ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΧΑΪΑΣ: ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ


ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ...

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 12.5.2010
Νέα πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του πρώην εργοστασίου της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο αναλαμβάνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, προκειμένου να απομακρυνθούν τα καρκινογόνα αμιαντούχα υλικά του εργοστασίου, που συνεχίζουν να απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται να απομακρύνει τα καρκινογόνα αμιαντούχα υλικά από το εργαστάσιο «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι της Πάτρας
Παρά τις μέχρι τώρα διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή των τοπικών βουλευτών, οι ιδιοκτήτες του χώρου και κυρίως η μεγαλομέτοχος της έκτασης Εθνική Τράπεζα αρνούνται να υποβάλουν και να υλοποιήσουν τη σχετική μελέτη εξυγίανσης του χώρου.

Τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλλουν ότι η έκταση που κατελάμβανε το πρώην εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο παραμένει μια χωματερή επικίνδυνων υλικών και παρά τις δεσμεύσεις ότι έχει υποβληθεί μελέτη για την απαλλαγή του χώρου από τα κατάλοιπα του αμιάντου και των θραυσμάτων αμιαντοτσιμέντου, αλλά και τη γενικότερη εξυγίανσή του, η κατάσταση παραμένει στάσιμη.

Πρωτοβουλίες δεν αναλαμβάνονται από τις αρχές και οι ιδιοκτήτες του βιομηχανικού γηπέδου (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Ομιλος Αντζουλάτου) έχουν αφήσει τον χώρο στην τύχη του και το ενδεχόμενο σοβαρής διασποράς (με τον άνεμο) ινών αμιάντου στην ευρύτερη περιοχή είναι υπαρκτό.

«Είναι φανερό ότι υπάρχει ανοικτό θέμα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι ο αμίαντος, υπό μορφή ινών, είναι αποδεδειγμένα και αναμφίβολα καρκινογόνο υλικό. Και τα υπολείμματα όμως υλικών που περιέχουν αμίαντο, όπως το αμιαντοτσιμέντο, οφείλουν να τύχουν ασφαλούς διαχείρισης γιατί φθειρόμενα από τις καιρικές συνθήκες απελευθερώνουν ίνες.

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλουν να σκληρύνουν τη στάση τους έναντι των ιδιοκτητών του χώρου και υπευθύνων για την πλήρη (με κανονική μελέτη όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ 24944/1159/2006 (ΦΕΚ 791/Β) εξυγίανση του χώρου από τα υπολογιζόμενα στην τάξη των χιλίων τόνων αμιαντούχα υλικά», τονίζει η ΟΙΚΙΠΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ