ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Η Κεφαλονιά τιμά τη μνήμη των 720 Ιταλών στρατιωτών που χάθηκαν το '43


ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 13.8.2009Μήνυμα ειρήνης προς όλους τους λαούς της Γης αναμένεται να στείλει αύριο (14 Αυγούστου 2009) ο λαός της Κεφαλονιάς μέσα από την τελετή μνήμης των 720 Ιταλών στρατιωτών, οι οποίοι το 1943 παρασύρθηκαν στον βυθό της θάλασσας, στην είσοδο του κόλπου του Αργοστολίου, όταν το πλοίο τους, οδηγούμενο από τους Γερμανούς, προσέκρουσε σε νάρκη.
Η τελετή διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, την ιταλική πρεσβεία, το Κέντρο Μελετών και Ερευνών Ναυαγίων SUBMARINA του Ιταλικού Συλλόγου «Tecnica» και τον Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Κεφαλληνίας και Ιθάκης Mediterraneo.
Πρόκειται για το επιταγμένο από τους Γερμανούς κατακτητές ελληνικό καράβι Α/Π ΑΡΝΤΕΝΑ, το οποίο μετέφερε Ιταλούς αιχμαλώτους του γερμανικού στρατού και βυθίστηκε, στις 28 Σεπτεμβρίου του 1943.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρξει τοποθέτηση ειδικής αναμνηστικής πλάκας σε σημείο επί του βυθισμένου πλοίου από εθελοντική ομάδα Ιταλών δυτών. Για την εκδήλωση ήδη έχει καταπλεύσει από χθες στον κόλπο του Αργοστολίου σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας και Ιθάκης, έχοντας τον γενικό συντονισμό, έχει ήδη προτείνει, στους αρμόδιους φορείς των δύο χωρών, την ανέλκυση ορισμένων μικρών εκτεθειμένων αντικειμένων είτε του πλοίου είτε των νεκρών, προκειμένου να προστατευθούν από την περαιτέρω φθορά από το θαλάσσιο περιβάλλον ή την παράνομη αφαίρεση αυτών από δύτες. Τα αντικείμενα αυτά μπορούν να εκτεθούν στον ήδη διαμορφωμένο χώρο του σχετικού με τη μεραρχία Acqui μουσειακού χώρου στο Αργοστόλι είτε στο υπό ολοκλήρωση Ναυτικό Μουσείο Φάρσων Κεφαλληνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ