματα εντός του αιγιαλού κατεδαφίζονται υποχρεωτικά.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/01/2008

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι βγαίνουν και κάνουν το ρεπορτάζ τους, εκεί που είναι τα πραγματικά γεγονότα, ακούνε τον κόσμο και αποκτούν μία ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Ζουν την κάθε στιγμή από κοντά και όχι από τον καναπέ του σαλονιού τους, πίνοντας καφέ τους, παρακολουθώντας τα πλάνα της TV και αφήνοντας τους άλλους να κάνουν τη δουλειά που οι ίδιοι θα έπρεπε να έχουν κάνει, προκειμένου να είναι άξιος και ο δικός τους μισθός. Το να έχεις υλικό από τη Ζαχάρω, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο… ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχουμε ακριβώς την ίδια φωτογραφία… εγώ στο αρχείο μου και εσύ στο blog σου…. μία φωτογραφία που ποτέ δεν ζήτησες από τον αρμόδιο συντάκτη. Μήπως τελικά ήσουν δίπλα μου και δεν σε κατάλαβα, γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Άννα Αγγελίδου

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

Κάποιοι εργάζονται στις εφημερίδες γιατί είχαν την ικανότητα να κάνουν ρεπορτάζ και όχι γιατί τους τοποθέτησε κάποιος πολιτικός ή κάποιος "θείος" εκεί. Κάποιοι κάνουν δημοσιογραφία και τολμούν να γράφουν την αλήθεια με το οποιο κόστος...χωρίς να υπολογίζουν , απειλές, αγωγές και μηνύσεις.Κάποιοι βλέπουν τις ειδήσεις όπως είναι και δεν καλύπτουν τις παρανομίες φιλικών τους προσώπων . Κάποιοι πληρώνουν το τίμημα να γράφουν ελεύθερα, με απολύσεις, αγωγές , απειλές και μηνύσεις. Και κάποιοι στην απέναντι όχθη με πουλημένη την αξιοπρέπειά τους, γράφουν κατευθυνόμενα και γλύφουν την εξουσία (αντί να την ελέγχουν και να την κρίνουν) έναντι ολίγων ευρώ...Οχι δεν ήμουν στην Ζαχάρω χθες. Την φωτογραφία που λες οτι σου ανήκει μου την παραχωρησε η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ . Ετσι γίνεται μεταξύ συναδέλφων από πολύ παλιά και ποτέ δεν υπήρξε καμιά παρεξήγηση.Από όλες τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι γνωστό,ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΘΈΜΑ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΕ ΜΙΆ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΜΌΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΌ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Και κάτι τελευταίο...
ΚΡΙΝΟΜΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ . ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΆ...ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που τηρείς κατά γράμμα...

Άρθρο 6
Η συναδελφική αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός των δημοσιογράφων συμβάλλουν θετικά στις συλλογικές επαγγελματικές επιδιώξεις και στην κοινωνική εικόνα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Γι' αυτό ο δημοσιογράφος οφείλει:
α. Να σέβεται την προσωπικότητα των συναδέλφων του. Να μην εκτοξεύει εναντίον τους ασύστατες κατηγορίες και να αποφεύγει τις προσωπικές αντεγκλήσεις, δημόσια και στους χώρους εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Η σύμβαση υπογράφτηκε με μάρτυρες πολλούς
Κι έχει καθαρά, και την υπογραφή μου
Δεμένος μέχρι κόκαλο και όρους πονηρούς
Θα έχω μια ζωή οδηγό κι ερμηνευτή μου

Θυμάμαι ότι υπόγραφα πολύ, πολύ μικρός
Με πέννα από φτερό νομίζω και μελάνι
Μόνο από ανάγνωση δεν ήξερα ο φτωχός
Κι έτσι τον χρόνο κυνηγώ που τρέχει και δεν φτάνει

Όσες φορές χρειάστηκε να την συμβουλευτώ
Μονίμως είχα άδικο κι έπρεπε να πληρώνω
Κι αν κάποτε αποφάσια μονάχος να σκεφτώ
Η σύμβαση απαγόρευε να σκέφτομαι και μόνος

Κι αρπάω και 'γω την σύμβαση με χέρι χαλαρό
Και ψάχνω να 'βρω κάποιον που να θέλει να την κλέψει
Διότι εντός της γράφεται και μάλιστα ρητώς
Ο κάτοχος της δεν μπορεί να τηνε καταστρέψει

Αλίμονο ο κακόμοιρος δεν πρόσεξα καλά
Αντίγραφα και μάρτυρες κρατούν και σημειώσεις
Κι αν ίσως από αμέλεια χαθεί και τα λοιπά
Προβλέπει το συμβόλαιο πολύ βαριές κυρώσεις

Δανείζομαι αγαπητοί συνάδελφοι τους στίχους αυτούς του Διονύση Τσακνή για να θυμίσω λίγο σε όλους σας κάτω από πιο καθεστώς εργαζόμαστε.
Στάθης Πουλιάσης

Ανώνυμος είπε...

Είμαι φτωχός κουρασμένος σκυφτός ανθρωπάκος
των ταπεινών και των άλλων πουλιών φιλαράκος

Για δε μ' αφήνετε ήσυχο άστε με ήσυχο όλοι
θέλω να ζήσω ελεύθερος δίχως ταυτότητα πια

Μια ζωή με κρατάν με κουνάν μ΄ένα σπάγκο
λόγια, σχολειά μέρα νύχτα δουλειά και στον πάγκο

Για δε μ' αφήνετε ήσυχο άστε με ήσυχο όλοι
θέλω να ζήσω ελεύθερος δίχως ταυτότητα πια

Όπου χαρά πρώτη-πρώτη σειρά κάποιος κλέφτης
κι όποιο κακό κάνει τ' αφεντικό εγώ είμ' ο φταίχτης

Πάντα πίστευα ότι οι στίχοι αυτοί με εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό… γι’ αυτό και τους δανείζομαι… Κάποιοι από εμάς ξεχνούν το παράγοντα άνθρωπο και κρύβονται πίσω από
τίτλους και κώδικες.
Ο δικός μου κώδικας είναι … ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ… όποιον έχω απέναντι μου, δίπλα μου… Εάν μαθαίναμε να σεβόμαστε αρχικά τον άνθρωπο δίπλα μας και κατ΄ επέκταση τον συνάδελφο μας, τότε θα ήμασταν όλοι καλύτεροι άνθρωποι, αφού κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι είμαστε άνθρωποι
Άννα Αγγελίδου

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

1) ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ,

Θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν είσαι ή αυτοαποκαλείσαι ή σε λένε δημοσιογράφο ,και εργάζεσαι σε κάποια εφημερίδα , πρέπει απαραίτητα να σέβεσαι απόλυτα τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογραφικών ενώσεων.Διαφορετικά αλλάζεις επαγγελμα και κάνεις κάτι άλλο χωρίς να λογαριάζεις τιτλους και κώδικες.Δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα τα χλευάζεις τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΠΗΝ.

2) ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ...

Την κουκούλα της ανωνυμίας που φοράς κι εσύ λέγοντας εξυπνάδες... την φορούσαν οι δοσιλογοι στην Γερμανικη Κατοχή για να συμφωνήσουν η όχι ποιός από τους ήρωες της αντίστασης ήταν αντάρτης και έπρεπε η όχι να εκτελεστεί...
Αξιος ο μισθός σου ...Αξιος και ο εργοδότης σου που σε κρατάει στη δουλειά...Αξιος κι εσύ γιά τις ρουφιανιές κατά των συναδέλφων σου στο μέσο που εργάζεσαι. Ολοι εκεί μέσα σε γνωρίζουν καλά...Γνωστή σε όλους και η προβληματική προσωπικοτητά σου...Και οι λαμογιές με τον αρχικοριό...Σύντομα θα γελάσουμε πολύ με τις αποκαλύψεις γιά τα εργα σου. χιχιχιχιχιχι!

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Μάκη Νοδάρο
Έμαθα στη ζωή μου να μην χλευάζω και κυρίως να σέβομαι τα πάντα, όσο μικρά ή όσο μεγάλα είναι. Δεν έχω κανένα «κόλλημα» με τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ή της ΕΣΗΕΠΗΝ. Το ότι δεν θέλω να βάζω ταμπελάκια στη δουλειά μου και στη ζωή μου, αφορά εμένα και δεν βλάπτει κανέναν, ούτε είναι αντίθετο με την δεοντολογία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΠΗΝ… Έμαθα να είμαι πάνω από όλα άνθρωπος… αλίμονο αν μάθουμε να κρυβόμαστε κάτω από ταμπέλες επικαλούμενοι διαρκώς του κώδικες και ξεχνάμε το σημαντικότερο πράγμα… να είμαστε άνθρωποι.
Άννα Αγγελίδου

Ανώνυμος είπε...

Kyria moy mathe na min eisai avoylo on...kai na mi kaneis oti soy lene apo to tilefono...tis allis efimeridas...
Dioti kai ta tilefona parakoloyuoyntai...kai oi toixoi exoyn aytia...Den to ikseres...Den rotages...?
Rotise akoma na deis ti elege gia sena o symvoylatoras soy prin apo merikes evdomades...se sizitisi...Tha katalaveis poso se ektima san dimosiografo...
Mila xamilofona sto tilefono giati akoygesai...Kai esu kai o allos. Epiteloys kante kati sosto eseis oi dyo...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ