ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ... ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ... ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ...


*** ΠΡΟΣ "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ , ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ " :
"Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ... ΣΑΣ , ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ .
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ..." (ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ?


ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «Ε» * ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ * ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ο ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ...
Ηλεία: Πιγκ-πογκ με το αυθαίρετο δημαρχείο
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Καυτή «πατάτα» αποδεικνύεται για τον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη, το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε» για την απίστευτη υπόθεση της ανέγερσης δημαρχείου στην πυρόπληκτη Ζαχάρω με τη βοήθεια ύψους 1.800.000 ευρώ, που έδωσε η αυστραλιανή κυβέρνηση αποκλειστικά «για την ανακούφιση των θυμάτων της φωτιάς».

Χθες, μετά τον σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε πανελλαδικά, οι κ.κ. Μαρτίνης και Χρονόπουλος προσπάθησαν να απεμπλακούν από την υπόθεση επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.«Το έργο εκτελεί ο εργολάβος και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι τεχνικές υπηρεσίες του επιβλέπουν απλώς. Ο Δήμος Ζαχάρως επέλεξε τις προσφορές τεσσάρων εργολάβων και εμείς διαλέξαμε τον μειοδότη, τον οποίο ούτε ξέρω ούτε θέλω να τον μάθω. Δεν μπορώ να ξέρω αν έκανε διαγωνισμό, όπως όφειλε, ή όχι. Εγώ έδωσα εντολή για διαγωνισμό. Αν εκτελούσαν τον σχετικό διαγωνισμό, θα είχα πρόβλημα γιατί, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει μίσος μεταξύ κάποιων εκεί στη Ζαχάρω. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την εκτέλεση ενός έργου μπορεί να κάνει διαγωνισμό μόνο σε πανελλήνια κλίμακα. Γι' αυτό και ανατέθηκε ο διαγωνισμός της συλλογής προσφορών στον δήμο της Ζαχάρως», δήλωσε χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης.

Στην ερώτηση της «Ε» πού είναι η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, δήλωσε άγνοια και πρόσθεσε ότι το έργο έχει σταματήσει μέχρι να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει. «Για οποιοδήποτε ζήτημα κακοδιαχείρισης που θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη», τόνισε.
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε γραπτή του ανακοίνωση «αδειάζει» τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ισχυριζόμενος ότι η δημοπράτηση του έργου έγινε από τον Ερυθρό Σταυρό και όχι από τον Δήμο Ζαχάρως...«Ο Ερυθρός Σταυρός εκπόνησε τη μελέτη, δημοπράτησε το έργο και ξεκίνησε να κατασκευάζει το έργο», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Χρονόπουλος.Ο δήμαρχος της Ζαχάρως κατηγορεί για τον σχετικό θόρυβο τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο ίδιος ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και στρέφεται κατά του γραμματέα της Ν.Ε. του κόμματος.
«Αποτελεί πρόκληση για την πυρόπληκτη Ζαχάρω και γενικότερα για την Ηλεία η σπατάλη χρημάτων που προορίζονταν για τις ανάγκες των συγγενών των θυμάτων της φωτιάς κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες. Η κυβέρνηση και οι δικαστικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες όπου πρέπει. Με τον πόνο και την αγωνία των συγγενών των τραγικών θυμάτων δεν μπορεί κανείς να παίζει πολιτικά παιχνίδια», δήλωσε στην «Ε» ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννης Αργυρόπουλος.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει σύντομα και τη Βουλή, καθώς το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να καταθέσουν σχετικές ερωτήσεις:«Οφείλει η Πολιτεία να διερευνήσει σε βάθος τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και να αποδώσει ευθύνες. Διότι τα χρήματα που κατατέθηκαν για τον ιερό σκοπό της ενίσχυσης των πυροπλήκτων της Ηλείας δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Καταθέτω ερώτηση στη Βουλή», είπε στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννης Κουτσούκος.«Για την απίστευτη αυτή υπόθεση θα καταθέσω άμεσα ερώτηση στη Βουλή», ανέφερε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.
Πηγές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας ανέφεραν χθες στην «Ε» ότι το συγκεκριμένο κτίριο κακώς οικοδομείται διότι ο χώρος όπου βρίσκεται εντάσσεται σε περιοχή οικιστικού πρασίνου. Ανέφεραν επίσης ότι η έκδοση της σχετικής άδειας από το πολεοδομικό γραφείο της Ζαχάρως «έχει σοβαρό πρόβλημα» και ότι γενικά η υπόθεση, σε ό,τι αφορά τον πολεοδομικό χαρακτήρα της, βρίσκεται υπό διερεύνηση σε βάθος. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/08/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ