ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΟΡΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ...


ΕΝΑΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΚΑΙ "ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ"

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 15.5.2010

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/05/2010&id=162517

Ενα γλυκό χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά και μερικά πολύχρωμα παιχνίδια είναι το όνειρο για κάθε παιδί στην ηλικία του 11χρονου Πέτρου από κάποιο χωριό της ορεινής Ηλείας. Ενα όνειρο που τις περισσότερες φορές εκπληρώνεται και άλλες μετατρέπεται σε έναν φριχτό εφιάλτη που σημαδεύει για πάντα την αθώα παιδική ψυχή.

Η περιπέτεια του μικρού έφτασε στο γραφείο μας σαν παράπονο από κάποιους συγχωριανούς, φίλους και μακρινούς συγγενείς του αγοριού. Πριν από ενάμιση χρόνο ο πατέρας του μικρού Πέτρου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και από τότε έμεινε ουσιαστικά μόνος καθώς η μητέρα του αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Το περιβάλλον των συγγενών του που ενδιαφέρθηκαν να υιοθετήσουν το παιδί κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές ως ακατάλληλο να το φιλοξενήσουν. Η επιμέλεια από τη μητέρα αφαιρέθηκε και έτσι ο μικρός έμεινε στους πέντε δρόμους.

Η υπηρεσία της Κοινωνικής Πρόνοιας Ηλείας έπειτα από μεγάλες προσπάθειες κατάφερε -όπως μας είπε ο αρμόδιος αντινομάρχης Ηλείας, Αντώνης Καράμπελας- να βρει στέγη στον μικρό Πέτρο αναγκαστικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το συγγενικό του περιβάλλον.

Το μικρό αγόρι με δικαστική εντολή και ύστερα από τη σχετική εισήγηση της Κοινωνικής Πρόνοιας, μεταφέρθηκε χθες στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων της Κομοτηνής.

Σε ένα ίδρυμα όπου σκοπός του είναι: «Η παροχή περίθαλψης σε παιδιά που πάσχουν από ανίατες σωματικές αναπηρίες ή βαριές μη παιδαγώγιμες διανοητικές καθυστερήσεις που δεν επιδέχονται βελτίωση...».

Ομως ο μικρός Πέτρος ούτε ανάπηρος είναι ούτε από ανίατη ασθένεια πάσχει. Στον ιατρικό φάκελο που τον συνοδεύει αναφέρεται απλώς ότι έχει «ελαφρά νοητική στέρηση και πάσχει από επιληψία».

«Δεν είναι ανθρώπινο αυτό το παιδάκι να μεταφέρεται για διαμονή σε αυτό το ίδρυμα. Θα έπρεπε να βρεθεί κάποιο άλλο. Δεν μπορεί να κλείνουμε έναν υγιή άνθρωπο και πόσο μάλλον ένα 11χρονο παιδί σε ένα ίδρυμα επειδή δεν βρήκαν οι αρμόδιοι κάποιο άλλο...», λέει στην «Ε» ο δικηγόρος των συγγενών του μικρού Πέτρου.

«Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε γι' αυτό το παιδάκι στέλνοντάς το στην Κομοτηνή. Οσο κι αν ψάξαμε, δεν υπήρχε πουθενά αλλού μέρος να το φιλοξενήσει», μας είπε χθες ο αρμόδιος αντινομάρχης.

Για το πού θα μεγαλώσει ο μικρός Πέτρος είναι πλέον θέμα της Πολιτείας. Ομως το σίγουρο είναι ότι ένα παιδί 11 ετών χωρίς σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ίδρυμα για την περίθαλψη παιδιών με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες που δεν επιδέχονται βελτίωση. Είναι σαν να ρίχνουμε το παιδάκι στον Καιάδα...

nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ