ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 Δεκεμβρίου 2007

Έγκλημα χωρίς τιμωρία: διάθεση σε μη Ρομά λυόμενων για Ρομά το 2002

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει το σημερινό δημοσίευμα του Μάκη Νοδάρου στην «Ελευθεροτυπία» με αφορμή την τρίτη αναβολή δίκης για ένα σκάνδαλο διάθεσης λυόμενων που προορίζονταν για Ρομά σε μη Ρομά, στα Λεχαινά παραμονές δημοτικών εκλογών του 2002. Από τη δικογραφία προκύπτει ανάγλυφα η οργανωμένη συνεργασία του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή με υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΥΠΕΧΩΔΕ, και προσκείμενης δημοτικής συμβούλου.
Η δικαιοσύνη της Αμαλιάδας περιορίστηκε στη δίωξη της τελευταίας (και τελευταίου τροχού της άμαξας…) και του αποδεδειγμένα αμέτοχου τότε απερχόμενου Δημάρχου Λεχαινών ενώ αγνόησε σκανδαλωδέστατα τις προφανέστατες ευθύνες όλων των υπολοίπων κρατικών λειτουργών και του βουλευτή.
Το ΕΠΣΕ αναγκάστηκε να φέρει χθες στη δημοσιότητα την πρωτοφανή οργανωμένη εξαπάτηση του Δημοσίου, αφού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ατιμωρησίας σε υπόθεση κρατικής διαφθοράς και συγκάλυψης (ή παντελούς ανικανότητας) από δικαστικούς λειτουργούς. Επειδή η οργανωμένη απάτη κατά του Δημοσίου αποτελεί κακούργημα που δεν έχει παραγραφεί, το ΕΠΣΕ ελπίζει πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα επιδείξει τη γνωστή και από άλλες περιπτώσεις ευαισθησία να ερευνήσει την υπόθεση και να οδηγήσει στο εδώλιο τους ενόχους, ώστε κάποτε κάποιοι που έκαναν άθλια ψηφοθηρία στην πλάτη των προγραμμάτων για τους εξαθλιωμένους Ρομά, που παραμένουν εξαθλιωμένοι, να λογοδοτήσουν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

11 Δεκεμβρίου 2007

Έγκλημα χωρίς τιμωρία
http://www.enet.gr/online/online_print?id=56957056

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Πέντε (!) χρόνια μετά το πρωτοφανές σκάνδαλο της παραχώρησης λυόμενων οικίσκων -που προορίζονταν για άστεγους Τσιγγάνους- σε μη δικαιούχους πολίτες στον Δήμο Λεχαινών Ηλείας, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣΔΑ), και η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί για τους κατηγορουμένους.

Μάλιστα, χθες, η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου, για τις 12 Φεβρουαρίου 2008, λόγω ωραρίου στο Τριμελές Εφετείο Πατρών, με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο της πόλης κι έναν δημοτικό σύμβουλο. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ η «Ε» και είχε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα και στη Δικαιοσύνη το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).
Η απίστευτη ιστορία ξεκινά στις 29.7.2002, όταν ο Δήμος Λεχαινών ζητεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος λυόμενα για να στεγάσει οικογένειες Ρομά. Η υπόθεση δεν προχωρά, διότι ο χώρος απορρίπτεται από τους αρμόδιους, επειδή το οικόπεδο βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Πύργου-Πάτρας.Ξαφνικά, στις 19.9.2002, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ζητεί από το ΥΠΕΣΔΑ 5 λυόμενα για τη στέγαση Ρομά. Με ταχύτητα... αστραπής, στις 20.9.2002 το ΥΠΕΣΔΑ ζητεί 5 λυόμενα από το ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς στο έγγραφό του να αναφέρει ότι προορίζονται για τη στέγαση Ρομά. Στις 23.9.2002, το ΥΠΕΣΔΑ στέλνει έγγραφο στον Δήμο Λεχαινών, ενημερώνοντας για την απόφαση και ζητεί την αποδοχή και την κατάσταση των δικαιούχων. Μάλιστα, στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι η έγκριση από την Επιτροπή Υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης για τους Ελληνες Ρομά δόθηκε στις 16.9.2002 (!!!), δηλαδή τρεις ημέρες πριν... σταλεί το αίτημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Στην 1.10.2002, το ΥΠΕΧΩΔΕ αναθέτει σε ιδιώτη τη μεταφορά των λυόμενων οικίσκων στα Λεχαινά και η απόφαση για την αποστολή λαμβάνεται την επομένη στις 2.10.2002! Στις 4.10.2002, τα λυόμενα αποστέλλονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και παραλαμβάνονται στη διασταύρωση της εθνικής οδού Πύργου - Πάτρας! (από πέντε άτομα), παρουσία και ενός αστυνομικού υποψήφιου δημοτικού συμβούλου!Ο τότε δήμαρχος της πόλης δηλώνει στην «Ε» άγνοια για το όλο θέμα, καταγγέλλει ότι ο ίδιος δεν παρέλαβε ποτέ τίποτα και επιρρίπτει τις ευθύνες σε πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραδέχεται δημόσια ότι μεσολάβησε για να δοθούν τα λυόμενα σε φτωχές οικογένειες.
«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, για το οποίο θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι κρατικοί υπάλληλοι και όχι [μόνο] οι δύο εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε στην «Ε» ο εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ