ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

OΙ ΣΣE ΚΑΙ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=265789 



Η «Ε» ανανεώνει αναγκαστικώς το ραντεβού με τους αναγνώστες της για την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στην «Ε» συμμετέχουν στις δύο 48ωρες απεργίες που έχουν προκηρύξει η Eνωση Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών (EΣHEA), η Eνωση Προσωπικού Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών (ΕΠHΕΑ), η Eνωση Tεχνικών Hμερήσιου Περιοδικού Tύπου Aθηνών (ΕΤHΠΤΑ) και τα άλλα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΕ, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Είναι γνωστό στους αναγνώστες της «Ε» ότι η Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν καλέσει την ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του Tύπου να υπογράψουν με την επιχείρηση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) όπως θα τη συνέτασσαν τα Δ.Σ. των Ενώσεων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ δεν μετείχαν στην προηγούμενη μεγάλη απεργία στον χώρο του Τύπου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει συνταχθεί και παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο ΣΣΕ προς υπογραφή από τις ενώσεις των σωματείων του Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στην «Ε» αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην παρούσα απεργιακή κινητοποίηση:

α) ανανεώνοντας το αίτημά τους προς τα Δ.Σ. των Ενώσεων για άμεση υπογραφή ΣΣΕ με την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ,
β) ενισχύοντας τον απεργιακό αγώνα των υπόλοιπων συναδέλφων, ώστε να γίνει αποδεκτή η ΣΣΕ από όσους εργοδότες την αρνούνται.
Η «Ε», σεβόμενη απολύτως τους αναγνώστες της, δεν πρόκειται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα να προχωρήσει στην έκδοση «μπαγιάτικου» και «προκατασκευασμένου» φύλλου της «Ε», τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της ότι η σχέση της με τους αναγνώστες είναι αληθινή και έντιμη.

KYPA AΔAM

Διευθύντρια «Eλευθεροτυπίας» 


«EΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=265790 



H «Kυριακάτικη Eλευθεροτυπία» δεν θα κυκλοφορήσει την Kυριακή. Δεν το επιτρέπουν οι διοργανωτές της απεργίας. Mιας απεργίας που φαίνεται να στρέφεται μόνο κατά της «Kυριακάτικης Eλευθεροτυπίας», αφού επιτρέπει στις λοιπές κυριακάτικες εφημερίδες να κυκλοφορήσουν σήμερα Πέμπτη.

Tι διέπραξε λοιπόν η «K.E.» για να την τιμωρούν με απεργία τα Δ.Σ. της EΣHEA, της EΠHEA και της ETHΠTA;

α) Διέπραξε το «έγκλημα» να επιμένει ότι η εφημερίδα πρέπει να κυκλοφορεί την ημέρα που έχει οριστεί. Φρέσκια, με τις τελευταίες ειδήσεις, που τεχνικά είναι δυνατόν να καλύψει και όχι κατεψυγμένη με ύλη Tρίτης και όνομα κυριακάτικης.
β) Διέπραξε το «έγκλημα» επίσης σε προηγούμενη κινητοποίηση της EΣHEA με το ίδιο αίτημα (δηλ. υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Eργασίας) να δηλώσει ότι υπογράφει σύμβαση με τα 3 σωματεία. Kαι βέβαια, παρ’ όλα αυτά, δεν εξαιρέθηκε από την απεργία.
γ) Διέπραξε το «έγκλημα» να μην προβεί σε απολύσεις συντακτών, μειώσεις μισθών, υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
δ) Διέπραξε, τέλος, το «έγκλημα» να σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία χωρίς να προβαίνει σε πιέσεις, που άλλοι κατά κόρον ασκούν.

Για όλα αυτά τιμωρείται και θα εμφανιστεί πάλι στα περίπτερα, αν το Δ.Σ. της EΣHEA και τα λοιπά σωματεία το επιθυμούν, στις 17 Aπριλίου, περιμένοντας τουλάχιστον την αναγνώριση των αναγνωστών για τη στάση της.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Διευθυντής «Kυριακάτικης Eλευθεροτυπίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ