ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ


Ανεκπλήρωτο κενό άφησε πίσω του με τον αναπάντεχο θάνατό του ο 56χρονος Ηλείος ταξίαρχος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Γεωργίου γνωστός «διώκτης» των κυκλωμάτων διαφθοράς αλλά και των επίορκων αστυνομικών στην Ηλεία.

Τα κυκλώματα απειλούσαν την ζωή του

Τριάντα δύο υποθέσεις διαφθοράς για τα σκοτεινά κυκλώματα των παρανόμων που λειτουργούσαν επί σειρά ετών με αστυνομική κάλυψη στην Ηλεία παρέδωσε συνολικά στην Δικαιοσύνη την χρονική περίοδο 1994-2000 ο Δημήτρης Γεωργίου μετά από κοπιαστική και γεμάτη κινδύνους έρευνα ακόμα και για την ίδια του την ζωή και την ζωή της οικογένειάς του.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση τότε δύο επίορκων αστυνομικών που εισέβαλλαν στον περίβολο της οικίας του για άγνωστους λόγους αλλά πιάστηκαν στα πράσα …από τους γείτονες που τους πέρασαν για κλέφτες!
Σοβαρή ήταν και η υπόθεση άλλου Ηλείου καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη εκείνη την περίοδο στην Αμφισα μαζί με άλλους κακοποιούς να έρχονται προς την Ηλεία με κλεμμένο αυτοκίνητο και οπλισμένοι με χειροβομβίδες! Ο ίδιος σε συνομιλία που είχε μαζί μου, μου είχε εκμυστηρευτεί πως οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στόχος τους ήταν να τον «χτυπήσουν» , προκειμένου να του κλείσουν το στόμα ή να τον εκφοβίσουν και να σταματήσει τις έρευνες.
« Πράγματι τότε υπήρξαν τέτοιου είδους απειλές τόσο σε μένα όσο και στους δικαστικούς λειτουργούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πτοήθηκα . Αντίθετα όλα αυτά με ενίσχυσαν ηθικά και μου έδωσαν την δύναμη να πράξω όσα το καθήκον με καλούσε και η συνείδησή μου απέναντι στους πολίτες και στην υπηρεσία μου.» - είχε δηλώσει ο εκλιπών αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στην μοναδική σε ΜΜΕ συνέντευξή του που έδωσε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου Ηλείας δύο περίπου μήνες πριν το θάνατό του.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί υπέρ χασισεμπόρων!

Εκείνο όμως που είχε πληγώσει σε βάθος τον Ηλείο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ , ήταν η απίστευτη στάση και η συμπεριφορά του συνδικαλιστικού οργάνου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας. Οι εκπρόσωποι του οποίου την περίοδο των ερευνών , όχι μόνο δεν βοήθησαν και δεν παρότρυναν την έρευνα αλλά προσπάθησαν με πλάγιους τρόπους να την σαμποτάρουν.
Μάλιστα συνδικαλιστής της συγκεκριμένης ένωσης , παρευρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των επίορκων Ηλείων αστυνομικών στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας , οι οποίοι τελικά καταδικάστηκαν σε αμετάκλητα σε πολυετείς καθείρξεις λόγω της εμπλοκής τους σε μεγάλη φυτεία χασίς.

Εναντίον του και τοπικοί κατευθυνόμενοι «κονδυλοφόροι»

Ο εκλιπών όμως Ηλείος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ εκτός από τα σκοτεινά κυκλώματα αντιμετώπισε και ορισμένους κατευθυνόμενους τοπικούς κονδυλοφόρους.
Ενας εξ αυτών μάλιστα έφτασε σε σημείο να στείλει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τότε, δύο φακέλους με ψευδέστατο και συκοφαντικό περιεχόμενο κατά του Δημήτρη Γεωργίου και άλλων προσώπων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «…το ΠΑΣΟΚ της Ηλείας κινδύνευε από τις έρευνες που έκανε ο Ηλείος αστυνομικός κατά των κυκλωμάτων διαφθοράς.» !!!
Ακολούθησε ΕΔΕ η οποία όπως ήταν φυσικό απέρριψε κατηγορηματικά τις ανοησίες του τοπικού «δημοσιογραφίσκου» και έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο.

Πρωτοφανές επίσης για τα Αστυνομικά και Δικαστικά χρονικά θεωρείται η ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελίας της Αμαλιάδας κατά του Δημήτρη Γεωργίου και κατά του υπογράφοντα για το αδίκημα της δήθεν παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.
Η απίστευτη ποινική δίωξη είχε να κάνει κυρίως με τον έλεγχο των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων για την αστυνομική διαφθορά και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων την είχαν προκαλέσει πρόσωπα που θίγονταν ποικιλοτρόπως τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Φυσικά κι εκείνη η περίπτωση ενοχοποίησης του έντιμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ έπεσε στο κενό καθώς ο ίδιος αλλά και ο υπογράφων απηλλάγησαν από τις κατηγορίες με Βούλευμα.

Αλλαγή …ρότας στην Εισαγγελία Αμαλιάδας

Την ίδια περίοδο όμως άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα στην Εισαγγελία της Αμαλιάδας καθώς υπήρξε ένα κλίμα κατά του Ηλείου Αστυνομικού και κατά των ερευνών για την διαφθορά , το οποίο κορυφώθηκε με απίστευτες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες συζητούνται ακόμη…

Στις 30.8.1999 οι διωκτικές αρχές, που ερευνούσαν για την αστυνομική διαφθορά ζήτησαν με την 3021/8/305-κγ αναφορά τους προς τον δικαστικό λειτουργό της Αμαλιάδας , την άρση του απορρήτου των κλήσεων των κινητών τηλεφώνων αστυνομικού, ο οποίος εμπλεκόταν σε πλήθος υποθέσεων διαφθοράς .Όμως ο δικαστικός λειτουργός με την 1950/3.11.1999 απάντησή του κατά περίεργο τρόπο απέρριψε το αίτημα μη δίνοντας τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να προχωρήσουν την έρευνα. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε χαθεί μυστηριωδώς από την Εισαγγελία της Αμαλιάδας η 1057/9/487-γ από 31/8/1994 δικογραφία που αφορούσε σοβαρή υπόθεση χασισοκαλλιέργειας 125 δενδρυλλίων χασίς στο δάσος των Θινών του Βαρθολομιού, δικογραφία που είχε πάει στον εισαγγελέα μαζί με τα πειστήρια...
« Δεν θα ήθελα να κάνω κρίσεις σε ότι αφορά τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Όμως αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι τότε έγινε μια πρωτόγνωρη και πολύ σοβαρή δουλειά με τα μέσα που υπήρχαν τότε. Όμως δεν μπορώ να σχολιάσω ή να κρίνω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.» - είχε δηλώσει στην ΠΡΩΤΗ με μετριοπάθεια ο Ηλείος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στην διάρκεια της τελευταία του συνέντευξης επισημαίνοντας ότι :
« Η υποχρέωσή μου και το καθήκον μου απέναντι στους πολίτες αλλά και προς την υπηρεσία μου που υπηρέτησα επί 35χρόνια ήταν τα βασικά στοιχεία που με έκαναν να ασχοληθώ με εκείνο το ζήτημα. Από όλη αυτή την υπόθεση δεν κέρδισα απολύτως τίποτα αντίθετα έχασα την ηρεμία μου και την ησυχία μου.»


***Ο Δημήτρης Γεωργίου κηδεύτηκε προχθές στα Λαστέϊκα του Πύργου παρουσία όλης της τοπικής κοινωνίας των φίλων του και των εκλεκτών συναδέλφων του που έκλαψαν ειλικρινά για τον θάνατό του.
Ολόκληρο το έντιμο κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ στην Ηλεία ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσει και να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία.
Δεν ήταν εκεί εκείνοι που τον πλήγωσαν, εκείνοι που τον πολέμησαν αλλά και όλοι εκείνοι που σήμερα μιλάνε στα ΜΜΕ υποκριτικά περί ηθικής στην Ηλεία…
Επίσης η μη παρουσία των τοπικών Βουλευτών έδειξε πολύ καθαρά την αγνότητα και την εντιμότητα του αγώνα που έκανε όλα αυτά τα χρόνια εντελώς μόνος…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ