ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ"



ΕΙΚΟΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (24) ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΗ» ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους γνωστούς και άγνωστους φίλους και συναδέλφους που μου συμπαραστέκονται στον αγώνα μου για την παράνομη απόλυσή μου.
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ .
Ευχαριστώ για τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης , τον νομάρχη Αχαίας Δ. Κατσικόπουλο , τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας Νίκο Τσούκαλη, τον βουλευτή Θανάση Λεβέντη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Τριγάζη, την Πανηλειακή Επιτροπή Αγώνα για τις Πυρόπληκτες Περιοχές, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα) , τους συνάδελφους της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗΣ και ΠΑΤΡΙΣ του Πύργου , τον συνάδελφο Ανδρέα Καπογιάννη, την ΕλένηΣκάβδη, τον Στάθη Μπετίνη από την Ζάκυνθο, τους συναδέλφους από την Ελευθεροτυπία, την ΝΕ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας , το ΙΝΚΑ Ηλείας, τουσ συναδελφους στο ΙΟΝΙΟΝ FM, και κάποιους εν ενεργεία πολιτικούς της Ηλείας που δεν επιθυμούν ανοιχτά να μιλήσουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι θα τους περιμένει στις επόμενες εκλογές…

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ.



Η ΕΣΗΕΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟ

21 Ιουλίου 2008

Ανοιχτή πρόκληση προς τον δημοσιογραφικό κόσμο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτελεί η απόλυση του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου, από την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ της Ηλείας. Η απόλυση αυτή, πέρα από τον καταχρηστικό και παράνομο χαρακτήρα της, πλήττει κατ’ ευθείαν το συνταγματικό δικαίωμα της πληροφόρησης.
Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στο συνάδελφο Μάκη Νοδάρο, στην αδελφή Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου & Νήσων, στον αγώνα της για την επαναπρόσληψή του και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο και καμιά αιτιολογία δεν μπορεί να το αναιρέσει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Παράνομη απόλυση
Δευτέρα 14 Ιούλ 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση από την εφημερίδα «Πρώτη» Ηλείας του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου και ζητά από την ιδιοκτησία της εφημερίδας την άμεση επαναπρόσληψή του.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, για λόγους εντελώς άγνωστους στον συνάδελφο, αποφάσισε την απόλυση του, καταστρατηγώντας στοιχειώδεις αρχές που διέπουν την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ειδικά στο χώρο του Τύπου, τέτοια φαινόμενα είναι ακόμα πιο απαράδεκτα, γιατί αποτελούν αμφισβήτηση στου δικαιώματος των συντακτών να ελέγχουν τις (κεντρικές και τοπικές) εξουσίες, καταλήγοντας σε πλήρη υπονόμευση της ελευθεροτυπίας.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συμπαρίσταται στον συνάδελφο, αξιώνει την ανάκληση της απόλυσης και επαναλαμβάνει ότι κάθε κρούσμα παραβίασης θεμελιωδών προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθιστά υπόλογους τους παραβάτες.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου και θα στηρίξει κάθε ενέργεια, τόσο του ίδιου όσο και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), για την επαναπρόσληψή του.

ΕΣΗΕΠΗΝ :
Αδικη και καταχρηστική η απόλυση του Μάκη Νοδάρου
11 Ιουλίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση από την εφημερίδα «Πρώτη» Ηλείας του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου και ζητά από την ιδιοκτησία της εφημερίδας την άμεση επαναπρόσληψη του και την αποκατάσταση της τάξης.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας για λόγους εντελώς άγνωστους στον συνάδελφο αποφάσισε την απόλυση του καταστρατηγώντας στοιχειώδεις αρχές που διέπουν την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ συμπαρίσταται στον συνάδελφο, αξιώνει την ανάκληση της απόλυσης και επαναλαμβάνει ότι κάθε κρούσμα παραβίασης θεμελιωδών προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθιστά υπόλογους έναντι των αρχών του κράτους τους παραβάτες.

Ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, μαχητικός ρεπόρτερ και ασυμβίβαστος στην αποστολή του, έχει συνδέσει την δημοσιογραφική του διαδρομή με μεγάλες επιτυχίες, με γνώμονα πάντα την αποκάλυψη της αλήθειας, την ενημέρωση της κοινής γνώμης και τον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας. Η δε συνεισφορά του στην ανύψωση της ειδησεογραφικής φυσιογνωμίας της εφημερίδας «Πρώτη» συναντά ως «ανταπόδοση» μια άδικη, εντελώς αναίτια και αιφνιδιαστική απόλυση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, σε περίπτωση που η απόλυση δεν ανακληθεί, θα διεκδικήσει δικαστικά την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και παράλληλα θα εξετάσει και άλλες μορφές αντίδρασης.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Οικολογική Κίνηση Πάτρας καταγγέλλει την απόλυση του δημοσιογράφου ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ από την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου, ως άδικη, καταχρηστική και πλήγμα κατά της ανεξάρτητης άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η αιφνιδιαστική και χωρίς εξηγήσεις απόφαση δείχνει ότι ο μαχητικός υπέρ του περιβάλλοντος και κατά της καταπάτησης των δημοσίων αγαθών χαρακτήρας της δημοσιογραφικής δουλειάς του Νοδάρου ενόχλησε ισχυρά συμφέροντα.

Ζητούμε την άμεση άρση της καταχρηστικής αυτής απόλυσης.
Η φίμωση ανεξάρτητων δημοσιογραφικών φωνών είναι πλήγμα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων.

Η ΕΠΟΠ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο, που έχει δώσει σαφή και συνεπή δείγματα μαχητικής φιλοπεριβαλλοντικής δημοσιογραφίας και αποδοκιμάζει ενέργειες που υποβαθμίζουν το ρόλο του Τύπου σε διαμεσολαβητή ποικίλων συμφερόντων.

Άκης Τσελέντης είπε...
Μένω έκπληκτος από την "απόλυση-διωγμό" αυτού του εκλεκτού δημοσιογράφου που τιμά το δημοσιογραφικό λειτούργιμα στην επαρχία. Έχω συνεργαστεί πάρα πολλά χρόνα με τον κ. Νοδάρο και πάντα διακρινόταν από τιμιότητα, αξιοπιστία και ακριβή καταγραφή των γεγονότων. Φοβάμαι ότι η απόλυση αυτή είναι στα πλαίσια μία γενικής εκστρατίας εκφοβισμού όλων των προοδευτικών-δημοκρατικών δημοσιογράφουν με σκοπό να τους κλίσουν το στόμα και να κατακλιστούμε από δημοσιογράφους παπαγαλάκια επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ....
Άκης Τσελέντης
Καθηγ. Σεισμολογίας Παν/μίου Πατρών

13 Ιούλιος 2008 4:21 μμ
Ανώνυμος είπε...
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ας τους διευκολύνουμε!
Οι καταστροφικές - για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού - ξηρασίες θα συνεχιστούν για δεκαετίες... Το πετρέλαιο τελειώνει... Οι βαφτισμένες "εναλλακτικές" πανάκριβες πηγές ενέργειας (βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, "ακίνδυνα" ραδιενεργά κλπ), με τις οποίες κερδοσκοπούν και μας αποπροσανατολίζουν, γίνονται όλο πιο ακριβές, αφού κι αυτές στηρίζονται στο πετρέλαιο...
Κατάρρευση όπως οι μοιρολάτρες Πομπηιανοί και οι Μάγια
ή Αποκέντρωση-Αναδασώσεις-Αυτάρκεια επειγόντως;
http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk
http://aftarkia.wordpress.com
http://www.youtube.com/watch?v=RQX9WgL7jQc

14 Ιούλιος 2008 10:31 πμ
Ανώνυμος είπε...
Ηθελα να ήξερα τι σκέπτονται τα αφεντικά του Τύπου της Ηλείας για το θέμα αυτό. ευτυχώς όμως Μάκη μου υπάρχουν και άλλοι δρόμοι.

Κ. Φλαμής

1 σχόλια:
GeoPonos είπε...
Μάκη τιμή για τον δημοσιογράφο είναι να τον διώχνει η εφημερίδα...κάπου δεν έσκυψε το κεφάλι πάει να πει...!!!

12 Ιούλιος 2008 1:34 μμ

3 σχόλια:
Ανώνυμος είπε...
Μάκη έχει ελέγξει κανείς την δραστηριότητα των συγκεκριμένων κυρίων στην Ηλεία; Μαθαίνω ότι μέχρι και στην Αχαϊα έχουν κάνει αγορές. Ψάξτε λίγο ποιοι τους δίνουν τροφή. Και αν όλα όσα κάνουν είναι νόμιμα! Γιατί υπάρχουν πολλές πληροφορίες και οι "κακές γλώσσες" λένε πολλά.

Κωνσταντίνος Φλαμής

10 Ιούλιος 2008 3:20 μμ
antarths είπε...
Αγαπητε Μάκη αυτα που συμβαινουν στην επαρχεια και ειδικα στον τοπο μας ειναι ντροπη, εσυ βεβαια τα ξερεις απο πρωτο χερι....ξερω οτι οτ,ι και να κανουν δεν προκειτε να σε φιμωσουν...κουραγιο ελπιζω να δικαιωθεις αν και το σωματειο σας νομιζω οτι δεν ειναι και οτι το καλυτερο...αλλωστε εισαι και εσυ ωριμο τεκνο τησ οργης. κουραγιο ελπιζω να δικαιωθεις αν και το σωματειο σας νομιζω οτι δεν ειναι και οτι το καλυτερο.

11 Ιούλιος 2008 8:51 πμ
Ανώνυμος είπε...
Κανένα λαμόγιο στην Ηλεία, θα γράψει γι αυτούς τους τύπους; Που λυμαίνονται τα έργα υπό την κάλυψη εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης;

11 Ιούλιος 2008 4:24 μμ


ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΟΤΟΠΟ...ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΙ Ν ΑΝΤΕΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΩΡΕ ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΙΣ.

Οστρια


Ειλικρινά λυπάμαι....
Και κατά βάθος λυπάμαι όχι μόνο εσένα αλλά κι εμάς.
Που φωνάζουμε, χτυπιόμαστε και κατηγορούμε τους "μεγάλους" και δεν μπορούμε να κάνουμε καλά το καλύβι μας...
Δεν ξέρω τι να ευχηθώ. Τι να σου ευχηθώ... Καλό κουράγιο; Καλά ξεμπερδέματα;
Εύχομαι να δικαιωθείς. Γρήγορα!
Φιλικά
Ναταλία


ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΧΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΑΣΑΝ.
----- Original Message -----

ΓΩΓΩ Γ.

2 σχόλια:

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είπε...

Μάκη, με αγώνα, υπομονή και την συσπείρωση όλων μας, η φωτογραφία που δείχνεις θα αλλάξει φορά.
Ο κύριος που βγαίνει χαμογελαστός από τον ανακριτή.... θα μπαίνει προς το γραφείο του σκυθρωπός...

Θα γυρίσει ο τροχός...

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
Περιοχή 28η οκτωβριου 5-7 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Μήνυμα ΚΥΡΙΕ ΝΟΔΑΡΟ Οσο μικρη και να ειναι η φωνη μας ,οπου και να ακουστει να ξερετε οτι ολο το Δ.Σ του ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ειναι μαζι σας σε αυτη την πρωτογνωρη αποφαση εφημεριδας τοπικου τυπου να απολυει αυθαιρετα και χωρις καμμια λογικη δημοσιογραφους και εργαζομενους μονο και μονο γιατι στηριζουν την ελευθερια του τυπου και την ευκαιρια για σωστη ενημερωση του πολιτη σε ενα νομο που τα ποσοστα διαφθορας ειναι υψηλα σε ολες τις κλιμακες. ΤΟ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ΑΥΡΙΟ 23/07/08 ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΗ. ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
email INKA.ILIAS@YAHOO.GR
Ωρα αποστολής GR 23.07.08 - 01:01

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ