ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ

Δέκα παράγοντες σε απολογία για τις φονικές πυρκαγιές
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 5.5.2010
Σε απολογία καλούνται τις τελευταίες ημέρες από τον ανακριτή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών του Πύργου Ηλείας πάνω από δέκα άτομα τα οποία ευθύνονται, με βάση τη δικαστική έρευνα, για τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι του 2007.

Δυόμισι χρόνια από την τραγωδία, κάτι κινείται στη δικαιοσύνη.
Μεταξύ των καλούμενων σε απολογία είναι ο νομάρχης Ηλείας, ο δήμαρχος της Ζαχάρως, παράγοντες του Πυροσβεστικού Σώματος που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια της κρίσης, ο πρώην υπαρχηγός του Π.Σ., πυροφύλακες και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαχάρως και της Νομαρχίας Ηλείας.

Σε βάρος των ανωτέρω ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πύργου έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και η υπόθεση παραπέμφθηκε λόγω της σοβαρότητάς της σε τακτική ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιέχεται και η παράμετρος της καταστροφής της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των συγγενών των θυμάτων της Αρτέμιδας, Αντώνης Φούσας, μιλώντας στην «Ε», δήλωσε ικανοποιημένος για τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται σήμερα η Δικαιοσύνη αλλά εξέφρασε τους φόβους του για τον κίνδυνο της παραγραφής των αδικημάτων. «Πέρασαν ήδη πάνω από δυόμισι χρόνια από την ημέρα της τραγωδίας και ο κίνδυνος της παραγραφής είναι μεγάλος. Εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων θέλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Οι συγγενείς ζητούν δικαιοσύνη για τις δεδομένες ποινικές ευθύνες των αρμόδιων οργάνων του Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Φούσας.

Υπενθυμίζεται ότι στην εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας το 2007, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας της πρωτοφανούς διάταξης (42/2009) της τότε εισαγγελέως του Πύργου, η οποία απέρριπτε τις εγκλήσεις των συγγενών των θυμάτων, με το σκεπτικό ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανέναν (!) ποινικές ευθύνες, υιοθετώντας ουσιαστικά την άποψη της πρώην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε τότε άψογα και αποτελεσματικά.

Οργισμένοι οι συγγενείς των νεκρών κατέθεσαν έφεση κατά της διάταξης η οποία έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα Εφετών Πατρών και ο οποίος με νέα διάταξη 6/2010 ακύρωσε την προηγούμενη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η διάταξη εκδόθηκε καθ' υπέρβασιν της δικαιοδοσίας της εισαγγελέως που της παρέχεται από τον νόμο...». *


3 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Δηλαδή δεν είναι όλοι φερέφωνα; Αισιόδοξο αυτό, αγαπητέ Μάκη. Μακάρι να αποδοθεί έστω και τώρα δικαιοσύνη.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Άργησε αλλά ήρθε. Αν και απίθανο η Ελληνική Δικαιοσύνη να καταδικάσει φορείς της εξουσίας. Τόσα χρόνια "πακέτο" πηγαίνουν...

Ανώνυμος είπε...

Η δικαισυνη δεν ειδε οτι ο δικαστης ειχε πραξει καθ' υπερβαση πριν απο δυομιση χρονια? Επρεπε να κινηθει νομικα ο καθε συγγενης και χαροκαμμενος για να ξεκινησει και παλι η διαδικασια? Τελικα και σε τουτη την υποθεση δεν βλεπω να τιμωρηται κανενας. Εγω απλως απορω πως κοιμουνται αυτοι οι ανθρωποι που απο την απληστια τους και την αλλαζονια τους σκοτωσαν τοσους ανθρωπους. Εν τω μεταξυ, δεν μπορουμε ουτε να μιλησουμε, ουτε να τους αγνοησουμε. Κυκλοφορουν και "οπλοφορουν" ανενοχλητοι και κορδωτοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ