ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΕΚΣΤΑΣΗ...

 

Εκπαίδευση με «ουσία»


Δοκιμή ή χρήση χασίς ανέφερε το 6,8% των 15χρονων μαθητών της Ζακύνθου, σε υψηλότερο ποσοστό τα αγόρια (7,9%) απ' ό,τι τα κορίτσια (5,7%). Το 1,5% ανέφερε δοκιμή κάνναβης μία με δύο φορές.

Δοκιμή ή χρήση της ουσίας «έκσταση» ανέφερε το 2,9% των εφήβων. Η πρώτη ουσία που αναφέρουν ότι δοκίμασαν οι έφηβοι είναι το αλκοόλ, στην ηλικία περίπου των 13,1 ετών. Στη συνέχεια και με διαφορά ενός έτους, τονίζουν ότι δοκίμασαν το πρώτο τους τσιγάρο, ενώ στην ηλικία των 14,4 ετών παραδέχονται το πρώτο περιστατικό μέθης.

Οι έφηβοι που ανέφεραν δοκιμή ή χρήση κάνναβης το έπραξαν για πρώτη φορά στα 14,7 έτη, ενώ η δοκιμή των άλλων ουσιών γίνεται στα 14,8 έτη. Ενας στους τρεις εφήβους (37%) απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι οι περισσότεροι φίλοι του πίνουν οινοπνευματώδη ποτά. Αντίστοιχα, ένας στους τέσσερις (23,4%) απάντησε ότι οι περισσότεροι φίλοι του καπνίζουν. Ποσοστό 5,5% των μαθητών απαντούν ότι οι περισσότεροι ή όλοι τους οι φίλοι μεθούν! Η χρήση των παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών εξετάστηκε μόνο στους 15χρονους εφήβους. Οι ερωτήσεις αφορούσαν τις ουσίες κάνναβη, έκσταση (συνθετικά ναρκωτικά) και τη χρήση «οποιασδήποτε άλλης» παράνομης ουσίας.

Τα ανωτέρω είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε σε 22 σχολεία της Ζακύνθου το 2010 και η οποία είχε ως θέμα τον τρόπο ζωής των εφήβων του νησιού. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν προχθές, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Η ΣΤΟΡΓΗ», Νίκο Λογοθέτη, καθώς και τον επιστημονικά υπεύθυνο Τίμο Στραβοπόδη.
Δείγμα 773 μαθητών
Φορέας υλοποίησης της έρευνας ήταν η «ΣΤΟΡΓΗ», καθώς και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ενώ σε αυτή συμμετείχαν 773 μαθητές της Στ' Δημοτικού, της Β' Γυμνασίου και της Α' Λυκείου.

Οι 15χρονοι απάντησαν και σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, λοιπόν, ένας στους τρεις (34,5%) ανέφερε ότι είχε τουλάχιστον μία σεξουαλική εμπειρία (ολοκληρωμένη επαφή). Το ποσοστό των αγοριών που δηλώνουν σεξουαλική εμπειρία είναι αρκετά μεγαλύτερο από των κοριτσιών (44,6% και 26,3%, αντίστοιχα).
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα αντισύλληψης, το 2,2% ανέφερε ότι δεν πήρε κανένα μέτρο, ενώ από τους υπόλοιπους το 79,7% δήλωσε ότι χρησιμοποίησε «προφυλακτικό», ακολουθούμενο με διαφορά από το «τράβηγμα» (30%), το «αντισυλληπτικό χάπι» (14%) και το χάπι της επόμενης ημέρας (10%). *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ