ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

"ΓΑΛΑΖΙΕΣ" ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ




ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Φιμώνουν τον διοικητή

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 19.8.2009

Τακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές χρησιμοποιεί το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για να φιμώσει τις φωνές αγωνίας και διαμαρτυρίας του συνδικαλιστή αξιωματικού της Π.Υ., μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, πύραρχου και διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου Νικολάου Χανιά.
Το «έγκλημα» του κ. Χανιά, κατά την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με την ΑΠ: 41112/Φ103.3 κλήση του σε απολογία που υπογράφει ο αντιστράτηγος του Π.Σ. Αθανάσιος Κοντοκώστας, είναι ότι με δηλώσεις του στα ΜΜΕ «προέβη με σαφή πολιτικό περιεχόμενο σε σχόλια ειρωνικά και χλευαστικά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, επιδεικνύοντας συμπεριφορά η οποία απάδει προς την ιδιότητά του ανώτερου αξιωματικού, διαταράσσοντας σοβαρά την πειθαρχία στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου...».
Ο κ. Χανιάς είχε καταγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι η Ζάκυνθος απειλείται φέτος το καλοκαίρι από οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες από τις πυρκαγιές έχουν κινδυνεύσει τα χωριά Ανω Βολίμες, Εξω Χώρα και Μέγα Αλώνι, και έχουν καεί από 15 διαφορετικούς εμπρησμούς από πρόθεση πάνω από 3.000 στρέμματα δάσους.
Ο αξιωματικός της Π.Υ. είχε επίσης αποκαλύψει ότι η Πολιτεία αγνοεί προκλητικά αίτημα της υπηρεσίας του και των φορέων του νησιού έπειτα από απόφαση του ΣΝΟ να στείλει για μεταστάθμευση ένα εναέριο μέσο.
Αντί αυτού, όπως λέει, οι αρμόδιοι έστειλαν το εναέριο μέσο στη Μεσσηνία, όπου δεν υπάρχουν πυρκαγιές, και χωρίς να το έχει ζητήσει η Π.Υ. Καλαμάτας.
Οπως αναφέρει στην τρισέλιδη απολογία του ο συνδικαλιστής αξιωματικός της Π.Υ.:
«Οι πολίτες δεν κινδυνεύουν από αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις... Ενδεχομένως κινδυνεύουν από υπουργούς και παράγοντες που πλουτίζουν αθέμιτα, από υπουργούς που το καταστροφικό 2007 δεν έβλεπαν κανέναν υπεύθυνο παρά μόνο ασύμμετρες απειλές και στρατηγούς ανέμους, που στο δέος της θέας της καμένης Αρχαίας Ολυμπίας και του καρβουνιασμένου Κρόνιου Λόφου, έβλεπαν μόνο πέντε έξι καμένα δένδρα».
«Ο εθνικός φυσικός πλούτος και το περιβάλλον και οι πολίτες κινδυνεύουν από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας από την έλλειψη πολιτική γης (δασολόγιο -κτηματολόγιο - χρήσεις γης), από την έλλειψη υποδομών πυρασφάλειας στα δάση, από τον ελλειμματικό κατασταλτικό μηχανισμό, που πέρα από το φιλότιμο των πυροσβεστών που πάντα περισσεύει, εξακολουθεί να λειτουργεί με εξαπατημένους συμβασιούχους πυροσβέστες, με 3.300 κενά οργανικά, με παλιά εναέρια μέσα και με πολλές ελλείψεις στον υπόλοιπο εξοπλισμό».
Ο κ. Χανιάς στο τέλος της απολογίας του τονίζει ότι:
«Οσο θα διαπιστώνω ότι ο εθνικός μας πλούτος, το περιβάλλον και η ζωή μας συνεχίζουν να καταστρέφονται, όσο θα βλέπω μια αυτιστική και αδιάφορη πολιτεία να συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική, η συνείδησή μου ποτέ δεν θα μου επιτρέπει, έναντι οποιασδήποτε απειλής, ποινής ή καταναγκασμού, να παραμένω σιωπηλός».
nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ