ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΔΟΥΛΟΥΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Ένα χρόνο πριν, όλοι γινόμασταν μάρτυρες της αθλιότητας πίσω από τη συγκομιδή της φράουλας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εξαθλιωμένοι εργάτες, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, ρατσιστικές συμπεριφορές στο όνομα της «αγροτικής ανάπτυξης» και του «γεωργικού εκσυγχρονισμού».
Λίγους μήνες αργότερα, μια ακόμη «Μανωλάδα», αυτή τη φορά στα Φιλιατρά, «βελτίωσε» το σύστημα, βάζοντας τιμοκατάλογο ντροπής ανάλογα με το «χρώμα» των εργατών. Και τώρα επιστρέφουμε για άλλη μια φορά στην ίδια τη Νέα Μανωλάδα για να δούμε πού βρίσκεται η κατάσταση.

Πλέον η περιοχή που είχε χαρακτηριστεί «άβατο» για δημοσιογράφους, συνδικαλιστές και όσους τολμούν να αντισταθούν στη βάναυση εκμετάλλευση που υφίστανται εκεί οι αλλοδαποί εργάτες, έχει γίνει ακόμα πιο απροσπέλαστη. Αλλά τώρα πια κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Γιατί οι βαρύγδουπες υποσχέσεις των αρμοδίων έμειναν στον αέρα και οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες. Θέλουν να είναι συνένοχοι σε αυτήν την κατάσταση που όχι μόνο εξευτελίζει τους ίδιους, αλλά προπάντων δείχνει τα όρια και τις ανεπάρκειες μιας ολόκληρης πολιτικής, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αποκλειστικά ως εργατικά χέρια χωρίς φωνή, αισθήματα, ανάγκες, πραγματική ύπαρξη.

Η Νέα Μανωλάδα είναι όντως «επικίνδυνη ζώνη», αλλά κυρίως για τους αλλοδαπούς εργάτες που ζουν εκεί και υφίστανται την «όμορφη φιλοξενία» και τη «ζεστή υποδοχή» των τσιφλικάδων της ελληνικής υπαίθρου. Είναι το άλλο πρόσωπο της «ένταξης», του ελέγχου και της αστυνομοκρατίας που εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα στο πρόσωπο των μεταναστών και των προσφύγων. Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κυβερνητικούς (αν)αρμόδιους ότι εμείς, τα ελλείμματα εκσυγχρονισμού και παραγωγικότητας της ελληνικής γεωργίας δεν θα τα αφήσουμε να κουκουλώνονται με την εξαθλίωση και την εξόντωση των εποχιακών εργατών.


24/3/2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;
ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ;;;;

ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:
ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;;;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ;;;

ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΕΞΩ.
ΚΟΥΦΑΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το θέμα είναι απλό.
Αν κάποιος εκβιάζει αυτούς τους φουκαράδες και τους κρατά εκεί με το ζόρι, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να επέμβουν άμεσα και δραστικά οι αρχές. Αν όμως, αυτοί οι άνθρωποι ζουν έτσι και αμείβονται τόσο χαμηλά χωρίς άλλη πίεση, είναι δικό τους πρόβλημα και καλό θα ήταν αν δεν τους αρέσει να φύγουν να πάνε κάπου αλλού.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 1.000 EΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠ' ΕΞΩ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ;;;

ΓΙΝΑΤΕ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΜΝΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΘΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε άθλιοι που θέλετε τους αράπηδες να σας γεμίζουν τις κοιλιές και τις τσέπες σας αλλά να μη μιλάνε και κάθονται ήσυχγα για να τους δέρνετε, να τους κλέβετε και να τους βασανίζετε, άντε γαμηθείτε εσείς και το χωριό σας!

Η δουλεία έχει καταργηθεί εδώ δύο αιώνες.

Ο νόμος λέει πόσο είναι το βασικό μεροκάματο. Αυτό ίσχύει για όλους. Δεν λέει ο νόμος ότι ο "αράπης" παίρνει τα μισά. Ούτε ότι δουλεύει 20 ώρες την ημέρα, ούτε ότι τρώει ξύλο αν δεν δουλέψει.

Αϊ στο διάολο κοπρίτες που γίνατε άρχοντες από τους πεινασμένους δούλους!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ