ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΜΠΑΤΣΟΣ... ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ

Δικαστήριο: Παράνομο το δημαρχείο

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10.8.2009


Κόλαφος για τη διαπλοκή και τις παρανομίες που συμβαίνουν στον Δήμο Ζαχάρως Ηλείας αποτελεί η υπ' αριθμ. 25/4.6.2009 διάταξη της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πύργου, Μαρίας Μ. Παπαγιαννίδου.

Με τη διάταξη απορρίπτεται οριστικά η έγκληση περί συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου, κατά της «Ε», του δημάρχου της Ζαχάρως, με αφορμή τις αποκαλύψεις και την έρευνα της εφημερίδας για το δημαρχείο που επιχειρήθηκε να χτιστεί χωρίς διαγωνισμό και με απ' ευθείας ανάθεση στην εταιρεία FORUM Α.Ε., με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους.
Η δικαστική απόφαση απαλλάσσει και την αντιπολίτευση του δήμου.
Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου στο πολυσέλιδο σκεπτικό της χαρακτηρίζει ευθέως ως παράνομη την ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως και επικαλούμενη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κάνει λόγο για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον δήμαρχο της Ζαχάρως, ενώ σημειώνει κατηγορηματικά ότι τα ρεπορτάζ της «Ε» ήταν αληθή.

Στη διάταξη, αφού αναφέρεται ότι το δημαρχείο της Ζαχάρως επιχειρήθηκε να κτιστεί παράνομα σε χώρο αστικού πρασίνου, αποκαλύπτεται η αντιφατική και παράνομη συμπεριφορά του νυν αντιδημάρχου και υπαλλήλου (!) της Πολεοδομίας Ζαχάρως Σπήλιου Φωτόπουλου, ο οποίος το 2005 σε έγγραφό του ανέφερε ότι το οικόπεδο δεν ήταν οικοδομήσιμο και το 2008 «εξέδωσε παράνομα» την 1/4.1.2008 οικοδομική άδεια του αμαρτωλού δημαρχείου...

Στη δικαστική απόφαση αποκαλύπτεται επίσης ότι η μελέτη για την ανέγερση του δημαρχείου έχει κατατεθεί από αναρμόδιους μελετητές που δεν έχουν ιδιότητα μελετητή δημοσίων έργων, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μελετητών Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ... Επισημαίνεται η απ' ευθείας ανάθεση του έργου στην εταιρεία FORUM Α.Ε. και στη συνέχεια η εκτέλεσή του από την ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε., καίτοι δεν επιτρεπόταν η υπεργολαβία και γίνεται λόγος για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Παραπλάνηση»

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου επισημαίνει ότι ουδέποτε έγινε αποδοχή της δωρεάς από το δημοτικό συμβούλιο ή τη δημαρχιακή επιτροπή ούτε παραλαβή των χρημάτων ούτε ελήφθη σχετική απόφαση για τον χώρο και τον τρόπο κατασκευής του νέου δημαρχείου από το δημοτικό συμβούλιο ούτε νόμιμη ανάθεση δημοσίου έργου και τονίζει: «Υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η Αυστραλιανή Κυβέρνηση παραπλανήθηκε ως προς τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών».

Η κ. Παπαγιαννίδου χαρακτηρίζει ως δικαιολογημένο ενδιαφέρον του Τύπου τα ρεπορτάζ της «Ε» και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι επιτρεπτά δημοσιεύματα για την πληροφόρηση, ενημέρωση και κατατόπιση του κοινού, συνοδευόμενα και από οξεία ακόμη κριτική και δυσμενείς χαρακτηρισμούς των προσώπων στα οποία αναφέρονται».
Σε άλλη παράγραφο σημειώνει: «...τα όρια της ανεκτής κριτικής ενός πολιτικού προσώπου είναι ευρύτερα από ενός κοινού ανθρώπου, διότι ο πρώτος, σε αντίθεση με τον δεύτερο, εκτίθεται συνειδητά και αναπόφευκτα σε έναν ενδελεχή έλεγχο των πράξεών και των ιδεών του, τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από τους πολίτες».

nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ