ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ;
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ :
- 0030496499
- 6972224621
- 0030436024
- 0030491010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Η τοποθέτηση του αρχειοθέτη των υποκλοπών στην πλέον έμπιστη, αλλά και κρισιμότατη σε σχέση με την εθνική και δημόσια ασφάλεια, καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, θέση, προϋποθέτει ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή που τον επέλεξε, είναι σε θέση να δικαιολογήσει την έλλειψη απαντήσεων στα καίρια ερωτήματα που παραμένουν προκλητικά αναπάντητα εξαιτίας της συγκάλυψης ενός σκανδάλου πρωτοφανούς παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων, αλλά και ενδεχόμενης μείζονος απειλής της δημόσιας ασφάλειας, που οδήγησε και στην αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone»
Όπως έχει καταγραφεί, το πρωί της 9ης Μαρτίου του 2005 βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του το μέχρι τότε στέλεχος της Vodafone Κωνσταντίνος Τσαλικίδης, σχεδιαστής δικτύου και Διευθυντής Τεχνολογίας της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο των υποκλοπών εταιρείας Vodafone. Την αμέσως επόμενη μέρα ακολούθησε μυστική συνάντηση της ηγεσίας της Κυβέρνησης Καραμανλή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vodafone με θέμα το παράνομο λογισμικό συνακροάσεων στο δίκτυο της εταιρείας και μετά από μυστική διαχείριση, ερήμην των αρμοδίων ανεξάρτητων αρχών όπως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και συγκάλυψη της υπόθεσης για 11 ολόκληρους μήνες, Υπουργοί της Κυβέρνησης Καραμανλή, σε πανηγυρική συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσαν στον Ελληνικό λαό την δική τους εκδοχή για το διαβόητο πλέον και ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα σκάνδαλο των υποκλοπών.
Δυστυχώς, η υποτιθέμενη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών σφραγίστηκε από την Κυβερνητική συγκάλυψη, την Κυβερνητική άρνηση στην αυτονόητη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, την παρεμπόδιση έγκαιρης παρέμβασης της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και τελικά την προκλητική αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών από τον Εισαγγελέα κ. Δ. Παπαγγελόπουλο.
Σεβόμενοι την συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, δεν θα υπεισέλθουμε στην δικαστική κρίση περί αυτοκτονίας, ούτε στις αιτιάσεις των μηνυτών περί δολοφονίας ή τουλάχιστον συμμετοχής σε αυτοκτονία σχετικά με την επιμέρους εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, η πρωτόδικη υπ΄ αριθμ. 80/2006 Εισαγγελική Διάταξη του κ. Ι. Διώτη συσχετίζει άμεσα την αυτοκτονία με τις υποκλοπές, αναφέροντας ότι το στέλεχος της Vodafone αυτοκτόνησε υπό το βάρος της γνώσης των υποκλοπών ή ίσως επειδή δέχθηκε πιέσεις για αυτόν τον λόγο. Ο συσχετισμός αυτός αποκαλύπτει ευθέως τον καίριο ρόλο του εκλιπόντος στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και τις ιδιαίτερα σκοτεινές και απειλητικές πτυχές της. Γι’ αυτό, άλλωστε και η σχετική δικογραφία ΔΕΝ μπήκε στο αρχείο, αλλά συσχετίστηκε με την βασική δικογραφία για την υπόθεση των υποκλοπών.
Ωστόσο η περαιτέρω ανεξήγητη αρχειοθέτηση του μείζονος σκανδάλου των υποκλοπών από τον «έμπιστο» και «εκλεκτό» της Κυβέρνησης τέως εισαγγελικό λειτουργό και νυν Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παπαγγελόπουλο, σήμανε την οριστική συγκάλυψη μιας υπόθεσης πρωτοφανούς παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων αλλά και ενδεχόμενης μείζονος απειλής της δημόσιας ασφάλειας που, κατά παραδοχή της Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός της χώρας γνώριζε και διαχειριζόταν επί τουλάχιστον 11 μήνες και που κατά εισαγγελική παραδοχή οδήγησε στην αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone. Βασικά ερωτήματα που τέθηκαν πολλάκις από την οικογένεια του εκλιπόντος, αλλά και που προέκυψαν από τις ακροάσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στα οποία οι απαντήσεις θα έριχναν φως στα ιδιαιτέρως σκοτεινά σημεία του σκανδάλου των υποκλοπών, έμειναν προκλητικά αδιερεύνητα από τον κ. Παπαγγελόπουλο και παραμένουν εκκωφαντικά αναπάντητα στις συνειδήσεις της κοινής γνώμης, πλήττοντας το κύρος της Δικαιοσύνης και ενισχύοντας τις αλγεινές εντυπώσεις αντιθεσμικών διαύλων Κυβερνητικών παρεμβάσεων στο κορυφαίο αυτό θεσμό.
Πέρα λοιπόν από τη σταθερή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές όταν θα έχει την κοινοβουλευτική δυνατότητα ως, λαού θελοντός, πλειοψηφία, τα κυριότερα αυτών των ερωτημάτων τα επαναφέρουμε σήμερα προς την ερωτώμενη πολιτικής ηγεσίας που περιέβαλε με εμπιστοσύνη το πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου τοποθετώντας τον στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, παρά την αδυναμία του να διερευνήσει επαρκώς το σκάνδαλο των υποκλοπών ή τις τυχόν σκοπιμότητές του να προβεί στην εξόφθαλμα αδικαιολόγητη αλλά και βολική για την Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα συγκάλυψη της υπόθεσης.
- Αδιερεύνητο φέρεται να παραμένει το από ποιον και το πότε ενημερώθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone για τον θάνατο του Κ. Τσαλικίδη. Σύμφωνα την κατάθεση του πρώτου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή η ενημέρωση αυτή ήταν ανεξήγητα άμεση, καθώς έγινε νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας του θανάτου (9.30 – 10.00 πμ), σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα από εύρεση του πτώματος από την οικογένειά του, και τουλάχιστον μία ώρα πριν (11.00 πμ) η οικογένειά του επικοινωνήσει το γεγονός σε τρίτα πρόσωπα που ενδεχομένως μετέπειτα να πληροφόρησαν την εταιρεία.
- Παρά την προσφυγή της οικογένειας του Κ. Τσαλικίδη φέρεται να ΜΗΝ ταυτοποιήθηκαν ποτέ οι κάτοχοι των αριθμών τηλεφώνων που κλήθηκαν ή κάλεσαν τον κινητό του Κ. Τσαλικίδη τις ώρες πριν από τον θάνατό του. Πρόκειται για τους παρακάτω αριθμούς, κάποιοι από τους οποίους δεν αντιστοιχούν σε κοινά κινητά ή σταθερά τηλέφωνα:
- 0030496499
- 6972224621
- 0030436024
- 0030491010
- Παρά επίσης την προσφυγή της οικογένειας του Κ. Τσαλικίδη φέρεται να ΜΗΝ έγινε επαρκής έρευνα των ψηφιακών αρχείων στον υπολογιστή, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κυρίως σε φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB) του εκλιπόντος.
- Αδιευκρίνιστη παραμένει μια φερόμενη ως ουσιαστική ανακρίβεια των καταθέσεων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Γ. Αγγέλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Vodafone σχετικά με το πότε έλαβαν χώρα η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά και η συνάντηση που ορίσθηκε για την επόμενη μέρα στο Μαξίμου με θέμα τις υποκλοπές.
- Αδιευκρίνιστο φέρεται να παραμένει το εάν ο εκλιπών συμμετείχε ή όχι σε μυστική συνάντηση την 8/3/05 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vodafone και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη που προηγήθηκε της ενημέρωσης του Μαξίμου από τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
- Φέρεται να ΜΗΝ αναζητήθηκε το ένα από τα 3 τηλέφωνα που, σύμφωνα με το πόρισμα της ΑΔΑΕ, ΔΕΝ παραδόθηκαν ποτέ στην ΑΔΑΕ από τη Vodafone, παρά το γεγονός ότι ένα από αυτά χρησιμοποιούταν «αποκλειστικά για εσωτερικές λειτουργίες των ψηφιακών κέντρων», ΟΥΤΕ να διερευνήθηκε αν αυτό αντιστοιχεί στο τηλέφωνο που κάλεσε η σταθερή γραμμή του Κ. Τσαλικίδη το βράδυ του θανάτου του.
- Φέρεται να μην διερευνήθηκαν τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την παραδοχή του τεχνικού Διευθυντή της Ericson, μιας τρίτης δηλαδή εταιρείας, ότι είχε καθημερινή επαφή με τον Κ. Τσαλικίδη, την ίδια στιγμή που ο τεχνικός Διευθυντής της Vodafone, της εταιρείας δηλαδή στην οποία εργαζόταν ο Κ. Τσαλικίδης επέμενε ότι δεν είχε τακτική επαφή με τον τελευταίο.
- Αναπάντητο φέρεται να παραμένει το επίμονο ερώτημα της οικογένειας του εκλιπόντος σχετικά με τους λόγους που ΔΕΝ παρελήφθει το πτώμα του Κ. Τσαλικίδη από το ΕΚΑΒ για νεκροτομή, αλλά αντ’ αυτού την υπόθεση διαχειρίστηκε περιέργως η σήμανση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του αδελφού του Π. Τσαλικίδη.
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε και καλείσθε:
- Να αιτιολογήσετε στην Ελληνική Βουλή τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνησή σας περιέβαλε με εμπιστοσύνη το πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου τοποθετώντας τον στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, παρά την αδυναμία του να διερευνήσει επαρκώς το σκάνδαλο των υποκλοπών, αφήνοντας εκκωφαντικά αδιερεύνητα, μεταξύ άλλων, και τα παραπάνω ζητήματα, όπως επανειλημμένα αναδείχθηκαν, τόσο στην Επιτροπή Θεσμώ και Διαφάνειας στη Βουλή, όσο από την οικογένεια του εκλιπόντος στα πλαίσια της δικαστικής διαδικασίας.
- Μήπως τελικά δεν κρύβεται αδυναμία, αλλά σκοπιμότητα πίσω από την εξόφθαλμα αδικαιολόγητη αλλά και βολική για την Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα συγκάλυψη και αρχειοθέτηση της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης;
Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρηγόρης Νιώτης
Γιώργος Ντόλιος
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Γιάννης Αμοιρίδης
Χρύσα Αράπογλου
Χρήστος Αηδόνης
Θεοδώρα Τζάκρη
Παναγιώτης Ρήγας
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Δημήτρης Τσιρώνης
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Διαμαντίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου