ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΖΑΧΑΡΩ: ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ * Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ

*** ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ , ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΑ 500 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ" ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ , ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ 3,5 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ , ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥ , ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ...

ΣΥΝΟΛΟ 8,5 ΕΥΡΩ +500+ μερικα ρουχα και υποδηματα = ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΜΠΑΓΑΣΑ !


Να σοβαρευτούμε όμως τώρα . Εχουμε και λέμε...


Εισαγγελέας για το αυθαίρετο δημαρχείο

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πύργου και της αυστραλιανής κυβέρνησης, προκάλεσαν χθες τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Ε» για τη χρησιμοποίηση της αυστραλιανής χρηματικής βοήθειας ύψους 1.800.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους, για την κατασκευή παράνομου δημαρχείου στη Ζαχάρω Ηλείας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η αντεισαγγελέας Πύργου, Μαρία Παπαγιαννίδου, διέταξε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποια πρόσωπα παρανόμησαν, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης για άλλο σκοπό από εκείνον που προοριζόταν και αν το επίμαχο κτίριο κατασκευάζεται νόμιμα.

Η κατασκευή του νέου δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι καθ' όλα νόμιμη, διαβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος


Χθες στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε στην αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun»: «Εχουμε λάβει γνώση για τον προβληματισμό των δύο Ελλήνων δημοτικών συμβούλων για το θέμα της ανέγερσης νέου δημοτικού κτιρίου, χρηματοδοτούμενου με πόρους που κατατέθηκαν ως βοήθεια από την Αυστραλία για την ανακούφιση των πυρόπληκτων. Ο πρέσβης μας στην Αθήνα έχει επικοινωνήσει με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κι έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον αρμόδιο προκειμένου να συζητήσει μαζί του το θέμα αυτό».


Τα σοβαρά ερωτηματικά που προκύπτουν από την υπόθεση που έφερε στο φως η «Ε», όπως, οι λόγοι της μη διενέργειας επίσημου διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου που ανέλαβε την κατασκευή του κτιρίου με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ , το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου, οι λόγοι χρησιμοποίησης της βοήθειας που προοριζόταν για τα θύματα της φωτιάς για άλλους σκοπούς και η νομιμότητα κατασκευής του νέου δημαρχείου, παρέμειναν και χθες αναπάντητα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.


Ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος διαβεβαίωσε χθες τα ΜΜΕ ότι η κατασκευή του νέου δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι καθ' όλα νόμιμη και μάλιστα επικαλέστηκε την άδεια της Πολεοδομίας Ζαχάρως.«Μνημείο αυθαιρεσίας» χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη άδεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Μπούσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος και κατήγγειλαν ότι η εκδοθείσα άδεια, που δεν την υπογράφει ο προϊστάμενος μηχανικός της Πολεοδομίας αλλά ο τεχνικός υπάλληλος που είναι και δημοτικός σύμβουλος (!) με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου, είναι «μαϊμού». Μάλιστα αποκαλύπτουν ότι ο εν λόγω υπάλληλος στις 26.10.2005 είχε αποφανθεί γραπτώς ότι το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο αλλά στη συνέχεια αναίρεσε εαυτόν.


Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το «κράτος της Ζαχάρως» όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στον δήμο, επικρατούν άλλοι νόμοι...«Ψάξτε στο βάθος»Οπως αποκάλυψε χθες στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως Μένιος Κριτσέλης, που είχε διατελέσει δήμαρχος επί 16 συνεχόμενα χρόνια, όταν παρέδωσε τη δημαρχία στον νυν δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο, του άφησε μέσω του Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) το ποσό των 460 εκατομμυρίων δρχ. για την κατασκευή δημαρχείου καθώς επίσης και σχετικό οικόπεδο στο κέντρο της πόλης.«Δυστυχώς -όπως καταγγέλλει ο κ. Κριτσέλης- τα χρήματα αυτά χάθηκαν και ο δήμαρχος τα έκανε χαλίκια... καθώς πήγαν γι' άλλους σκοπούς και όχι για την κατασκευή του δημαρχείου. Οσο για το οικόπεδο που είχαμε αγοράσει, το έκανε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων». Και πρόσθεσε:«Υπηρέτησα την πόλη και την πατρίδα μου επί 16 συνεχόμενα χρόνια αλλά τέτοιες ενέργειες δημάρχου όπως αυτές του Πανταζή Χρονόπουλου πρώτη φορά βλέπω. Δεν είναι δυνατόν να χτίζει σήμερα δημαρχείο σε χώρο οικιστικού πρασίνου με χρήματα που προορίζονταν για τους συμπολίτες μας που έχουν καεί. Ελπίζω η κυβέρνηση και οι δικαστικές Αρχές να ψάξουν σε βάθος το πολύ σοβαρό αυτό θέμα».Για την απίστευτη υπόθεση, η οποία εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον χθες το BBC και τα ΜΜΕ της Αυστραλίας. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/08/2008

4 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Πριν λίγο η τηλεόραση του αντένα ανακοίνωσε ότι επενέβη εισαγγελέας ........για το δημαρχείο

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Παρά όμως το σκάνδαλο που μας κάνει και ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ πλέον, ο Δήμαρχος Ζαχάρως ψάχνει και πάλι να βρει τα εξιλαστήρια θύματά του.

- Στη συνέντευξη τύπου των ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΑΡΧΩΝ σχετικά με την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ του ΚΑΙΑΦΑ που προξένησε τεράστιες οικολογικές καταστροφές, απείλησε με μηνύσεις τη wwf & το δικηγορικό σύλλογο καθώς και όσους ΘΕΩΡΟΥΣΕ ότι εμπόδιζαν τη συνέχιση του καταστροφικού του έργου.

-Στο συμβούλιο του Δημοτικού Συμβουλίου πέταξε σχεδόν έξω από την αίθουσα τους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς κατηγορώντας τους για ψεύτικα δάκρυα και ψεύτικη οδύνη όταν του επέδωσαν επιστολή τόσο όσον αφορά στις ευθύνες των αρμοδίων για τις πυρκαγιές όσο και για το ότι δεν ήθελαν μνημόσυνα & επετειακές εορτές για τους ανθρώπους τους.

-Τώρα απειλεί - για άλλη μια φορά- με μήνυση το δημοσιογράφο ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟ γιατί έβγαλε στην επιφάνεια το ΘΕΜΑ ΤΟΥ 1.800.000EUR που θα χρησιμοποιούσε για την ανέγερση ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ αντί να τα χρησιμοποιήσει για τους πυρόπληκτους της ΗΛΕΙΑΣ...

Εγώ σας απλός πολίτης έχω ένα πράγμα και μόνο να πω! Λίγο ντροπή, λίγο τσίπα, λίγο φιλότιμο, λίγη ευθιξία δεν κάνει κακό. Πιο σημαντικό επίσης είναι να ξέρει κανείς να ζητά τουλάχιστο συγνώμη για τα λάθη του. Οι απειλές, οι εκφοβισμοί δεν πιάνουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.

Κοιτάξτε εκεί στη Ζαχάρω να δείτε πως θα τα βγάλετε πέρα με
α) τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
β) τη κοινή γνώμη και τη κατακραυγή της που σας κυνηγά αλλά εσείς έχετε καλά κλεισμένα τα αυτιά σας για να μην ακούτε
γ) την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που επεμβαίνει (και δεν παίζουν όπως παίζουμε εμείς)
δ) τα ΜΜΕ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ στα οποία μας κάνατε διεθνώς ρεζίλι
ε) τους πυρόπληκτους τους νομού σας τα προβλήματα των οποίων θεωρείτε ότι έχετε λύσει για αυτό και τα """περισσευούμενα"""" λεφτά τα κάνετε δημαρχεία.

Τις μηνύσεις θα έπρεπε να τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για το ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΜΑΣ και όχι να απειλείτε εσείς θεούς και δαίμονες.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΩΡΑ!!!

ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ είπε...

Η αλήθεια "Ηλέκτρα" είναι πως δεν είμαστε όλοι οι πολίτες του Δήμου σαν τα μούτρα του Δημάρχου και των παρατρεχάμενών του. Υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που έχουν φιλότιμο και ευθυξία και ύψωσαν τη φωνή τους χωρίς δεύτερη σκέψη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Όταν όμως ο σοφός λαός μας λέει ότι "το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι", κάτι ξέρει!! Είδες εσύ μέχρι τώρα, έναν ολόκληρο χρόνο μετά, να ιδρώνει κανενός το αυτί για τις 80 περίπου ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν συνολικά στις περυσινές πυρκαγιές; Είδες εσύ να συγκινείται κανείς "καρεκλοκένταυρος" με ότι πέρασαν και ότι θα περάσουν όλοι αυτοί που έμειναν "επί ξύλου κρεμάμενοι"; Είδες κανέναν απ' αυτούς να έρθει να μείνει μέσα σε σκηνή ή σε λυώμενο χειμώνα-καλοκαίρι; Είδες κανέναν εισαγγελέα να επεμβεί αυτεπάγγελτα για την απονομή δικαιοσύνης; Είδες κάποιον να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας; ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ:Με μια "καλοστημένη Ζαχοπουλειάδα" ξεχνάμε και καμένα, ξεχνάμε και θύματα, ξεχνάμε και πληγέντες, ξεχνάμε και το παρακράτος της λαμογιάς και της ρεμούλας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν στα χέρια τους τον κατάλληλο άνθρωπο που θα προωθήσει και θα ολοκληρώσει τα γεμάτα μίζες σχέδιά τους για τουριστική ανάπτυξη, οικοπεδοποίηση και μπετόν δηλαδή, για να ξέρουμε και τι λέμε. Και από όσα κι εσύ είσαι σε θέση να γνωρίζεις, ήταν και είναι διακαής πόθος όλων των κομματικών αποχρώσεων αυτή η "τουριστική ανάπτυξη"! Αλί, από τον απλό κοσμάκη που πονά και θρηνεί τα θύματά του!!!

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Ξέρεις κάτι όμως?
Βαρέθηκα να κατηγορώ μονίμως κάποιους που δεν ξέρω.Δεν ξέρω ούτε τη κυβέρνηση, ούτε τους Δημάρχους, ούτε τους Αντιδημάρχους.

Ξέρω εμένα & τους ανθρώπους γύρω μου που όλοι σιωπούσαμε μπροστά σε τεράστια εγκλήματα ιδίως ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ γιατί όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Ολοι -σχεδόν- έχουν καταπατήσει εκτάσεις, έχουν χτίσει αυθαίρετα , εχουν κάνει πολλά.

Ετσι πλέον αυτό που μπορώ να κάνω είναι σα πολίτης να εξασκήσω το δικαίωμα που μου δίνει
α) η ψήφος μου - αποφασίζοντας ορθά την επόμενη φορά που θα ανεβάζω ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥΣ στις καρέκλες
β) τη τεχνολογία και την δυνατότητα που μου δίνουν να δικτυωθώ με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με τους οποίους έχω κοινούς στόχους
γ) το δίκαιο και η ανάγκη να ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Πλέον δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν "αυτοί" με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ!!!!!Τέρμα στην απάθεια και στον φόβο!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ