ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ * ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
«Χτίζουν αυθαίρετο δημαρχείο με 1,8 εκατ. ευρώ των πυροπλήκτων»
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Βρώμικα παιχνίδια και «αρπαχτές» με την οικονομική βοήθεια που προορίζεται για τους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς παίζονται τους τελευταίους μήνες στην Ηλεία από πρόσωπα που συμπεριφέρονται και ενεργούν προκλητικά υπεράνω του νόμου, με την κάλυψη πολιτικών προσώπων και παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό αναδεικνύει η αποκάλυψη του σκανδάλου που αφορά την οικονομική βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Ζαχάρως Ηλείας, που συνέπεσε με τη χθεσινή μαύρη επέτειο από το πέρασμα της φωτιάς στον νομό.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή-βόμβα των μελών της αντιπολίτευσης προς την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, ο Δήμος της Ζαχάρως, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χτίζει τους τελευταίους μήνες, με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες, στο κέντρο της πόλης δημαρχείο, με τα χρήματα -ύψους 1.800.000 ευρώ- που χορήγησε ως βοήθεια η αυστραλιανή κυβέρνηση στους πυρόπληκτους μετά τις φωτιές στην Ηλεία.
Τα χρήματα αυτά, με βάση το επίσημο «έγγραφο-απάντηση» της αυστραλιανής πρεσβείας που υπογράφει ο πρέσβης Τζέρεμι Νιούμαν (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), αποτελούν «κεφάλαιο βοήθειας που δόθηκε σε ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα θύματα της φωτιάς με σκοπό την ανακούφισή τους» και όχι για την κατασκευή κάποιου πολυώροφου κτιρίου.
Το συγκεκριμένο οίκημα φέρεται μάλιστα να οικοδομείται σε χώρο οικιστικού πρασίνου, ο οποίος με βάση τα συμβόλαια αγοράς (βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») είναι μη οικοδομήσιμος. Τις εργασίες εκτελεί εργολάβος-φάντασμα καθώς καμιά υπηρεσία αλλά ούτε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης ήταν σε θέση μέχρι χθες να δημοσιοποιήσουν το όνομά του επειδή δεν το θυμόταν...
Το θέμα αποκτά μεγάλη σοβαρότητα καθώς, με βάση τις καταγγελίες και τη μηνυτήρια αναφορά του πολιτικού μηχανικού και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως, Γιώργου Μπούσμπουρα, για την παράνομη οικοδομή δεν έγινε από τον δήμο ο σχετικός διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση σε εργολάβο. Κάποιες από τις εργασίες δε -όπως καταγγέλλει- εκτελούνται υπεργολαβικά και από συγγενικά πρόσωπα αιρετού εκπροσώπου του Δήμου Ζαχάρως που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος λόγω της πρόσφατης καταδίκης του για την κατάρτιση πλαστού εγγράφου.
«Μας έφεραν τρεις προσφορές εργολάβων και διαλέξαμε την καλύτερη. Δεν ξέρουμε αν έγινε σχετικός διαγωνισμός. Αν δεν έγινε είναι λάθος. Εμείς είχαμε δώσει σαφείς οδηγίες για το θέμα αυτό. Δεν θυμάμαι το όνομα του εργολάβου που εκτελεί το έργο» -λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Οι εξηγήσεις Μαρτίνη Πώς όμως και γιατί δόθηκαν τα χρήματα που προορίζονταν για τα θύματα της φωτιάς σε εργολάβο για την κατασκευή δημαρχείου στη Ζαχάρω και όχι στις οικογένειες των θυμάτων της φωτιάς;
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής της οικονομικής βοήθειας από την αυστραλιανή κυβέρνηση δίνει τη δική του εξήγηση:«Αμέσως μετά τις φωτιές ο δήμος μάς ζήτησε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για την κατασκευή δημαρχείου επειδή ήταν απαίτηση όλων των εκπροσώπων των τοπικών διαμερισμάτων. Θυμάμαι όταν πήγα στη Ζαχάρω με υποδέχθηκαν όλοι εγκάρδια με έκαναν επίτιμο δημότη και μου ζήτησαν να πράξω αυτό πράγμα που αποδέχθηκα. Μου έδειξαν και αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αν αυτές είναι νόμιμες ή όχι δεν είναι δική μου δουλειά να τις κρίνω», λέει στην «Ε» ο κ. Μαρτίνης και σημειώνει:«Οταν μάθαμε από την αυστραλιανή κυβέρνηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τις άδειες κ.λπ. ήταν αργά και τα έργα είχαν αρχίσει. Ομως ζήτησα στις 20 Ιουνίου 2008 από τον Δήμο της Ζαχάρως να διακοπούν οι εργασίες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι πρόθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν και είναι η ανακούφιση των πληγέντων από τη φωτιά κατοίκων και αν κάποιος παρανόμησε σε αυτή την περίπτωση επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».
Σκάνδαλο
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βασιλόπουλος με επιστολή τους προς την αυστραλιανή κυβέρνηση καταγγέλλουν ότι τα χρήματα που προορίζονταν για τις οικογένειες των θυμάτων χρησιμοποιούνται σήμερα για την ανέγερση ενός κτιρίου, χωρίς απόφαση του Δ.Σ. για την επιλογή του χώρου, την ανάθεση της μελέτης, την έγκρισή της από το Δ.Σ. και χωρίς δημοπρασία για την ανάδειξη του μειοδότη αναδόχου... Επίσης καταγγέλλουν ότι ποτέ δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για την αποδοχή της δωρεάς, όπως προβλέπει ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας.«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που διαχειρίζεται την προσφορά της αυστραλιανής κυβέρνησης δεν εκτιμά, όπως όλοι εμείς, ούτε τη νομιμότητα ούτε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος... Αλλιώς δεν θα δαπανούσε τα χρήματα του αυστραλιανού λαού κατασκευάζοντας αυθαίρετα κτίσματα με συνοπτικές διαδικασίες και με χρήματα που προορίζονταν για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την ελληνική κυβέρνηση και την αυστραλιανή πρεσβεία να παρέμβουν, να ψάξουν σε βάθος τη βρώμικη αυτή, υπόθεση να τιμωρήσουν εκείνους που έπαιξαν με τη βοήθεια των πυροπλήκτων συναθρώπων μας», λένε στην «Ε» οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι κ. Μπούσμπουρας και Βασιλόπουλος αποκαλύπτουν επίσης στην «Ε» ότι από τις 31.3.2008 έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την παρέμβασή του και τη διερεύνηση των αποδεκτών της χρηματικής βοήθειας και άλλων φορέων προς τον Δήμο Ζαχάρως.«Ζητήσαμε εγγράφως από τον δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο να μας πει για τα χρήματα αυτά αλλά δεν μας έδωσε καμιά απάντηση. Υπάρχουν 300.000 ευρώ από ποδοσφαιρικό αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός για τους πυρόπληκτους, μια επιταγή με άγνωστο ποσό τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και άλλα ποσά, την τύχη των οποίων κανείς δεν γνωρίζει. Ζητάμε να μάθουμε πού πήγαν τα χρήματα αυτά και κανείς δεν μας λέει», καταγγέλλουν στην «Ε» οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/08/2008

3 σχόλια:

Aνεμος είπε...

kala επιτέλους υπάρχει κράτος????????έγραψα και στο μπλόγκ μου και απ΄λα ντρέπομε για τοους νεκρούς

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Από τη στιγμή που πλέον αναλαμβάνει και η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ερευνά το θέμα σίγουρα τα πράγματα θα αλλάξουν ΤΡΟΠΗ...Μπράβο σε όλους εσάς που ανασύρατε το θέμα από την αφάνεια και ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ -γιατί είμαι σιγουρη για αυτό- ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ. Αν και γίνομαστε διεθνώς ΡΕΖΙΛΙ με όλα αυτά τουλάχιστο τους δείχνουμε όλοι ότι ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ούτε οι ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ πλέον μπορούν να κρύψουν τα αίσχη τους. Μπράβο στο ΝΟΔΑΡΟ και στο κάθε ΝΟΔΑΡΟ που έχει το θάρρος και το θράσος να πολεμήσει με τα θεριά!

ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ είπε...

Αγαπητέ φίλε Μάκη,
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα αποκαλειπτικά ρεπορτάζ που κάνεις και μας ενημερώνεις. Να ξέρεις ότι είμαστε πολλοί στο πλευρό σου. Μη σταματάς. Με αφορμή το συγεκριμένο άρθρο σου και τα σχόλια των φίλων, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 12-8-2008 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαχάρως με πρωταγωνιστές τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημ.Συμβ. και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγικής περσινής πυρκαγιάς. Όταν οι συγγενείς έδωσαν γραπτή απόφασή τους στους δύο προαναφερθέντες με την οποία τους απαγόρευαν να τελέσουν μνημόσυνο για τους νεκρούς τους, αφού το μόνο που ενδιαφέρει τη Δημοτική Αρχή είναι να καταφέρει να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν πίστωση κονδυλίου για να κάνουν κι άλλες φιέστες με τα λεφτά του κοσμάκη, έγιναν δέκτες πρωτοφανούς εξευτελιστικής λεκτικής συμπεριφοράς, η οποία ουδέποτε αποτυπώθηκε από τα παπαγαλάκια-γλείφτες δημοσιογράφους που καλύπτουν τα ρεπορτάζ της περιοχής μας!!! Όμως το πλέον τραγικό είναι αυτό που ακολούθησε, όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με Χριστοπαναγίες θέλησε να διώξει τους συγγενείς από την αίθουσα, λες και ήταν στο χωράφι του, και προσβάλοντας την μνήμη του 28χρονου εποχικού δασοπυροσβέστη είπε πως αυτός ήταν υπεύθυνος για τον χαμό των ανθρώπων στο συγκεκριμένο σημείο!!! Ο δε Δήμαρχος είπε στους συγγενείς ότι "το παίζουν πονεμένοι ήρωες"!!! Για την ιστορία μόνο, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω ότι ο Γιάννης Δρακόπουλος βρέθηκε να κρατάει στο χέρι του τη μάνικα του πυροσβεστικού οχήματος, δίπλα στη γιαγιά Αλεξανδροπούλου που είχε πλάϊ της την 5χρονη εγγονή της Ιωάννα, ενώ στα πόδια του αγκαλιασμένος βρέθηκε ο 5χρονος εγγονός της Φίλιππος. Όπως επίσης επιτρέψτε μου να σας πω ότι ο αείμνηστος αγροφύλακας Γιάννης Σιορδίνης, που κάποιοι κάνουν τα πάντα για να τον ξεχάσουμε χωρίς να τον αναφέρουν πουθενά, βρέθηκε με τη μηχανή του δίπλα στην τραγική μάνα με τα τέσσερα παιδιά της προσπαθώντας να τους βοηθήσει. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν για τα δύο αυτά τιποτένια λαμόγια που ξεκοκαλίζουν με κάθε τρόπο τα χρήματα και τα αγαθά που απέστειλε ο απλός κοσμάκης από το υστέρημά του, και γυρνώντας από κανάλι σε κανάλι έγιναν λαοπρόβλητοι ήρωες εκμεταλευόμενοι τον πόνο και τη δυστυχία που προκάλεσαν στους πληγέντες συνανθρώπους μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ