ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΟΝΙΟ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πύργος, 20/10/2009
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΗΛΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 1875
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Ταχ. Κώδικας :27100 Προς:
Email : nomarxis@nailias Υπουργό Περιβάλλοντος,
FAX :26210-28045 Ενέργειας&Κλιματικής Αλλαγής
Τηλέφωνο :2621360500-501 κα Τίνα Μπιρμπίλη
Αμαλιάδος 17
11 523 Αθήνα


Κυρία Υπουργε,

Η πιθανή ύπαρξη δεκάδων υπόπτων ναυαγίων με ραδιεργά και τοξικά απόβλητα στο Ιόνιο Πέλαγος, μας έχει δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία.
Το θέμα το θεωρούμε πολύ σοβαρό λόγω των πιθανών επιπτώσεων στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών της δυτικής Πελοποννήσου.
Εκτός των δημοσιευμάτων των εφημερίδων που αναφέρεται το θέμα, η υπόθεση έχει τεθεί τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οσο και στον Ευρωπαϊκό Επίτροπο Σταύρο Δήμα, αλλά και στην Ιταλική Βουλή.
Η ύπαρξη των δεκάδων ναυαγίων σε όλο το Ιόνιο Πέλαγος και μάλιστα αρκετά από αυτά στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των ακτών της Ηλείας, απαιτεί διερεύνηση του πιθανού προβλήματος και την αντιμετώπιση του, εφόσον διαπιστωθούν αυτά τα ναυάγια.
Θεωρούμε ότι εκτός από την ευρύτερη εξέταση και αντιμετώπιση του θέματος (ανέλκυση κ.λ.π.) απαιτείται άμεσα η διενέργεια μετρήσεων, ώστε να ενημερωθούμε με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο.
Η έρευνα πρέπει να γίνει με στοχευμένο τρόπο για την μέτρηση της ραδιενέργειας ή ύπαρξης άλλων χημικών και τοξικών ουσιών σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, η μελέτη του πιθανού επηρεασμού του θαλάσσιου οικοσυστήματος (σε συνδυασμό με τα θαλάσσια ρεύματα) και στους θαλάσσιους οργανισμούς, των ακτών της δυτικής Πελοποννήσου και των κατοίκων της, καθώς και η μελέτη κατά πόσο η ρύπανση έχει περάσει στην τροφική αλυσίδα μέσω των ψαριών.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ