ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ : ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΗΛΙΩΝΗ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Η ΔΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !

ΖΑΧΑΡΩ : 7 (!) ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΕΣ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΆΡΧΟΥ

…ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ !

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


   Δημόσια έκκληση προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, προκειιμένου να ερευνήσουν σε βάθος την περίεργη και προκλητική – όπως την χαρακτηρίζουν – παραγραφή αδικήματος από δικαστήριο της Πάτρας, που αφορά τον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και τον πρώην αντιδήμαρχο Σπ. Μπηλιώνη, κάνουν μέσω της «Ε» τρεις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως που παρέστησαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας. (Τα ονόματά τους είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου). Μάλιστα συντάσσουν και σχετική αναλυτική αναφορά την οποία και θα στείλουν στον κ. Τέντε και στον κ. Καστανίδη.

    Όπως καταγγέλλουν, προχθές το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, έπαυσε λόγω παραγραφής την ποινική δίωξη για υποβάθμιση περιβάλλοντος που αφορούσε σωρεία παρανομιών που είχαν διαπράξει οι δύο αιρετοί.

   Η υπόθεση – όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο - αφορούσε τις παρανομίες που διέπραξαν τα δύο άτομα, τον Μάρτη του 2003 στην πανέμορφη παραλία των Σχίνων. Οπως επισημαίνεται από τις πράξεις των δύο αιρετών προκλήθηκε καταστροφή μεγάλου τμήματος αμμοθινών, καταστροφή της τοπικής χλωρίδας και διατάραξη της πανίδας, αισθητή αλλοίωση του περιβάλλοντος και ασύμβατες κατασκευές με την ιδιαίτερη αισθητική του τοπίου.


ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

   Τα παράξενα με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ξεκινούν από την Ηλεία όπου παραδόξως αυτή εισήχθη να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας αντί του Τριμελούς Εφετείου Πατρών και παρότι οι τοπικοί δικαστές που χειρίστηκαν τότε την υπόθεση γνώριζαν ότι ο κ. Χρονόπουλος ήταν δήμαρχος Ζαχάρως.

    Τρία (!) χρόνια μετά την μηνυτήρια αναφορά των δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου 2007, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας με απόντα τον κ. Χρονόπουλο από την διαδικασία, δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση και με την 419/2007 απόφασή του την παρέπεμψε στο Τριμελές Εφετείο Πατρών. Μετά από ακόμη τρία (!) χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στις 23 Σεπτέμβρη 2010 όπου οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1.000 ευρώ έκαστος.

    Προχθές όμως το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, όπου η υπόθεση εισήχθη να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντίθεση εισαγγελική πρόταση και τις διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων που είχαν καταγγείλει τις παρανομίες, έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά του Π. Χρονόπουλου και του Σπ. Μπηλιώνη με το σκεπτικό ότι τα αδικήματα που φέρονται να είχαν τελέσει τον Μάρτη του 2003 είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης οχταετίας!

    Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση ότι το αδίκημα των δύο αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης που φέρεται να ξεκίνησε το 2003 δεν ήταν στιγμιαίο αλλά διαρκές, ενώ παραδόξως δεν έλαβε υπόψη του τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισαν στη δίκη Κάιν υπήρχαν στον φάκελο της δικογραφίας οι δημοτικοί σύμβουλοι – μάρτυρες κατηγορίας.


ΕΡΕΥΝΑ

     Το περιβάλλον των δύο κατηγορουμένων υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στην υπόθεση και ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι καταφέρονται εναντίον τους για αντιπολιτευτικούς λόγους.
                
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες η «Ε» , βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έρευνα για την δράση παραδικαστικού κυκλώματος στην περιοχή με προεκτάσεις στο δήμο Ζαχάρως.

     Αφορμή για την έρευνα ήταν μια αποκαλυπτική ανώνυμη επιστολή, που έφτασε πριν από περίπου έναν περίπου χρόονο στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Αυτή κρίθηκε αρκετά σοβαρή και προκάλεσε το άμεσο ενδιαφέρον του υπουργού, ο οποίος τη διαβίβασε αμέσως στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε για περαιτέρω διερεύνηση.

    Στην ανώνυμη επιστολή περιγράφεται ένα «αμαρτωλό τετράγωνο» αποτελούμενο από έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον δικηγόρο γιο του που αναλαμβάνει υποθέσεις του συγκεκριμένου δήμου, την κόρη του που έχει προσληφθεί στον ίδιο δήμο και τη σύζυγό του που εργάζεται στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, το οποίο -σύμφωνα με την καταγγελία- παρέχει «ομπρέλα προστασίας» στους κατά καιρούς κατηγορούμενους του Δήμου Ζαχάρως.-

nodaros@enet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ