ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ?


ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ?
«Δόλιος συκοφάντης» είναι για την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή, ο δημοσιογράφος της «Ε» μέλος της ΕΣΗΕΑ που τόλμησε και κατέθεσε στην Πολεοδομία Ηλείας, μετά από καταγγελίες πολιτών, αίτηση για το πόσο είναι νόμιμη ή όχι, η διώροφη πέτρινη οικία με κάμερες ασφαλείας, ιδιοκτησίας της που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από τις όχθες στο πολύπαθο ποτάμι της Νέδας.

Με χαρακτηρισμούς «τον δόλιο συκοφάντη Νοδάρο και την παρέα του από την Νομαρχία Ηλείας» η πρώην δημοσιογράφος (!) και βουλευτής της ΝΔ, επιτίθεται και κατά των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηλείας που τόλμησαν και αυτές να ερευνήσουν το θέμα χωρίς προηγουμένως να την ενημερώσουν – όπως λέει σε επιστολή της προς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και στην ΕΣΗΕΑ.

Η κ. Πιπιλή όμως δεν σταματά εκεί αλλά σε πρωτόγνωρο για πολιτικό πρόσωπο ύφος, μας κατηγορεί ότι προσπαθούμε εδώ και μήνες να την εμπλέξουμε σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας κάνοντας λόγο γιά "περί οργανωμένου σχεδίου αντιπολιτευτικής «σφαγής» μιας βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος".

Κύριε Καραμανλή από πότε οι βουλευτές σας βρίσκονται στο απυρόβλητο της δημοσιογραφικής έρευνας και ποιός τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο απέναντι σε κρατικούς υπαλλήλους και δημοσιογράφους που κατά το παρελθόν έγιναν στόχος πληρωμένων μπράβων, επειδή τόλμησαν να ξεσκεπάσουν την «μπόχα» της περιοχής Ζαχάρως την οποία η κ. Πιπιλή ούτε σαν πολιτικός , ούτε σαν δημοσιογράφος, ουδέποτε είχε δει ?

Παρακατω διαβαστε : Το σχόλιο της "Ε"¨, την αίτησή μου στην Πολεοδομία και την αντίδραση της κ. Πιπιλή

ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...

---------------------------------------------------------------------------------------------
Εχει ασυλία;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11.9.2009


«Δόλιος συκοφάντης» είναι, για τη βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, ο δημοσιογράφος που τόλμησε και κατέθεσε στην Πολεοδομία Ηλείας, μετά από καταγγελίες πολιτών, αίτηση για να μάθει αν είναι νόμιμη ή όχι η διώροφη πέτρινη οικία ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από τις όχθες, στο πολύπαθο ποτάμι της Νέδας.
Με ανάλογους χαρακτηρισμούς επιτίθεται και κατά των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας, που τόλμησαν και αυτές να ερευνήσουν το θέμα, χωρίς προηγουμένως να την ενημερώσουν, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και την ΕΣΗΕΑ.
Από πότε οι βουλευτές βρίσκονται στο απυρόβλητο της δημοσιογραφικής έρευνας;

Μ. ΝΟΔ.

--------------------------------------------------------------------------------------

Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΥΡΓΟΥ


Μάκης Νοδάρος 4.8.2009
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ
Τηλ: 210 9296001
6937166005
Fax : 26230 22798
210 9028311-13
Email:
nodaros@enet.gr


ΠΡΟΣ : Διεύθυνση Πολεοδομίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας ( κ. Σπυρούλια).
ΚΟΙΝ: Πολεοδομία Ζαχάρως.Αξιότιμοι Κύριοι.


Στο πολύπαθο ποτάμι της Νέδας στα όρια των νομών Ηλείας – Μεσσηνίας, από την πλευρά της Ηλείας , σε ελάχιστη απόσταση από την κοίτη του ποταμού, βρίσκεται δυόροφη πέτρινη οικοδομή με κάμερες ασφαλείας και άλλοι μικροί επίσης πέτρινοι οικίσκοι.
Η συγκεκριμένη οικοδομή σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της κοινότητας Πρασιδακίου φέρεται να ανήκει στην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Πιπιλή.
Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας , πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω κτίσμα όπως και τα υπόλοιπα δίπλα του στερούνται νόμιμης οικοδομικής αδείας.
Σας παρακαλώ να διερευνήσετε άμεσα το θέμα και να με ενημερώστε εγγράφως :
α) Ως προς την νομιμότητα της ανέγερσης του κτιρίου .
β) Αν όντως αυτό ανήκει στην κ. Πιπιλή .
γ) Ποιές είναι οι ενέργειές σας.

Σας επισυνάπτω :

1 ) Φωτογραφία της οικοδομής.
2 ) Λεπτομερές σχεδιάγραμμα του σημείου όπου βρίσκεται (4,14 χλμ ανατολικά της κοινότητας Πρασιδακίου).
3) Δορυφορική απεικόνιση (2007) της οικίας.


Με εκτίμηση

Μάκης Νοδάρος


----------------------------------------------------------------------------------------

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ.ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
Βουλευτής Αθηνών Α΄- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα 31 -8-2009
Προς: Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή Λέανδρο
Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών


Καταγγελία - Αναφορά κατά του Αντινομάρχη κ. Μπαλκάμου και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κ. Σπυρούλια και κατά παντός υπεύθυνου της Νομαρχίας Ηλείας.

Στις 4-8-2009 ο Δημοσιογράφος κ. Μάκης Νοδάρος, κάτοικος Λεχαινών Ηλείας, καταθέτει στη Διεύθυνση Πολεοδομίας- Χωροταξίας καταγγελία ότι οικία πού «φέρεται ότι ανήκει στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Πιπιλή στερείται οικοδομικής αδείας»!
Ζητεί να διερευνηθεί άμεσα το θέμα και να ενημερωθεί εγγράφως:
Α) ως προς τη νομιμότητα της ανέγερσης του κτιρίου
Β) αν όντως αυτό ανήκει στην κ. Πιπιλή
και Γ) ερωτά τη Νομαρχία ποιες είναι οι ενέργειές της.
Η καταγγελία πρωτοκολλήθηκε αυθημερόν με αρ. Πρωτ. 5741.
*Από τις 4-8-09 έως 26-8-09 δεν είχα –ως όφειλαν- ενημερωθεί ως καταγγελλόμενη από καμία Υπηρεσία!
*Από τις 4-8-09 έως 26-8-09 δεν είχα- με κανένα τρόπο- λάβει καμία ειδοποίηση καθώς και αντίγραφο της καταγγελίας, ούτε μου είχαν ζητηθεί στοιχεία, αναφορικά με τις καταγγελίες του εν λόγω τοπικού δημοσιογράφου.
Εάν δεν είχα η ίδια πληροφορηθεί –από σχόλια και κουτσομπολιά ανθρώπων της περιοχής και δεν είχα με δική μου και μόνο πρωτοβουλία ζητήσει επιβεβαίωση των φημών και, εν συνεχεία, αντίγραφο της καταγγελίας, από το Τμήμα Πολεοδομίας Ζαχάρως στις 25 Αυγούστου, θα είχα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη ηθική ζημία ως πολίτης αλλά και ως βουλευτής, εγκλωβισμένη από ένα σύστημα υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων πού, αποκλειστικό σκοπό είχαν με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους να φέρουν με δόλο και συκοφαντική διάθεση, ύπουλο κτύπημα στη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, και με διαπόμπευση μέσω διαρροών στα Μ.Μ.Ε., για πολιτικούς και κομματικούς λόγους.
Σημειώνω πώς, ως βουλευτής της Ν.Δ είχα ορισθεί, ως υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας των Ευρωεκλογών 2009 και παρέμεινα στο νομό για ένα δεκαπενθήμερο, ενώ είναι σε όλους γνωστή η προέλευσή μου από παλαιά πολιτική οικογένεια της Ηλείας – με ιστορία 4 αιώνων-με πολύ στενές έως σήμερα σχέσεις με το νομό, δεδομένης και της οικογενειακής και προσωπικής μου περιουσίας στο Δήμο Φυγαλείας- κομμάτι της οποίας είναι η «αυθαίρετη»-«παράνομη» κατά τον κ. Νοδάρο οικία.
Ο λόγος για τον οποίο ζητώ από την Αρχή σας έρευνα και έλεγχο κατά παντός υπευθύνου και, προσωπικά, κατά των αναφερόμενων πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών δεν έχει να κάνει μόνο με την μη ενημέρωσή μου, ως όφειλαν, αμέσως, αλλά και επειδή, ενώ :
Α. δεν είχα καμία γνώση
Β. ενώ οι ίδιοι δεν είχαν στοιχεία για την αναφερόμενη οικία η οποία υπάγεται στα όρια του Δήμου Φυγαλείας και δεν έκαναν, καν τον κόπο, όπως θα σας αποδείξω εν συνεχεία με πρωτοκολλημένα υπηρεσιακά έγγραφα, να βρουν!
Γ. ενώ δεν ήταν εις θέση να γνωρίζουν εάν ανήκει η «καταγγελλόμενη» οικία σε μένα
Δ. ενώ δεν ζητήθηκε από εμένα η άλλη αρμόδια αρχή οποιοδήποτε στοιχείο
Ε. ενώ είμαι δημόσιο και από όλους, εν Ελλάδι-πόσο μάλλον στα χωριά της Ηλείας-αναγνωρίσιμο πρόσωπο, πού κατά σύμπτωση, εκείνες τις ημέρες η οικογένεια μου και εγώ βρισκόμασταν στην έδρα του Δήμου Φυγαλείας, την πατρίδα του παππού μου, τη Νέα Φυγαλεία,
οι αθεόφοβοι, προέβησαν σε παράνομες ενέργειες «εν κρυπτώ»! προετοιμάζοντας όπως αποδεικνύεται και από πληροφορίες αλλά, κυρίως από σχετικό έγγραφο «έφοδο» στην ερημική αγροικία για να καταγραφεί ως αυθαίρετη- πιθανόν να έφερναν και τη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα- πού δεν υπάρχει!- με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους, με δεδομένο ότι ήταν εκεί μέλη της οικογένειάς μου και οι συνιδιοκτήτες, εγώ, καθώς φιλοξενούμενοι συνάδελφοί μου βουλευτές και δημοσιογράφοι αθηναϊκών εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι λειτουργοί ελέγχουν –κατά τα άλλα –την περιοχή της Επικράτειας με τα περισσότερα αυθαίρετα και παράνομα στον αιγιαλό (25.000)χωρίς έως σήμερα –εάν εξαιρεθούν ενέργειες από τον Γ.Γ Περιφέρειας και το Δήμαρχο Ζαχάρως-να έχουν επιδείξει τέτοια ταχύτητα ελέγχου και επιβολής ποινών, και μάλιστα Δεκαπενταυγουστιάτικα!
Όπως ενημέρωσα και τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηλείας με 2 Μηνυτήριες αναφορές μου, στις 26 και 28 Αυγούστου», από τις αρχές Αυγούστου, και ενώ βρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Φυγαλείας και σε όμορους Δήμους, κατά τις φιλικές ή πολιτικές μου επισκέψεις στην περιοχή, είτε προσωπικώς, είτε τηλεφωνικώς διάφοροι γνωστοί ή και άγνωστοι πού απλώς με γνώριζαν, με ρωτούσαν με μισόλογα, χωρίς να είναι σε θέση να με ενημερώσουν για το τι ακριβώς συμβαίνει» τι τρέχει μ΄ εμένα και τη Νομαρχία με ένα σπίτι πού είναι «αυθαίρετο» κ.α. κουτσομπολίστικα, απ’ αυτά πού ξέρετε, «τρέφουν» τις μικρές κοινωνίες, πόσο μάλλον όταν αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα.
Στις 21 Αυγούστου με αναζήτησε ο τοπικός βουλευτής και υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κοντογιάννης, με τον οποίο μίλησα την επομένη, στις 22 Αυγούστου, όπου έκπληκτος είναι η αλήθεια, μου είπε ότι του τηλεφώνησε ο Αντινομάρχης Ηλείας κ. Μπαλκάμος, ο οποίος του ζητούσε τηλέφωνό μου και ως μη όφειλε του εξήγησε και γιατί με ψάχνει επειδή έχει καταγγελία-υπενθυμίζω από τις 4 Αυγούστου- για το σπίτι μου πού είναι «αυθαίρετο και παράνομο»!
Διέκοψα αμέσως ταξίδι μου ξανακατέβηκα στη Ζαχάρω να παραλάβω- επιτέλους- με πρωτοβουλία μου- την επίμαχη καταγγελία, αλλά λόγω πένθους για τις πυρκαγιές του 2007 το Δημόσιο εκεί, αργούσε και έτσι την παρέλαβα την επόμενη ημέρα.
Αμέσως άρχισα αλληλογραφία με το Νομάρχη, και μόνο μετά από έγγραφη πίεση μου έλαβα, επιτέλους την αναφερόμενη στο πρόσωπό μου αλληλογραφία των Υπηρεσιών της Νομαρχίας, όπου επιβεβαιώθηκα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για τις πληροφορίες πού είχα ότι, είχε δοθεί εντολή σε διάφορες συναρμόδιες υπηρεσίες να γίνει «ντού» στην αγροικία ––πιθανόν και άλλων υπηρεσιών πού δε γνωρίζω- αλλά για κάποιο λόγο η «επίθεση» σε σπίτι ανύποπτου, ανυπεράσπιστου από την αυθαιρεσία των κρατικών λειτουργών, πολίτη και πόσο μάλλον πολιτικού προσώπου, δεν έγινε –δυστυχώς - για τα κανάλια πού έχασαν τόσο ενδιαφέρον θέμα, για το πώς λειτουργεί η Διοίκηση μιας Νομαρχίας και πώς μπορεί να πλήττεται η αξιοπρέπεια και η τιμή μιας οικογένειας και μιας βουλευτή.
Ειδικότερα – στις 11 Αυγούστου- και χωρίς να έχω λάβει καμία γνώση ούτε εγώ, ούτε η συνιδιοκτησία, όπως μου απάντησε, σε σχετικό μου έγγραφο ερώτημα ο ίδιος ο Νομάρχης Ηλείας, ο Διευθυντής της Πολεοδομίας και καταγγελλόμενος από εμένα κ. Σπυρούλια, έδωσε στις 11 Αυγούστου εντολή προς τον υπάλληλο Θεοδωρακόπουλο Παπαγιώτη να κάνει άμεσα ενέργειες! για όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο Δημοσιογράφος Νοδάρος.
Δηλαδή να κάνει «ντού» να κηρύξει το σπίτι αυθαίρετο και παράνομο- κατ΄ απαίτηση του τοπικού δημοσιογράφου πού κακόβουλα και δόλια ξεκίνησε αυτή την ιστορία- γιατί εάν ήθελαν να έχουν ερευνήσει το θέμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τηρώντας το νόμο, επαναλαμβάνω:
Α) θα είχαν, αμέσως, όπως ορίζει ο νόμος, ενημερώσει την καταγγελλόμενη ιδιοκτήτρια ή και τους λοιπούς ιδιοκτήτες.
Και
Β) θα είχαν ερευνήσει για το αληθές ή μη της κακόβουλης, αυθαίρετης και αναπόδεικτης καταγγελίας του δημοσιογράφου –πολίτη Νοδάρου.
Όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία μου, σε σχετικό ερώτημά μου προς τον Διευθυντή του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπαθών Πύργου, κ. Βεργέτη, ουδείς από τους αρμόδιους και καταγγελλόμενους από εμένα για υπέρβαση καθήκοντος και άλλα, έθεσε επισήμως ή ανεπισήμως αίτημα προς το Τ.Α.Σ για το εάν υπάρχει άδεια επισκευής στο όνομα Φωτεινής Πιπιλή για την οικία στα όρια του Δήμου της Φιγαλείας- Επισυνάπτεται.
Και η απάντηση του Διευθυντή του ΤΑΣ αποκαλύπτει σε μένα - ελπίζω και σε εσάς - τη δολιότητα και τη σκοπιμότητα των ενεργειών των δύο αρμοδίων –πιθανόν και άλλων εμπλεκομένων- με δεδομένο το ότι στο νομό Ηλείας, λόγω καταστροφικών σεισμών, πολλές άδειες επισκευών σεισμόπληκτων κτιρίων, δίδονται από αυτή την Υπηρεσία.
Μάλιστα ο πρώτος πού όφειλε να το γνωρίζει είναι ο Αντινομάρχης κ. Μπαλκάμος, ο οποίος πληροφορήθηκα ότι είναι ο ίδιος μηχανικός πού επισκευάζει σεισμόπληκτες οικίες- παρακαλώ να ερευνηθεί η πληροφορία.
Με ενημέρωση από το ΤΑΣ, λοιπόν, αυθημερόν, από τις 4 Αυγούστου δηλαδή πού κατατέθηκε η καταγγελία –ερώτημα από τον κ. Νοδάρο, η Πολεοδομία Πύργου μπορούσε να γνωρίζει ότι :
Α) Η «καταγγελλόμενη» ως παράνομη και αυθαίρετη οικοδομή είναι κατά το 50 % ιδιοκτησία της βουλευτή -περιλαμβάνεται στις συνεχείς δηλώσεις «Πόθεν Εσχες» στη Βουλή των Ελλήνων,
Β) ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡ. 1696 ΤΟΥ 2001 ΑΔΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ Τ.Α.Σ ως σεισμόπληκτο διατηρητέο κτίριο.
Πρόκειται για ένα πασίγνωστο σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής – κτίριο-αγροικία- σε παντελώς απομονωμένη και έρημη τοποθεσία, στις όχθες του ποταμού η Νέδα, πού ανεγέρθη ως σπίτι των κτημάτων της οικογένειας, επί Βασ. Γεωργίου του Α΄ το 1864 !
Λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας του, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών κατατέθηκε αίτηση μας στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ύστερα από επιτόπιες μελέτες ειδικού κλιμακίου, ανακηρύχθηκε Διατηρητέο (Φ.Ε.Κ Αρ. Φύλλου 282 17 Απριλίου 2001). Μάλιστα, από την επισκευή του και μετά αποτελεί αξιοθέατο για τους επισκέπτες, έλληνες και ξένους.
Σημειώνεται επίσης ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα – επειδή μας αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής - όχι μόνο στην αγροικία αλλά και σε απόσταση χιλιομέτρων περιμετρικά ενώ, δυστυχώς από τη θαυμάσια πυκνή δασώδη περιοχή πού εκτείνεται σε χιλιάδες στρέμματα - οικογενειακή περιουσία- το μόνο πού μας απέμεινε ως μνήμη, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 είναι ακριβώς αυτό το πέτρινο κτίριο- χάρις στους Μεσσήνιους πού βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από το ποτάμι της Νέδας και γνωρίζοντας από τους παππούδες τους την ιστορία του, όρμησαν με τα μηχανήματα πού διέθεταν, ως επιφυλακή μην περάσει η φωτιά σ΄ αυτούς και το διέσωσαν.
Κύριε Επιθεωρητά.
33 χρόνια δημοσιογραφίας με περγαμηνές αναμφισβήτητες και συνεχή παρουσία στα Κοινά, φυσικά και γνώριζα τι συμβαίνει με τις αυθαιρεσίες των υπαλλήλων. Είναι μάλιστα πανελληνίως γνωστός ο αγώνας μου εναντίον της ανεξέλεγκτης Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης – έχω καταθέσει ως βουλευτής και σχετικές σκληρές επίκαιρες ή απλές ερωτήσεις προς του αρμόδιους υπουργούς, όπως κ. Παυλόπουλος.
Απλώς ήρθε και η δική μου ώρα να βιώσω- σε τέτοιο μάλιστα βαθμό πού να χαλάσουν οι απαραίτητες ημέρες ξεκούρασης μου με όλο αυτό το άθλιο σκηνικό- αυτό το αίσχος πού βασανίζει τον απλό πολίτη και πολεμάτε με τόσο έντονο τρόπο, εσείς και οι συνεργάτες σας και εμείς ως κυβέρνηση.
Να σας πω μόνον ότι ακριβώς σ΄ αυτό το «αυθαίρετο» και «παράνομο» κατά το δόλιο συκοφάντη Νοδάρο –και την παρέα του από τη Νομαρχία Ηλείας- σπίτι, το 1943,πάλι «σύμφωνα με πληροφορίες» περίοικων – δοσίλογους και χίτες τους έλεγαν τότε- συνελήφθη από τους Γερμανούς και βασανίστηκε ο αείμνηστος αδελφός του πατέρα μου Γεώργιος Μενελάου Πιπιλής, επειδή, όπως οι καταδότες τους κατήγγειλαν, έκρυβε εκεί πετρέλαια για να εφοδιάζει Βρετανικά υποβρύχια πού κρύβονταν στη θάλασσα, στην περιοχή Ελαία της Μεσσηνίας!
Και για το τέλος
Από τις 4 Αυγούστου του 2009 και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, εμφανίστηκε τηλεφωνικώς στο Γραφείο μου, στις 26 Αυγούστου, ο Αντινομάρχης κ. Μπαλκάμος, γιατί είχε ήδη φθάσει η πρώτη οργισμένη καταγγελία μου στο Γραφείο του Νομάρχη.
Προσπαθώντας να αιτιολογήσει πώς, επί 24 ολόκληρες ημέρες δεν ενήργησε νομίμως, άρχισε να ομιλεί σε συνεργάτη μου – ο οποίος έλειπε με άδεια και δε γνώριζε το θέμα, λέγοντάς του ότι προσπάθησε να με βρει και ήταν το γραφείο κλειστό!
Φυσικά, εάν προσπάθησε να επικοινωνήσει με το πολιτικό μου γραφείο τον Δεκαπενταύγουστο- ενώ είχε την καταγγελία από τις 4 Αυγούστου στο συρτάρι του, ήταν φυσικό να μη βρει αυτοπροσώπως κάποιον.
Όμως, εάν θεωρούσε επείγουσα, ως όφειλε και αυτός και ο Διευθυντής της Πολεοδομίας κ. Σπυρούλιας, την ενημέρωσή μου, θα μπορούσαν
Α) να επικοινωνήσουν με τη Βουλή των Ελλήνων, όπου και η διεύθυνση αλληλογραφίας μου.
Β) Με το Γραφείο μου- δημόσια τα στοιχεία.
Γ) Με την επιστολή φαξ πού ενέχει θέση επίσημου εγγράφου.
Δ) Με μήνυμα στον τηλεφωνητή του γραφείου, ο οποίος ακόμα και τις ημέρες των αργιών ελέγχεται καθημερινώς .
Για όλα αυτά, σας παρακαλώ να προβείτε στις δικές σας ενέργειες και να ερευνήσετε, εκτός από το ρόλο, τις παραλείψεις και τις πράξεις των δύο καταγγελλομένων, τυχόν άλλες ενέργειες εις βάρος μου και εν αγνοία μου. Δηλαδή, ποιοι άλλοι υπάλληλοι της Νομαρχίας ή άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών για «αυθαίρετα και «παράνομα» κτίσματα είχαν ενημερωθεί, από ποιους, με ποιο τρόπο και τις άλλες εντολές είχαν δοθεί για «άμεσες ενέργειες»!
Να κληθεί ο εντελλόμενος από το Διευθυντή κ. Σπυρούλια υπάλληλος κ. Θεοδωρακόπουλος ώστε να απαντήσει στο ερώτημα ποιες ακριβώς ήταν οι οδηγίες πού έλαβε, για τις άμεσες από την πλευρά του ενέργειες σχετικά με την καταγγελία Νοδάρου .
Σας ευχαριστώ πολύ

Φωτεινή Πιπιλή
Υ.Γ. Κύριε Ρακιντζή, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, αλλά και την αποτελεσματικότητα σας- για την ενημέρωσή σας-επειδή δεν αναφέρονται τα σχετικά στην υπόθεση της Νομαρχίας, θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε την προσφυγή μου προς την ΕΣΗΕΑ, όπου περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η Υπόθεση Νοδάρου- του τοπικού δημοσιογράφου πού με κάθε τρόπο- δόλιο, συκοφαντικό, προσπαθεί εδώ και μήνες να με μπλέξει σε ιστορίες επιστημονικής η αρρωστημένης φαντασίας. Στο δικό του «σενάριο» αλλά και στην πρακτική πού ακολούθησε η Νομαρχία Ηλείας, εδράζεται η πεποίθησή μου περί οργανωμένου σχεδίου αντιπολιτευτικής «σφαγής» μιας βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.
Και πάλι σας ευχαριστώ.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα (σελ 20)


Επισυναπτόμενα έγγραφα
4.8.09 –
αρ. πρ.1425/17.8.09
Καταγγελία Νοδάρου προς τη Δ/νση Πολεοδομίας Ν.Α. Ηλείας
(σελ 5)
24.8.09 –
· αρ. πρ. Αντινομάρχη Μπαλκάμου 306/24.8.09
· αρ. πρ. Πολεοδομίας –Σπυρούλιας 6242/26.8.09
· Πολεοδομία Ζαχάρως – Κανακόπουλος 1500/25.8.09
Πρώτη επιστολή Φωτεινής Πιπιλή
προς τον Αντινομάρχη Ηλείας κ. Μπαλκάμο, τον Δ/ντη Πολεοδομίας Ν.Α. Ηλείας κ. Σπυρούλια και τον κ. Κανακόπουλο υπηρεσιακό παράγοντα στην Πολεοδομία Ζαχάρως, με κοινοποίηση στον Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα
(σελ 1)
26.8.09 –
αρ. πρ. 1599/26.8.09
Δεύτερη επιστολή Φωτεινής Πιπιλή
προς τον Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα
(σελ 1)
26.8.09 –
αρ. πρ. 15808/09
Αίτηση Φωτεινής Πιπιλή στο διευθυντή ΤΑΣ Πύργου κ. Βεργέτη
(σελ 1)
26.8.09 –
αρ. πρ. 15808/09
Απάντηση διευθυντή ΤΑΣ Πύργου κ. Βεργέτη
(σελ 1)
26.8.09 –
αρ. πρ. 1599
Απάντηση Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα
(σελ 4)
27.8.09 –
αρ. πρ. 9009/20/501-α
Διαβιβαστικό Αστυν. Τμήματος Ζαχάρως προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηλείας, 1ης μηνυτήριας αναφοράς Φωτεινής Πιπιλή (26.8.09)
(σελ 1)
27.8.09 –
αρ. πρ. 1615/28.8.09
Τρίτη επιστολή Φωτεινής Πιπιλή - προς τον Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα με κοινοποίηση στη Πολεοδομία Ζαχάρως
(σελ 2)

28.8.09 –
αρ. πρ 1619/28.8.09
Τέταρτη επιστολή Φωτεινής Πιπιλή - προς τον Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα
(σελ 1)
28.8.09 –
αρ. πρ 1619/28.8.09
Απάντηση Νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα
(σελ 1)
28.8.09
αρ. πρ. 9009/20/501-δ
Διαβιβαστικό Αστυν. Τμήματος Ζαχάρως προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηλείας, συμπληρωματικής μηνυτήριας αναφοράς Φωτεινής Πιπιλή
(σελ 1)
31.8.09
Ενημερωτικό Σημείωμα συνεργατών Φωτεινής Πιπιλή
(σελ 1)

Κοινοποίηση- Πίνακας Αποδεκτών:
Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελλάδος
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ
Γραφείο Τύπου της Ν.Δ
Γραμματέα του Κόμματος της Ν.Δ
Γεν Γραμματέα Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Σπυρίδωνα
Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ
Υφ/ο ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλο
Γεν Γραμματέα ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Μπαλτά
10. Διευθυντή Τ.Α.Σ Ηλείας κ. Βεργέτη
Πολεοδομία Ζαχάρως
Βουλευτές Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ Ηλείας
Βουλευτή Πασοκ Μεσσηνίας κ. Κουσελά
Νομάρχη Μεσσηνίας –Πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Δράκο
Βουλευτή Αχαίας Συνασπισμού κ. Τσούκαλη
Διευθυντή ΔΕΗ Πύργου
Διευθυντή Ι.Κ.Α Ζαχάρως και κα Ραινάκη
Διευθυντή Δασαρχείου Κρεσταίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ