ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ !




ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΙΟΝΟΚΡΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ...


Η αθλιότητα των "γαλάζιων" παρατρεχάμενων στην Ηλεία δεν έχει όρια...


Μετά την καταστροφή του Κρόνιου Λόφου από τις πυρκαγιές του 2007, άγνωστοι έκλεψαν χθές κιονόκρανο ανεκτίμητης αξίας μέσα από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας.


Το κιονόκρανο διαστάσεων 30εκ. επί 30εκ. επί 20εκ. που ανήκε σε Παλαιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ. έκανε φτερά ! μυστηριωδώς και παρά τις αναζητήσεις της αστυνομίας δεν βρέθηκε ...


Η προϊσταμένη της Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Γεωργία Χατζή τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
Ντροπή...Κάποιοι καίνε και κλέβουν την Αρχαία Ολυμπία και κανείς δεν έχει την τσίπα...να πάει σπίτι του.
Ούστ παλιογαϊδούρια !
------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 7.9.2009
Χάθηκε παλαιοχριστιανικό κιονόκρανο από την Αρχαία Ολυμπία
Δεν της έφταναν οι πυρκαγιές, προστέθηκαν και οι περίεργες εξαφανίσεις.
Το Σάββατο, στις 11.30 μ.μ., η αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Ζ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας, Γεωργία Χατζή, ότι σύμφωνα με αναφορά φύλακα απουσίαζε από τη θέση του κιονόκρανο διαστάσεων 30 εκ. επί 30 εκ. επί 20 εκ. που ανήκε σε Παλιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ.
Το κιονόκρανο, μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη, βρισκόταν τοποθετημένο πάνω σε τοιχίο του ναού, στον υπαίθριο χώρο.
Η κ. Βλαζάκη ενημέρωσε αμέσως τον γ.γ. του ΥΠΠΟ Θοδωρή Δραβίλλα, ο οποίος έδωσε την οδηγία να διεξαχθεί με το πρώτο φως της ημέρας ενδελεχής έρευνα σε όλον τον αρχαιολογικό χώρο και ειδικά στην περίμετρό του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κιονόκρανο είχε μετακινηθεί από τρίτους σε διαφορετική θέση από την αρχική του.
Δυστυχώς η έρευνα που έγινε δεν είχε αποτέλεσμα και ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας. Παράλληλα, ο κ. Δραβίλλας έθεσε την προϊσταμένη της Ζ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Γεωργία Χατζή, σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων, μέχρι να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες της. Τον χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, που μετέβη αμέσως στην Αρχαία Ολυμπία. Διετάχθη επίσης ένορκη διοικητική εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ