ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ???


Ενα «κράτος» καταστρέφει
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" 2.6.2008
Αλλο ένα αποκαλυπτικό περιστατικό συνέβη στο «κράτος» της Ζαχάρως Ηλείας. Εκεί όπου καταπατούνται προκλητικά οι νόμοι υπέρ του καλού της «τοπικής κοινωνίας».
Επώνυμοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κλητήρες και δαιμόνια αστυνομικά όργανα, όλοι μαζί, κατέβασαν προχθές τα πανό του τοπικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Αντώνης Τρίτσης», τα οποία ενημέρωναν για τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφική διέλευση της Ιόνιας Οδού μέσα από το προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα.
Η πρωτοφανής ενέργεια καταγγέλθηκε από τα μέλη του συλλόγου, τα οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν τον ρόλο του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου, τονίζοντας ότι: «Ολες πλέον οι ενέργειές του αποδεικνύουν τον ενεργό του ρόλο στην προγραμματισμένη καταστροφή της περιοχής από τη διέλευση της Ιόνιας Οδού μέσα από τον Καϊάφα, τη Ζαχάρω και όλους τους πεδινούς οικισμούς του δήμου».
Τους ακούει κανείς;
Μ.ΝΟΔ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΪΑΦΑΣ - ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΕΛΑΙΑΣ (ΜΠΟΥΖΙ): ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

Το πευκόδασος της Ελαίας (Μπούζι) είναι στο ομώνυμο χωριό και βρίσκεται στο μέσον της απόστασης Ζαχάρως και Κυπαρισσίας, και σε απόσταση 20.000χλ. από το δάσος του Καϊάφα. Όπως και στον Καϊάφα μέχρι πέρσι έτσι και στην Ελαία παρ’ ότι απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση, όλο τον χρόνο υπάρχουν κατασκηνωτές Έλληνες και ξένοι.
Τα πρώτα χρόνια και μετά την ενεργοποίηση του νόμου που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση Ν.2160/93, η κοινότητα τότε της Ελαίας με ένα μικρό αντίτιμο από κάθε κατασκηνωτή (για μάζεμα σκουπιδιών και παροχή νερού) επέτρεπε την κατασκήνωση.
Από την ίδρυση των δήμων (η Ελαία ανήκει στο δήμο Αυλώνας) η κατάσταση άλλαξε. Οι προεκλογικές υποσχέσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής και του σημερινού νομάρχη Μεσσηνίας, (κατάγεται από την Ελαία), για εκμετάλλευση του δάσους από το Δ.Δ. Ελαίας (ελεύθερη κατασκήνωση με προϋποθέσεις), δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, παρ’ ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του δασαρχείου(παραχωρεί τμήμα του δάσους στο Δ.Δ. Ελαίας).
Αντίθετα τα τελευταία 3-4 χρόνια το κυνήγι από αστυνομία και δήμο έχει γίνει ανελέητο. Αποκορύφωμα πέρυσι που η φωτιά έκαιγε τον Καϊάφα και είχε φτάσει 1.000μ. από την Ελαία (στο Γιαννιτσοχώρι), την ίδια ώρα η αστυνομία έδιωχνε τους κατασκηνωτές που είχαν μείνει με κίνδυνο της ζωής τους να περιφρουρήσουν και να προστατέψουν το δάσος, με αποτέλεσμα να το αφήσουν άδειο, απροστάτευτο και έρμαιο σε κάθε κακόβουλη σκέψη.
Τελικά με τις ολονύχτιες περιπολίες των κατοίκων του χωριού και επειδή υπάρχει και η φυσική αντιπυρική ζώνη, ο ποταμός Νέδα, ευτυχώς πέρσι δεν συνέβη τίποτα.
Όμως επειδή τα κοινά στοιχεία με τον Καϊάφα είναι πολλά (σας παραπέμπω σε συζήτηση πέρσι πριν τις φωτιές. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=725500) και επειδή και εφέτος στην Ελαία έχει ξεκινήσει άγριος διωγμός προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1)Ισχύει ότι οι κατά καιρούς αρχές του τόπου έχουν συμφέροντα σε επιχειρήσεις εκτός Ελαίας(καταστήματα, δωμάτια κλπ);
2)Ισχύει αυτό που ισχυρίζονται οι αστυνομικοί ότι το πρόβλημα είναι οι καταγγελίες από τα γύρω camping (κανένα δεν ανήκει στο δήμο Αυλώνας);
3)Ισχύει ότι μεγάλο τμήμα του δάσους το διεκδικεί (ανήκει;) ιδιώτης;
4)Ισχύει ότι έχει σχέση η Ιόνια οδός;
Και ένα από τα παραπάνω αν ισχύει είναι ένας σοβαρός λόγος να είναι το δάσος της Ελαίας άδειο για να έχει την τύχη του Καϊάφα.


Υ.Σ. Γιατί ο διωγμός αρχίζει στις αρχές Ιουνίου και σταματά τέλος Αυγούστου ενώ κατασκηνωτές υπάρχουν όλο τον χρόνο ακόμα και τον Ιανουάριο, μήπως τότε είναι που δεν έχει υγρασία και είναι καλυτέρα να είναι άδειο και ανυπεράσπιστο το δάσος;

Και τέλος γιατί δεν λαμβάνει κανείς υπ’ όψη τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της Ελαίας που θέλουν τους κατασκηνωτές γιατί όπως λένε δίνουν ζωή στο χωριό;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ