ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ...

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


Απορριπτική ήταν χθες η πρόταση του εισαγγελέα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Γεωργίου Παντελή στην αίτηση αναίρεσης του ευρισκόμενου σε αργία λόγω της παραβατικότητάς του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου.
Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση (θεωρείται σχεδόν βέβαιο), τότε ο κ. Χρονόπουλος με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κηρύσσεται οριστικά έκπτωτος. Το ζήτημα είχε να κάνει με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ Ζαχάρως και το διορισμό ημετέρων.

Ο κ. Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Για την πρώτη απόφαση έκανε προσφυγή στον Αρειο Πάγο, ο οποίος με την 1977/2008 απόφασή του την απέρριψε και επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οχτώ μηνών. Για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση η προσφυγή του συζητήθηκε χθες με την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

Στο μεταξύ, νέα δυναμική παρέμβαση στις συνεχιζόμενες παρανομίες του «αμαρτωλού» Δήμου Ζαχάρως Ηλείας έκανε προχθές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής στους τοπικούς παράγοντες που επιχείρησαν με αυθαίρετο τρόπο να καθαιρέσουν τα μέλη της αντιπολίτευσης και να αναδείξουν νέα δημοτικά όργανα χρησιμοποιώντας φτηνά τεχνάσματα και κουτοπονηριές.

Με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αναστάσιος Αποστολόπουλος χαρακτηρίζει ως παράνομη την εκλογή του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη θητεία 2011-2012.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κων. Αλεξανδρόπουλος με έγγραφό του προς τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον υπουργό Εσωτερικών, το γραφείο του πρωθυπουργού και τον υπουργό Δικαιοσύνης, καταγγέλλει τα όσα απίστευτα συμβαίνουν τελευταία στον Δήμο Ζαχάρως. Ακόμη θέτει σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα της πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών που -σύμφωνα με την καταγγελία- ενώ δεν είχε σχετική αρμοδιότητα διέταξε την αναστολή εκτέλεσης της διαπιστωτικής πράξης του γ.γ. με την οποία παρατεινόταν η αργία του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου λόγω της παραβατικότητάς του.

Χθες έγινε γνωστό ότι για το θέμα αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα.

1 σχόλιο:

Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ είπε...

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ. ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ!!! Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!! ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Α' ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ Β' ΤΜΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΕΡΑΝ ΥΟΥ ΟΤΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ