ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

ΑΝΕΒΛΗΘΗ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


«Κατηγορώ» χωρίς σύνορα
Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
Η συγκυρία έσωσε λες τα προσχήματα: Η τρέχουσα σαρανταοκτάωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ήταν αιτία να αναβληθεί για τις 18 Σεπτεμβρίου η ορισμένη για χθες δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου των μελών της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», που είχαν συλληφθεί κατά την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Οπότε, λίγες μέρες μετά την τελετή λήξης της Ολυμπιάδας του Πεκίνου, η ελληνική δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει εάν όντως αποτελούσε «απρόκλητη έργω εξύβριση» η συμβολική διαμαρτυρία των τριών κατηγορούμενων Γάλλων δημοσιογράφων -ακτιβιστών, οι οποίοι απλώς επιχείρησαν να υψώσουν μια σημαία με χειροπέδες στη θέση των ολυμπιακών κύκλων, την ώρα που ξεκινούσε την ομιλία του ο εκπρόσωπος της ολυμπιακής επιτροπής της Κίνας, καταγγέλλοντας έτσι τις συνεχιζόμενες μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, άμεσα σχετιζόμενες με την καταπάτηση των ολυμπιακών ιδεωδών.
«Η υπόθεση είναι σοβαρή και αφορά τόσο αυτό καθαυτό το δημοσιογραφικό επάγγελμα όσο και τα δικαιώματα ελεύθερης δημόσιας έκφρασης των πολιτών», σχολίασε χθες ο Ζαν Μαρτέν, δικηγόρος των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα», αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα. Παρόντες και οι τρεις κατηγορούμενοι, ο Ρομπέρ Λενάρ, πρόεδρος, και οι Ζαν-Φρανσουά Ζιλιάρ και Βενσάν Μποσέ, ακτιβιστές της οργάνωσης.Στηλίτευσαν την επιλογή των ελληνικών αρχών όχι μόνο να τους συλλάβουν, αλλά και να τους παραπέμψουν, όπως και το ότι οι σκηνές της διαμαρτυρίας και της σύλληψής τους «κόπηκαν» από τη ζωντανή μετάδοση της τελετής από την κρατική τηλεόραση. Κατήγγειλαν και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, επειδή στην τετράλεπτη μόλις ομιλία του στην Ολυμπία «δεν αναφέρθηκε στα ιδεώδη του Ολυμπισμού, μόνο ευχαρίστησε τους σπόνσορές του.
Και, φανταστείτε, οι αστυνομικοί που μας συνέλαβαν μας έλεγαν πως η Ολυμπία είναι ιερός χώρος. Να πήγαιναν στον Ρογκ να του τα θύμιζαν αυτά...».«Ολα για μπίζνες»Σκοπιμότητα πίσω από τη σύλληψη «για να μη χαλάσουν φιέστες, δημόσιες σχέσεις και μπίζνες με την Κίνα», βλέπει ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η συγκεκριμένη δε διατύπωση του αδικήματος, είπε, «φέρνει από την πίσω πόρτα το καταργηθέν αδίκημα της περιύβρισης αρχής, μαζί με τη δυνατότητα να ποινικοποιείται κάθε ενοχλητική κριτική». Αλλωστε, πρόσθεσε, «το να μιλάει κάποιος κριτικά για την Κίνα αυτόν τον καιρό προκαλεί προβλήματα και όχι μόνο μέσα στην Κίνα», αναφερόμενος στον -επίσης παρόντα- δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, που η εκπομπή του στην ΕΤ-1 κόπηκε στη μέση έρευνας για την Κίνα. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ