ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ !


ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την  Τρίτη το απόγευμα έχει στηθεί ένας άθλιος μηχανισμός συκκοφάντησης του  δίκαιου αγώνα των μεταναστών - απεργών πείνας που φιλοξενούνται  στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά κυρίως παραπλάνησης της κοινωνίας. Η κυβέρνηση του ΔΝΤ, η αντιπολίτευση του Βατοπεδίου, το ΛΑΟΣ του μνημονίου και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δε λένε λέξη για το αθωωτικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις μίζες εκατοντάδων εκατομμύριων Ευρώ που φούσκωσαν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και ορύωνται για το "αίσχος" της Νομικής. Την ίδια στιγμή που λεηλατούν κοινωνικά δικαιώματα σπρώχνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την ανεργία, τη στιγμή που ξεπουλούν προκλητικά τη δημόσια περιουσία εμφανίζονται ως υπερασπιστές του "νόμου και της τάξης", ανακαλύπτοντας πως για όλα τα κακά της χώρας ευθύνονται οι μετανάστες χωρίς χαρτιά και ... ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ψέματα, ψέματα, ψέματα


Ψέμα  πρώτο
: "δε μπορεί να χρησιμοποιείται ο πανεπιστημιακός χώρος για προβολή αιτημάτων της οποιαδήποτε κοινωνικής ομάδας, άρα και των μεταναστών χωρίς χαρτιά". Η πραγματικότητα δείχνει ότι αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι, που είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν διεκδικώντας τη νόμιμη υπαρξή τους, δεν έχουν καμία θεσμική διέξοδο προκειμένου να νομιμοποιηθούν. Η κατάληψη δημόσιων χώρων αποτελεί παράδοση του κινήματος μεταναστών χωρίς χαρτιά σε όλη την Ευρώπη αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διεκδικήσουν χώρο στη δημόσια συζήτηση και να προβάλουν τα αιτήματά τους. Ως εκ τούτου, και η επιλογή της Νομικής Σχολής έγινε για λογους δημοσιοποίησης της απεργίας πείνας αφού όχι μόνο αποτελεί έναν ιστορικό χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και συμβολίζει τον αγώνα τους για διεκδίκηση της νομιμοποίησής τους.

Ψέμα  δεύτερο
: "οι μετανάστες "κατέλαβαν" τη Νομική σχολή". Στην πραγματικότητα, όλες οι παρατάξεις του ΔΣ φοιτητών της Νομικής πήραν ομόφωνη απόφαση να φιλοξενήσουν την απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ έβαλαν την υπογραφή τους στην απόφαση για τη φιλοξενία των μεταναστών, αλλά μόλις τους τράβηξαν το αυτί ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς έβγαλαν ανακοινώσεις διαφοροποίησης από την απόφαση.

Ψέμα  τρίτο
: "οι μετανάστες υποκινούνται από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες οργανώσεις". Πέρα από το ρατσιστικό περιεχόμενο αυτού του ισχυρισμού που υπαινίσσεται ότι οι μετανάστες δεν έχουν άποψη και άρα μπορούν να άγονται και να φέρονται από οποιοδήποτε κόμμα, κρύβεται κάτι πιο σημαντικό. Το όλο γεγονός παρουσιάζεται ως μια συνωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ και εξαφανίζεται από τη δημόσια συζήτηση το πρόβλημα της ύπαρξης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα που έχουν ένα αίτημα: τη νομιμοποίησή τους ώστε να μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα. Η απόφαση για απεργία πείνας ελήφθη από τους ίδιους τους μετανάστες προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους.

Ψέμα  τέταρτο
: "οι μετανάστες παρακωλύουν τα μαθήματα της Σχολής αφού έχουν καταληφθεί αίθουσες διδασκαλίας". Η αλήθεια είναι ότι οι μετανάσατες φιλοξενούνται στο κτίριο της Σόλωνος, ο οποίος είναι υπό ανακαίνιση μέχρι το Σεπτέμβρη, δε γίνεται κανένα μάθημα, και αντίθετα, αυτός που έχει σταματήσει τα μαθήματα είναι η Σύγκλητος του πανεπιστημίου κηρύσσοντας lock out.

Ψέμα  πέμπτο
: στο χώρο έχουν γίνει ζημιές, ενώ υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης νοσημάτων από τους μετανάστες. Το γελοίο του πρώτου ισχυρισμού το αποδεικνύουν οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δείχνουν ότι όχι μόνο καμία ζημιά δεν έχει γίνει στο χώρο αλλά αντίθετα, ο χώρος είναι πολύ πιο καθαρός από ότι πριν. Όσον αφορά στο ναζιστικής έμπνευσης ισχυρισμό για κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία από τους μετανάστες, υπάρχει από την πρώτη στιγμή ομάδα γιατρών που παρακολουθεί καθημερινά τους μετανάστες σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και τον Ερυθρό Σταυρό.

Ψέμα  έκτο
: το άσυλο δεν αφορά απλώς στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (εκτός κι αν αυτή έχει καταργηθεί σε όλους τους εκτός πανεπιστημίου χώρους...) αλλά αυτό που ετυμολογικά λέει και η ίδια η λέξη: καταφύγιο, προστασία σε καταπιεσμένους και κυνηγημένους και χώρο έκφρασης και συζήτησης των κοινωνικών κινημάτων. Το άσυλο αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση του λαϊκού κινήματος ως χώρος αμφισβήτησης του κατγεστημένου προκειμένου να προωθεί τις κοινωνικές ελευθερίες και να περιφρουρεί τους αγώνες του και όχι απλώς χώρο προαγωγής της γνώσης.

Ψέμα  έβδομο
: "η κυβέρνηση δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά αφού τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες, τηρώντας τις Διεθνείς συνθήκες." Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταδικαστεί πολλάκις από την ύπατη αρμοστία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν όσοι αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα ως ανθρωπιστική κρίση. Ύστερα μάλιστα από την υπογραφή της συνθήκης Δουβλινο 2, σύμφωνα με την οποία όλοι οι παράνομοι μετανάστες στην ΕΕ επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα χωρίς να μπορούν να φύγουν. Αντίθετα, η "λύση" που σκοπεύει να δώσει είναι η ύψωση ενός συρματοπλέγματος ντροπής στα σύνορα του Έβρου, που και την είσοδο των μεταναστών δεν θα αποτρέψει, αλλά αντίθετα θα αυξήσει τα θύματα αλλά και τα "κόμιστρα" των λαθρεμπόρων.

Ψέμα  όγδοο
: η Αριστερά γενικά, και ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών, αλλά αδιαφορεί  δήθεν για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Δεν υπάρχει πιο χονδροειδής διαστρέβλωση της αλήθειας από αυτό. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις και την κοινωνική πρόνοια της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου. Εχθρός μας είναι το κεφάλαιο, Ελληνικό και ξένο, και σε αυτό αγωνιζόμαστε να δώσουμε κοινό αγώνα πέρα από οποιεσδήποτε εθνικές ή άλλες διαιρέσεις. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για τα εθνικά συμφέροντα όταν πρόκειται για μετανάστες εργάτες, βαράνε προσοχές στους Κινέζους της Cosco, τους Γερμανούς της Siemens και στα "ξένα" αφεντικά του ΔΝΤ.
Ας μην ζητάνε λοιπόν πιστοποιητικά πατριωτικής νομιμοφροσύνης το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, και οψίμως η Δημοκρατική "Αριστερά" που έχουν συναινέσει στο ξεπούλημα του ελληνικού λαού γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελιοποιούνται.

Αυτή  τη στιγμή εκτυλίσσεται στη Νομική Σχολή  Αθηνών η μεγαλύτερη απεργία πείνας μεταναστών χωρίς χαρτιά που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, αφού διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να αποκτήσουν επιτέλους το δικαίωμα να είναι πολίτες και να πάψουν να βρίσκονται στο σκοτάδι της κοινωνίας. Η νίκη του αγώνα τους θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία και γι' αυτό πρέπει να δείξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας

* Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας
* Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες

KOKKINO

2 σχόλια:

Θεόδ. Κόλλιας είπε...

Σιγά-σιγά ρε Φίλε Μάκη ..μας πήρες όλους αμπάριζα.Σίγουρα η κριτική είναι θεμελιώδης τεκμιρίωση της Δημοκρατίας, είτε είναι θετική, είτε είναι αρνητική, όσο τσουχτερή και πικρή κι αν είναι. Όμως για πες πότε η Δημοκρατική Αριστερά, οψίμως όπως γράφεις, ζήτησε πιστοποιητικά πατριωτικής νομιμοφροσύνης και συναίνεσαι για το ξεπούλημα του ελληνικού λαού; Δεν ψήφισε κατά του μνημονίου; Ποια θέση και στάση ήταν προς αυτή την κατεύθυνση , τη συναίνεση;

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

FILE THEODORE AN DEN KATALAVES I SXETIKI ANAKOINWSI EINAI FILOKSNOYMENI STO BLOG APO FILO. DEN EINAI DIKI MOY...SYNEPOS TA PARAPONA STOYS SYNTAKTES TIS...
SE OTI AFORA TO THME ATON METANASTON NOMIZW OTI I STASI MAS STO THEMA EINAI YPOKRITIKI...APO TI MIA ENDIAFROMASTE GIA TO KALO TOYS...KAI APO TIN ALLI TOYS EKMETALEYOMASTE...H STASI TIS POLITEIAS STO ZITIMA EPISIS EINAI ATHLIA...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ