ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

"ΕΧΑΣΕ" ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΧΑΣΙΣ - ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ


ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ (ΚΟΜΨΑ ΟΜΩΣ Ε?)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 4.5.2006

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ καθήκοντος ο διοικητής του Α.Τ. Αμαλιάδος
Δίωξη για το χασισοδάσος
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 του Π.Κ.) κατά του διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας, αστυνομικού υποδιευθυντή Νικόλαου Μπάστα, έδωσε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών Αναστάσιος Κανελλόπουλος, για την κλοπή χιλίων δενδρυλλίων χασίς, που φύλαγε η Ασφάλεια της Αμαλιάδας πριν από έναν χρόνο στην Κοινότητα Εφύρα Ηλείας.

Η υπόθεση -όπως αποκάλυψε προ ημερών η «Ε»- τέθηκε στο αρχείο από τις δικαστικές αρχές της Αμαλιάδας, δίχως να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους αστυνομικούς. Το γεγονός αυτό προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από τους νομικούς της περιοχής αλλά και από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, οι οποίοι με δηλώσεις τους έκαναν λόγο για «συγκάλυψη» της υπόθεσης και ζήτησαν την πλήρη διερεύνηση του θέματος.

Ο Κωνσταντόπουλος

Για το ζήτημα ενημέρωσε αμέσως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινό ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και έτσι διετάχθη εκ νέου έρευνα σε βάθος, από την οποία προέκυψαν ευθύνες σε βάρος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος τότε ήταν προϊστάμενος του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τις συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες δεν είχαν εντοπίσει κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους οι δικαστικές αρχές της Αμαλιάδας, οι οποίες και έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν χθες στην «Ε» ότι η ποινική δίωξη κατά του Ηλείου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με την άστοχη αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους του και όχι με ζήτημα διαφθοράς, καθώς μέχρι σήμερα αποτελεί υπόδειγμα αστυνομικού.

Ικανοποιημένος από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δήλωσε χθες στην «Ε» ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας ότι το ζήτημα των ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με γραφειοκρατικές τακτικές, αλλά με συνεχείς και αξιόπιστες παρεμβάσεις. Χθες για την πολύκροτη υπόθεση κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης. Ζητεί δε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να διατάξει ενδελεχέστερη έρευνα της υπόθεσης για απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν, ώστε να μην πλήττεται η εικόνα του κράτους και να μη συντηρείται η νοοτροπία της ατιμωρησίας.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29/04/2006


Εισαγγελέας και πάλι για το χασισοδάσος
ΠΥΡΓΟΣ

Την πλήρη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι δικαστικές Αρχές της Αμαλιάδας έθεσαν στο αρχείο την κλοπή του δάσους των 1.000 δενδρυλλίων χασίς, που φύλαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, διέταξε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ύστερα από την παρέμβαση του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Εφετών Πατρών, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, να διερευνήσει άμεσα, με κάθε λεπτομέρεια, τον φάκελο της υπόθεσης. Ο κ. Κανελλόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διερευνηθεί η υπόθεση από την αρχή, εφ' όσον προκύψουν στοιχεία. «Είναι εμφανές ότι υπάρχουν σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι επίσης εμφανές ότι εκείνοι που ασχολήθηκαν με τη δικογραφία δεν απέδωσαν τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, γι' αυτό και ενημέρωσα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση, την οποία παρακολουθούμε στενά», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Κανελλόπουλος. Ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος ζήτησε την παρέμβαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ τη διερεύνηση σε βάθος ζήτησαν και τοπικά στελέχη της Ν.Δ.

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

2 σχόλια:

Βυτιναιος είπε...

Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω!
Αυτά βλέπουν οι "Σκοπιανοί" και μας τρίβουν στη μούρη τους τσαμπουκάδες και τα βέτο.

Ανώνυμος είπε...

Το εχασε ο ανθρωπος λεμε το εχασε!!!Σαν δυφραγκακι κυλησε και παει!!!Και εχει και εναν γαμπρο επ αδελφη στην Πατρα και κατι λεει παλια επαιζε και με αυτον με φυτειες λεει με, με,....κακοηθειες !!!δεν το πιστευω!!!ο ανθρωπος του νομου!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ