ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Ωρα ελέγχου για το «κράτος» της Ζαχάρως

(Σ.Σ***ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ... ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ - ΗΛΕΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ )

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 6.8.2009

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα ...μυστήρια του «κράτους» της Ζαχάρως Ηλείας.
Με τις α.π. 1059560/2370-Α/23.9.2008 και 1091971/ 3755-Α εντολές του υπουργού Οικονομίας και οικονομικών αλλά και την ΑΒΜ Β08α/25.8.08 εισαγγελική παραγγελία, οι επιθεωρητές της Οικονομικής Επιθεώρησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζητούν από τον Δήμο της Ζαχάρως έγγραφα, εξηγήσεις και αποδεικτικά στοιχεία για πλήθος σοβαρότατων παρανομιών και παραλείψεων, που κατήγγειλε πριν από μερικούς μήνες στις διωκτικές Αρχές η αντιπολίτευση του δήμου.
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται το δημαρχείο της Ζαχάρως που, όπως αποκάλυψε πρώτη η «Ε», επιχειρήθηκε να κτιστεί με παράνομο τρόπο από τον Δήμο της Ζαχάρως και με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης (1.800.000 ευρώ, που προορίζονταν για τα θύματα της φωτιάς...
Οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών με το ΑΠ: 4685/28.7.2009 «εξαιρετικώς επείγον» έγγραφό τους ζητούν άμεσα την αποστολή επικυρωμένων αντιγράφων του προϋπολογισμού και του απολογισμού του έτους όπου έχει εγγραφεί η πίστωση δαπάνης ανέγερσης του Δημαρχείου Ζαχάρως, την απόφαση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος, την πηγή χρηματοδότησης, τον προϋπολογισμό κόστους κατασκευής, τη μελέτη, την οικοδομική άδεια και τη διαδικασίας ανάθεσης εκτέλεσης του έργου. Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας βρίσκονται και τα σημαντικά χρηματικά ποσά των δωρεών που δόθηκαν από φορείς και πολίτες για τους πυρόπληκτους της Ζαχάρως, για τα οποία ο δήμος δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις, ποιος τα διαχειρίστηκε, πού δόθηκαν, με ποιες διαδικασίες και τι ποσά περιελάμβαναν συνολικά οι καταθέσεις.
Μέσω του σχετικού εγγράφου, ζητούν αντίγραφο όλων των τραπεζικών βιβλιαρίων που κατατέθηκαν τα χρήματα για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης πυροπλήκτων, του πίνακα διανομής δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου επιλογής πυροπλήκτων δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης και των αιτήσεων που υπέβαλαν οι παθόντες πυρόπληκτοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της οικ. ενίσχυσης με τα συνυποβληθέντα δικαιολογητικά. Εκτός των ανωτέρω, η έρευνα περιλαμβάνει και μέρος των έργων που εκτελέστηκαν στον Δήμο της Ζαχάρως.
Οι ελεγκτές, με το α.π. 4686/29.7.2008 έγγραφό τους, ζητούν την αποστολή επικυρωμένου αντίγραφου του προϋπολογισμού και απολογισμού του έτους στον οποίο εγγράφεται η πίστωση δαπάνης κατασκευής του έργου «Ανάπλασης πλατείας και αποκατάστασης παραδοσιακής βρύσης πλησίον του νεκροταφείου παραδοσιακού οικισμού Ανω Ταξιαρχών, την απόφαση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος, πηγή χρηματοδότησης, του προϋπολογισμού του κόστους κατασκευής, της μελέτης, της οικοδομικής άδειας και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου».
Ο έλεγχος από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων αναμένεται να συνεχιστεί και σε άλλα έργα αφού έχουν φθάσει στα γραφεία της Υπηρεσίας καταγγελίες που έχουν σχέση με την μη νόμιμη διαδικασία στην εκτέλεση έργων από τον δήμο.
*** ( Την άνω είδηση δημοσίευσε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και ο καλός συνάδελφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.)

1 σχόλιο:

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

TOYΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΟΤΕ! ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ

Eίχατε μάθει να ποτίζετε το κόσμο με τις ιδέες?
Είχατε μάθει να κατευθύνετε τα πλήθη?
Είχατε μάθει να καθοδηγείτε τους πολίτες σα τα αρνιά στο σφαγείο?
Είχατε μάθει να "διαρρέετε" σιγά & επιλεκτικά τις πληροφορίες?

Και εμφανίστηκαν οι bloggers.
Ενα ξέσπασμα, ένας θυμός που γεννήθηκε στις στάχτες των πυρκαγιών του 2007.
Οι bloggers: οι μόνοι που κατέβηκαν αυθόρμητα να διαμαρτυρηθούν μπροστά στη ΒΟΥΛΗ για τα καμμένα δάση ενώ άλλοι έκαναν διακοπές ή έτριβαν τα χέρια τους μπροστά στις φλόγες που κατέφαγαν τα δάση & τη ζωή μας!
Ολοι,ειδήμονες και μη, ανοίξαμε τα προσωπικά μας ημερολόγια & μοιραστήκαμε τις σκέψεις μας & τις αγωνίες μας.
Μετά οι σκέψεις έγιναν έρευνα, έγιναν χείμαρρος πληροφοριών, έγιναν πληροφόρηση, έγιναν η φωνή ενός φιμωμένου λαού, το βλέμμα μιας τυφλής κοινωνίας.

Οι bloggers πήραν τα σκήπτρα.
Ερεύνησαν, δημοσιεύσαν, κυκλοφόρησαν τα νέα & τις ειδήσεις που ασφυκτιούσαν οι καημένες να βγουν αλλά τις έκρυβαν οι δυνάμεις του τόπου.
Καθοδηγούμενη είδηση στους bloggers? Ισως?
Αδικες επιθέσεις? Ισως?
Αδιερεύνητες καταγγελίες? Ισως?

Ομως τίποτα δεν συγκρίνεται με τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ που πλημμύρισαν τη κοινωνία μας.
Τίποτα δε συγκρίνεται με τη δύναμη της λογικής & την απαίτηση για ειλικρίνεια.
Επί δεκαετίας οι αρχηγοί μας φίμωναν την ελληνική κοινωνία, μοίραζαν με το σταγονόμετρο τις αλήθειες που τους συνέφεραν, οδηγούσαν & καθοδηγούσαν με φοβερή μαεστρία ένα λαό με αρχές & αξίες που τις πατήσαν & τις ποδοπάτησαν.

Και τώρα οι bloggers μπήκαν στο δρόμο..Φραγμα στο χείμαρο του ψέματος, της αδικίας, της χειραγώγησης, της ατιμίας.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ TROKTIKO ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΗΜΕΡΗΣΊΩΣ? https://www.blogger.com/blogin.g?blogspotURL=http%3A%2F%2Ftroktiko.blogspot.com%2F2009%2F01%2Ftroktiko_02.html
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ BLOGS ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ?
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ BLOGS ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ DVD/ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΖΟΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που αντί να ενισχύουν την ελεύθερη έκφραση τη φιμώνουν? http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/08/troktiko_06.html

Η άποψη του πολίτη πρέπει να ελεγχθεί, να λογοκριθεί, να φιμωθεί ...
Ετσι αποφαίνεται ο νόμος όπως στη περίπτωση του αγαπημένου troktiko

Αυτό το ιστολόγιο παραβιάζει τους Όρους Υπηρεσίας Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτεςhttp://troktiko.blogspot.com/
Εάν είστε συντάκτης αυτού του ιστολογίου, πείτε μας ποιος είστε! Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας.

Συγχαρητήρια σε όλους: δημοσιογράφους, πολιτικούς και όσους θεωρούν οτι ο πολίτης είναι η μαριονέτα του!
Posted by ΗΛΕΚΤΡΑ at 5:20 PM
Labels: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΤΩΝ BLOGGERS

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ