ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ...


«Σταματήστε την ασυδοσία»

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 26.10.2009


Αμεση διακοπή των εργασιών κοπής και απομάκρυνσης των καμένων δέντρων στο προστατευόμενο από τη διεθνή συνθήκη Ραμσάρ δάσος της Στροφυλιάς, στα όρια Ηλείας-Αχαΐας, ζητεί μ' επείγουσα επιστολή της προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ).
Ζητεί να σταματήσει η ασυδοσία στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς.
Το Δασαρχείο Πατρών, ωστόσο, κάνει λόγο για «νόμιμη απομάκρυνση της καμένης ξυλείας».
Η ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλλει ότι το Δασαρχείο Πατρών δεν ανέθεσε το έργο της κοπής και απομάκρυνσης των καμένων δέντρων σε ειδικό συνεργείο, όπως αρμόζει σε προστατευόμενη περιοχή. Αντιθέτως, μοίρασε αφειδώς άδειες στους κατοίκους των γύρω περιοχών μέσω των Δήμων Βουπρασίας και Λαρίσου, οι οποίοι «επέδραμαν» με κάθε είδους τροχοφόρο όχημα στην καμένη έκταση και καταπάτησαν την αναγεννώμενη βλάστηση.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2009, σημειώνει η ΟΙΚΙΠΑ, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Μετά την επίμονη άρνηση εκπροσώπου της ΟΙΚΙΠΑ να γίνει η κοπή και η απομάκρυνση από τους κατοίκους, ο περιφερειακός διευθυντής Δασών, που ήταν παρών στη σύσκεψη, είχε κατηγορηματικά δεσμευτεί ότι η απομάκρυνση των καμένων θα γίνει με την αυστηρή εποπτεία δασοφυλάκων και εποπτών και χωρίς τη χρήση τρακτέρ ή άλλων οχημάτων...
Ο Θωμάς Κουτρούμπας, μέλος της ΟΙΚΙΠΑ και του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης, εξήγησε πως την περασμένη Παρασκευή έγινε αυτοψία στην προστατευόμενη περιοχή και διαπιστώθηκε απέραντη ασυδοσία, με καταστροφικές επιπτώσεις εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.
Η απόληψη των ξύλων, ανέφερε, που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν οικιακές ανάγκες των περιοίκων, έχει μετατραπεί σε κανονικό εμπόριο. Η αποκατάσταση της καμένης έκτασης έχει μετατραπεί σε «πλιάτσικο» και αλλά οι δασικές υπηρεσίες, απ' ό,τι φαίνεται, αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλήθηκε η ζωή δασικού υπαλλήλου από ξυλοκόπους, την πρώτη μέρα υλοποίησης του έργου.
Για αδιαφορία και απερισκεψία των αρμοδίων, που διαχειρίζονται μια προστατευόμενη περιοχή διεθνούς σημασίας, έκανε λόγο η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) Ηλείας και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της υπουργού Περιβάλλοντος.
«Ολα όσα γίνονται στο δάσος είναι νόμιμα και βάσει της ειδικής μελέτης που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε έκταση 1.000 στρεμμάτων θ' απομακρυνθεί η χαλέπιος πεύκη, που κάηκε και θα αντικατασταθεί με κουκουναριές. Την απομάκρυνση της ξυλείας την εποπτεύουν 4 δασοφύλακες και αυτή δίνεται μόνο σ' εκείνους που έχουν τη σχετική άδεια», υποστήριξε ο δασάρχης Πατρών, Αντώνης Κοραντζόπουλος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ