ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11.8.2008 -ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ



Λόγια δημάρχων

«Εμείς αγαπάμε το δάσος του Καϊάφα πιο πολύ από αυτούς τους αλεξιπτωτιστές τους οικολόγους ή και συμφεροντολόγους. Ποιος είναι τώρα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που θα μας πει στον τόπο μας πώς θα φτιάξουμε το δάσος;».

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος του «κράτους της Ζαχάρως» Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος, σχολίασε χθες τις πρόσφατες καταγγελίες και τις παρεμβάσεις, για το τελευταίο οικολογικό έγκλημα με τις μπουλντόζες στον Καϊάφα που αποκάλυψε το WWF Ελλάς και κατήγγειλαν οι τοπικές οικολογικές οργανώσεις, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημ. Παξινός, το ΚΚΕ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, Μ. Παπαγιαννάκης και Ν. Τσούκαλης.

Το τραγικό και απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι μαζί του φέρονται -με βάση τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου- να συμφώνησαν και οι δήμαρχοι Φυγαλείας, Βώλακος, Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας και Σκιλλούντος. Ζήτησαν και την παρέμβαση του τοπικού εισαγγελέα (!), «για τους άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς διαφόρων παραγόντων που δεν έχουν καμιά σχέση με την περιοχή και δίνουν ανύπαρκτα στοιχεία στα ΜΜΕ και στο Ιντερνετ».


Και μετά αναρωτιούνται οι Ηλείοι, γιατί ο νομός εξακολουθεί να βρίσκεται τελευταίος σε ρυθμούς ανάπτυξης...

Μ.ΝΟΔ.

5 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Καλησπερα! Διαβασα το ιδιο και στη Χριστινα Λοη...μα ειναι σοβαροι οι ανθρωποι; Δηλαδη, ο τοπος τους ανηκει ειναι τσιφλικι τους; Δεν ειναι μερος της πατριδας μου; Δεν εχω εγω λογο και αποψη δηλαδη; Και καλα εγω...οι ιδιοι οι κατοικοι της περιοχης;;;

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Η "ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ 5 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Πέντε δήμαρχοι της Ηλείας κατηγόρησαν οικολογικές οργανώσεις, το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών & πολλούς πολίτες που ανησυχούν και αμφιβάλλουν για τη πορεία των έργων στο Καιάφα αλλά και σε ολόκληρη τη πυρόπληκτη Ηλεία.

Κατ αρχάς θα θέλαμε να θυμίσουμε στους δημάρχους και όλους τους τοπικούς άρχοντες ότι:
α. ο νομός κάηκε επί δικής τους "αρχηγίας" οπότε οι ευθύνες για τη καταστροφή τους βαραίνει όλους.
γ. ακόμα δεν μας έχουν δώσει εξηγήσεις για τη μεγάλη καστροφή. Πέρα από τις εικασίες που κάνει ο κάθε πολίτης ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ για τα αίτια της φωτιάς & τις ευθύνες των τοπικών αρχών και φορέων δεν έχουν δοθεί ακόμα
δ. είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ για όλες τις κινήσεις τους που αφορούν στην πυρόπληκτη Ηλεία

Οι αξιότιμοι κύριοι έχασαν την αξιοπιστία τους όταν 47 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ & 60% ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ!!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥ!

Και να θυμίσουμε στο κο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ότι έλεγχος πολιτών & φορέων σταμάτησε την οικοδόμηση στο ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ στη ΖΑΧΑΡΩ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΦΩΝΕΣ & ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤE:


Ανακοίνωση
Κυρίες και Κύριοι,
Σας ευχαριστούμε, για το ενδιαφέρον σας στην απόκτηση ΔΩΡΕΑΝ οικοπέδου στην περιοχή Χρυσοχώρι του Δήμου Ζαχάρως.
Με ευθύνη του Δήμου Ζαχάρως, μας ανακοινώθηκε η ματαίωση του project. Σας ζητούμε συγνώμη για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία.
Η ομάδα υποστήριξης του,www.housesingreece.gr
http://www.housesingreece.gr/project/xrisochori/gr/anakoinosi.php

Ανώνυμος είπε...

και σκατα να τους ριξετε αυτους τους μαφιοζους εκβιαστες, νονους της νυχτας δημαρχους , καλο θα τους κανετε , αφου θα αρχιζουν να μυριζουν καλυτερα απο οτι τωρα.

ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ είπε...

Βλέπω πως αναρωτιέστε για το τι κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Μιά μεγάλη μερίδα είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να υπακούν τυφλά τον "άρχοντα" που τους "τακτοποιεί" κάθε τους υπόθεση, μικρή ή μεγάλη, ακόμα και με ένα τηλεφώνημα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και χαμηλό εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Όταν λοιπόν κανείς αρκείται να λέει ότι ο "άρχοντας" τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη θεωρώντας ότι έτσι λύνονται όλα του τα προβλήματα, πώς περιμένετε να δείτε καλύτερες μέρες για την περιοχή;
Μην ξεχνάτε βέβαια και τις δηλώσεις του "άρχοντα" ότι όποιος του πάει κόντρα στην ανάπτυξη που ο ίδιος πρεσβεύει θα του λιώσει το κεφάλι στην πλατεία!!!! Τα βάζει κανείς εύκολα με το "οργανωμένο έγκλημα";;; Χώρια που δεν μπορεί να βρει κανείς το δίκιο του πουθενά όσο και να φωνάζει!!!!
Και παρόλο που βρίσκονται και μερικοί "παρανοϊκοί"-τολμηροί να βροντοφωνάξουν με αποδείξεις, εντούτοις κανενός "ανευθυνοϋπεύθυνου καρεκλοκένταυρου" το αυτί δεν ιδρώνει.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κος Σανιδάς, μόλις πληροφορήθηκε το γάμο των ομοφυλοφύλων στην Τήλο, διέταξε άμεση εισαγγελική παρέμβαση. Εδώ χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ψυχές, και όχι μόνο κανείς δεν παρενέβει, αλλά δεν τηρήθηκε καν ο νόμος για τις καταθέσεις των "αρμοδίων επιζόντων", που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να μην έχουν ολοκληρωθεί κι όμως αναγορεύθηκαν σε "λαϊκούς ήρωες", έγιναν οι άπειρες παρεμβάσεις για την εξαφάνιση των "αποδειχτικών στοιχείων" της πυρκαγιάς, και στήθηκε το "μεγαλύτερο φαγοπότι των αρμοδίων" με το υστέρημα του απλού κοσμάκη εκμεταλευόμενοι τις στάχτες των αδικοχαμένων αθώων θυμάτων. "Ρε, πού πάμε;", κατά πως έλεγε και ο Αυλωνίτης!!

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Η αλήθεια είναι ότι είναι απίστευτα δύσκολο να ξεπεράσει η τοπική κοινωνία την ΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΝΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ που της έχουν αφήσει. Κανένας δεν μπορεί να πειράξει το φίλο, το κολλητό, το συγγενή, το συνεργάτη. Εσείς θα μπορούσατε?

Ομως αυτή τη φορά το θέμα δεν αφορά μόνο τις εσωτερικές τους σχέσεις ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Οπότε εμείς εκτός ΝΟΜΟΥ μπορούμε να επέμβουμε, να διεκδικήσουμε και να ζητήσουμε ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Μονο έτσι ίσως υπάρξει κάποια βελτίωση & κάποια ελπίδα για το οικοσύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ