ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ




Ηλεία - 46 νεκροί: «Διατεταγμένη στάση της Δικαιοσύνης» καταγγέλλουν βουλευτές του νομού


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 20.10.2009


Σάλο και οργή προκάλεσε στην Ηλεία το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» για την πρωτοφανή απόφαση των δικαστικών αρχών του νομού να απορρίψουν με συνοπτικές διαδικασίες τις εγκλήσεις των συγγενών των 46 νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές του 2007, με το σκεπτικό ότι ουδείς αρμόδιος ευθύνεται και ότι για την τραγωδία υπαίτιος είναι ο «στρατηγός άνεμος» και οι «ασύμμετρες απειλές».

Κατά τραγική σύμπτωση, η σχετική δικαστική διάταξη ήρθε στο φως την ίδια ημέρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τοποθετήθηκε στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, κάνοντας ιδιαίτερα φορτισμένος αναφορά για τις τεράστιες ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για τον τραγικό θάνατο των πολιτών στην Αρτέμιδα και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

«Η πολυσέλιδη διάταξη, που περιέχει πέραν των άλλων και αποδοχές της τότε κυβέρνησης περί "ασύμμετρων απειλών", έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη σαφή τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη στοιχειοθέτηση "επαρκών ενδείξεων" για ευθύνες που συνδέονται με τον τραγικό θάνατο των συμπολιτών μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε ό,τι μπορούσε για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας. Γι' αυτό, όπως έχει καταγγελθεί, τόσο από εμένα παλαιότερα όσο και από τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Χρυσοχοΐδη, πρόσφατα, δεν υπήρχε καμία ενέργεια από την κυβέρνηση που να ερευνά για τις ευθύνες και η οποία να βγάζει συμπεράσματα χρήσιμα για την οργάνωση του κράτους έναντι τέτοιων φαινομένων. Δυστυχώς η απόφαση της Εισαγγελίας υιοθετεί την κυβερνητική προπαγάνδα εκείνης της εποχής, ενώ έπρεπε να προχωρήσει σε βαθύτερη και ουσιαστικότερη έρευνα κυρίως προς την κατεύθυνση των πολιτικών προϊσταμένων, οι οποίοι ευθύνονται για την κατάσταση των υπηρεσιών και οι οποίοι γνώριζαν τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες», δήλωσε στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

«Δεν με εκπλήσσει η διατεταγμένη στάση της Δικαιοσύνης. Προσωπικά γνωρίζω καλά πόσο ανεξάρτητη είναι...», δήλωσε στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Τάκης Αντωνακόπουλος.


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20.10.2009

Θα κλείσει έτσι;

Ούτε τον τραγικό πατέρα Γιώργο Παρασκευόπουλο, που έχασε μέσα στις φλόγες στην Αρτέμιδα τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του, δεν σεβάστηκε η κατά τα άλλα «τυφλή» Δικαιοσύνη της Ηλείας.
Και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάνθηκε ότι κανείς δεν φταίει για τον θάνατο των 46 πολιτών στις πυρκαγιές του 2007.
«Είχα κάποιες ελπίδες ότι το ξεκλήρισμα της οικογένειάς μου μέσα στις φλόγες θα έβρισκε δικαίωση, αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, στη χώρα μας η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ανεξάρτητα», μας είπε πικραμένος.
Στα χέρια του έχει ο Γιώργος Παπανδρέου τη φωτογραφία με τα τέσσερα αγγελούδια του τραγικού πατέρα. Του την έδωσε συγγενής της οικογένειας τις προάλλες στην Αρχαία Ολυμπία. Στα χέρια του κρατάει ο πρωθυπουργός και τη δύναμη για τη διαλεύκανση της τραγωδίας και την απόδοση ευθυνών σε εκείνους που την προκάλεσαν, αλλά και σε εκείνους που επιχείρησαν να τη συγκαλύψουν.


Μ.ΝΟΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ