ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

ΥΠΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΣΔΟΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ): ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ






ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ !!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19.12.2007

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών προκύπτουν για την στάση του Υπουργείου Οικονομικών στο ζήτημα της παραπομπής σε δίκη για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, του νυν διευθυντή της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) Δυτικής Ελλάδος Γεωργίου Φίλια.
Το Υπουργείο αποδεικνύεται ότι αν και γνώριζε την δικαστική εκκρεμότητα του εν λόγω ατόμου, εντούτοις τον τοποθέτησε και τον διατηρεί ως διευθυντή σε μια υπηρεσία της οποίας η αποστολή είναι να ελέγχει τα οικονομικά παραπτώματα. Που όμως με βάση το κατηγορητήριο, έχει υποπέσει σήμερα και διώκεται ο διευθυντής της!

Ερωτηματικά επίσης προκύπτουν και από την ανεξήγητη παράλειψη του Υπουργείου Οικονομικών να παραστεί ως πολιτικός ενάγων για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου, στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας στις 16.1.2008 που αφορά οικονομικές παρατυπίες (επιστροφή ΦΠΑ) ύψους 15.657.481,79 ευρώ (!). Μέχρι αργά χθές το απόγευμα το αρμόδιο δικηγορικό γραφείο δήλωνε άγνοια για την υπόθεση αλλά και έκπληξη σημειώνοντας με νόημα ότι ακόμα και για περιπτώσεις με πολύ μικρότερα ποσά δίδεται εντολή να βρίσκεται στις δίκες δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «φωτιά» που έχει στην διάθεσή της η «Ε» ο νυν διευθυντής της ΥΠΕΕ Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Φίλιας μαζί με τον εφοριακό υπάλληλο Αγγελο Πολυδωρόπουλο, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας «για ψευδή βεβαίωση από κοινού κατ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με ζημιά που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ…» . Οι δύο εφοριακοί με βάση πάντα το κατηγορητήριο που υπογράφει η αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών Ηώ – Μαρία Ρωμαίου, φέρονται ότι εστάλησαν από την υπηρεσία τους το 1999 στην Ζάκυνθο, ως υπάλληλοι τότε του ΣΔΟΕ προκειμένου να κάνουν έλεγχο σε τρεις μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις που είχαν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και υπήρχαν πληροφορίες, εκθέσεις αλλά και έγγραφα από τη Δ.Ο.Υ Κηφισιάς ότι είχαν παραβεί τον νόμο και είχαν εισπράξει παράνομα μη νόμιμες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 15.675.481,79 ευρώ με την συνεργασία του πολιτικού μηχανικού που είχε αναλάβει τις κατασκευές. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο οι δύο υπάλληλοι «…ενώ εντόπισαν στοιχεία εικονικότητας των εν λόγω συναλλαγών, βεβαίωσαν με πρόθεση ψευδώς ότι οι συναλλαγές αυτές δεν ήταν εικονικές αλλά πραγματικές και τα εκδοθέντα από τον ανωτέρω κατασκευαστή φορολογικά στοιχεία καθ όλα νόμιμα. Είχαν δε σκοπό να παρουσιάσουν τα ανωτέρω εικονικά φορολογικά στοιχεία ως νόμιμα, γεγονός το οποίο μπορούσε να έχει νόμιμες συνέπειες, καθόσον, βάσει των ανωτέρω φορολογικών στοιχείων, είχαν διενεργηθεί από την τοπική ΔΥΟ Ζακύνθου προς τις ελεγχόμενες εταιρείες μη νόμιμες επιστροφές ΦΠΑ επενδυτικών αγαθών ύψους 15.675.481, 79 ευρώ. Ποσό στο οποίο συνίσταται η απειλούμενη σε βάρος του Δημοσίου ζημία, με αντίστοιχο παράνομο όφελος των ανωτέρω ελεγχόμενων εταιρειών, η μη νομιμότητα δε των ανωτέρω επιστροφών ΦΠΑ, την οποία όφειλαν να έχουν εντοπίσει με τον έλεγχο που αυτοί πραγματοποίησαν, διαπιστώθηκε μόνο ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν το ΕΘΕΚ και ΠΕΚ Πατρών.» Οι δύο εφοριακοί κατηγορούνται επίσης ότι ενώ είχαν λάβει γνώση των από 5.3.1997 εκθέσεων ελέγχου της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για το θέμα, επισύναψαν τις συγκεκριμένες εκθέσεις στις δικές τους παραλείποντας να αναφέρουν σε αυτές, τις σημαντικές διαφορές του ποσού της συνολικής δαπάνης των επενδύσεων μεταξύ της αποτίμησης του ποσού αυτού στις εκθέσεις του ΥΠΕΘΟ. «Δηλαδή ενώ εντόπισαν στοιχεία εικονικότητας των ανωτέρω φορολογικών στοιχείων βεβαίωσαν ψευδώς ότι τα φορολογικά αυτά στοιχεία δεν ήσαν εικονικά αλλα καθ όλα νόμιμα…» «Δεν κάναμε έλεγχο στην επιστροφή του ΦΠΑ. Δεν μας έστειλαν στην Ζάκυνθο γι αυτό τον λόγο. Κάναμε έλεγχο για παρακρατούμενους φόρους του εργολάβου.

Κακώς σήμερα σύρομαι εγώ και ο συνάδελφος στο δικαστήριο. Δεν με έχουν παραπέμψει ούτε καν στο πειθαρχικό για την συγκεκριμένη υπόθεση διότι ο επιθεωρητής που έκανε τον επανέλεγχο δεν βρήκε δική μας ευθύνη. Στο δικαστήριο θα αποδείξω των αθωότητά μου» - δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής της ΥΠΕΕ Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Φίλιας.

Αργά χθές το απόγευμα παρενέβη στο θέμα και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στην Αχαία Νίκος Τσούκαλης ο οποίος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα άμεσα με ερώτηση στη Βουλή. «Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να παρακολουθήσουμε την ποινική διαδικασία. Ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκαλεί η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών να διατηρεί στην συγκεκριμένη πολύ σημαντική θέση τον υπάλληλο αυτό χωρίς να έχει γίνει η δίκη του. Επίσης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την συμπεριφορά του Ελληνικού Δημοσίου στην συγκεκριμένη δίκη. Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κληθεί να παραστεί ως πολιτική αγωγή στην συγκεκριμένη δίκη, τότε πλέον μιλάμε κατηγορηματικά για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο για το οποίο σκοπεύω να καταθέσω ερώτηση στη Βουλή και να ζητήσω διευκρινήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών. Παρότι ως νομικός είμαι φανατικά υπέρ του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων, νομίζω ότι η συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη και η παραπομπή του διευθυντή της ΥΠΕΕ Δυτικής Ελλάδος στο κακουργιοδικείο Πατρών, θα έπρεπε να είχε υποχρεώσει το Υπουργείο Οικονομικών να απομακρύνει τουλάχιστον προσωρινά από την συγκεκριμένη θέση τον εν λόγω διευθυντή μέχρι να ολοκληρωθεί τελεσίδικα η ποινική διαδικασία. Είναι προφανές ότι η διατήρηση του εν λόγο ατόμου στη θέση του αν μη τι άλλο προκαλεί σοβαρότατα ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Δυτικής Ελλάδος».

nodaros@enet.gr

***Εκτός της εφημερίδας "ΚΟΣΜΟΣ" της Πάτρας κανένα έντυπο η άλλο μέσο ΜΜΕ δεν αναφέρει την είδηση για την παραπομπή σε δίκη του κυρίου διευθυντή. ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΘΕΤΕΙ Η ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ...



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΟΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ? ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΙ ΒΕΒΗΛΟ ΠΟΥ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΟΥΛΩΝΕΙ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΟΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ... ΕΙΝ ΤΑ ΛΟΜΟΓΙΑ ΠΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΒΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!ΧΟΝΤΡΗ Η ΠΟΡΤΟΦΟΛΑ....ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Unknown είπε...

Μήπως είναι καιρό να προσθέσετε στο άρθρο σας ότι αθωώθηκαν?

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ