ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ


«Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Διαβάσαμε στην Πρόσκλησή σας με Αριθμ. 9310/08-08-08, ότι στο Δημοτικό σας Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου του 2008, καλείστε για να πάρετε απόφαση για δυο θέματα τα οποία μας αφορούν άμεσα. Το πρώτο θέμα τις προαναφερθείσας πρόσκλησης αναφέρει: «Καθιέρωση της 24ης Αυγούστου ως ημέρα μνήμης και αργίας».
Εμείς κάποιοι άνθρωποι που χάσαμε του δικούς μας ανθρώπους σας κάνουμε γνωστό ότι ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.
Θεωρούμε πως είναι υποκριτικό και ασέβεια στους χαμένους ανθρώπους, ο Δήμαρχος αυτός, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισηγούνται και να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.
Αναλογισθήκατε ποτέ κύριοι Σύμβουλοι:
1. Ποια ήταν τα έργα που κάνατε το 2007 (πριν τη φωτιά), με τα χρήματα της Πολιτικής Προστασίας , έτσι ώστε να προστατέψετε τον πολίτη , ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, και την περιουσία του;
2. Μήπως τα έργα αυτά δεν έγιναν επειδή τα χρήματα της Πολιτικής Προστασίας αντί να διατεθούν για τα έργα που έπρεπε, ο Δήμαρχος τα Διέθεσε για άλλα έργα, ένα χρόνο ίσως και λιγότερο πριν τις φωτιές ; (όπως για παράδειγμα το γεφύρι στο Θολό που το βάφτισε αντιπλημμυρικό )
3. Ποια ήταν τα μέτρα που πήρατε για την πρόληψη αυτής της φωτιάς;
4. Που ήταν το απαραίτητο δυναμικό και τα μέσα που θα έπρεπε να διαθέτετε για την αντιμετώπισης της καταστροφικής φωτιάς;
5. Ποιος είναι ο εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος ; Πως φέρθηκε αυτός ο άνθρωπος , ως Αποθηκάριος στον άνθρωπο με τους έξη (6) νεκρούς; Σας μιλάμε για τον Πρόεδρο του Δημοτικού σας Συμβουλίου, όταν πριν λίγους μήνες, ως Αποθηκάριος Ορισμένος από τον Δήμαρχό σας, διαχειρίζονταν την βοήθεια λες και ήταν δική του περιουσία. Ξεχάσατε τι έγινε τότε, όταν δεν έδινε το ονομαστικό δέμα βοήθειας που είχε φτάσει στον άνθρωπο με τους έξη νεκρούς ; Ξεχάσατε το πόσο απαξιωτικά και με πόση ασέβεια φέρθηκε σ’ αυτόν τον ηλικιωμένο παππού.
Αυτός ο άνθρωπος δικαιούται σήμερα από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού σας Συμβουλίου να εισηγείται ένα τέτοιο θέμα ; Θα το ανεχθείτε ; Θα το ψηφίσετε ;
Για ποια μέρα μνήμης και αργίας μιλάτε ;
Την μέρα των παραλήψεων και των σοβαρών αμελειών; Ή τις μέρες της απαξίωσης των ανθρώπων που μετρούσαν ανθρώπινες απώλειες.
Αυτές οι παραλήψεις και οι αμέλειες είχαν σαν αποτέλεσμα εμείς να θρηνούμε 19 ανθρώπους. Ανθρώπους δικούς μας!
Το δεύτερο θέμα που μας αφορά και μάλιστα θα έπρεπε να το έχετε συζητήσει και μαζί μας και να έχετε ζητήσει την συγκατάθεσή μας είναι το θέμα 7: «Δαπάνες επιμνημόσυνης δέησης αδικοχαμένων πυρκαγιάς 2007, ψήφιση πίστωσης »
Τι δαπάνη είναι αυτή που θα πληρώσετε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;
Σας ζητήσαμε εμείς ποτέ να πληρώσετε τους παπάδες που θα ψάλλουν τα μνημόσυνα των δικών μας ανθρώπων;
Ή μήπως πιστεύετε πως θα αφήσουμε τον καθένα να ξανακάνει μνημόσυνο για την μνήμη των δικών μας ανθρώπων; Όχι αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.
Δεν επιθυμούμε να κάνετε κανένα μνημόσυνο εσείς για τους δικούς μας ανθρώπους. Για την ακρίβεια δεν δίνουμε την συγκατάθεσή μας και ως συγγενείς τους, σας απαγορεύουμε να μνημονεύσετε τα ονόματα των δικών μας ανθρώπων.
Θεωρούμε πως προσβάλλετε η μνήμη τους , όταν χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν το προφίλ κάποιων ανθρώπων . Βρείτε άλλους τρόπους να φτιάξετε το προφίλ σας και να διαφημιστείτε και αφήστε την μνήμη των δικών μας τουλάχιστον ανθρώπων.
Άλλωστε δεν είναι οξύμωρο σχήμα απ’ την μια να χορεύετε στα Πανηγύρια, να διοργανώνετε Δεξιώσεις ως και καλλιστεία σκύλων και απ’ την άλλη εκδηλώσεις για την μνήμη των δικών μας ανθρώπων.
Δεν θέλουμε να κάνετε τίποτα εσείς, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριε Δήμαρχε.
Δεν θέλουμε ούτε μνημόσυνα , ούτε δεξιώσεις , ούτε τραγούδια και βιολιά.
Τα χρήματα που είναι να διαθέσετε γι’ αυτήν την δαπάνη, δώστε τα σε ανθρώπους που τους έχουν καεί τα σπίτια και οι περιουσίες τους.
Ασχοληθείτε κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με τους ανθρώπους που δεν έχουν που να μείνουν , που τους κάηκαν τα σπίτια και οι περιουσίες τους και αφήστε σε μας τα μνημόσυνα των ανθρώπων μας. Άλλωστε εμείς δεν σας ζητήσαμε ποτέ τίποτα , τώρα απαιτούμε να σεβαστείτε την άποψή μας για ένα θέμα που αφορά μόνο εμάς!
Σας καλούμε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να καταψηφίσετε τα πιο πάνω θέματα , δείχνοντας σεβασμό στην μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων μας.
Έτσι θα μας δείξετε πως υπάρχουν κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που σέβονται την μνήμη των δικών μας ανθρώπων και δεν μετέχουν στο μεγάλο Πανηγύρι ( φαγοπότι ), που στήθηκε πάνω σε καμένα πτώματα. Σεβασμός στην μνήμη τους θα είναι η άρνηση λήψης απόφασης».

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτή τη στιγμή Μάκη, δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο σου άρθρο για το Κρατίδιο της Ζαχάρως (ή μήπως Χαλιφάτο;) Θα σου στείλω όμως βροντερό χαιρετισμό και χαρά μεγάλη που σε "ανακάλυψα" έτη φωτός μετά από τα...Μονοπάτια του Γαλαξία. Σε παρακολουθούσα τακτικά από την Ελευθεροτυπία, ωστόσο μόλις σήμερα ανακάλυψα το ιστολόγιό σου καθώς περιδιάβαζα τις σελίδες ενός άλλου αρχαίου, του Θανάση του Βέμπου. Ελπίζω να είσαι καλά Μάκη...!!!

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Ε, οχι τον καημενο το δημαρχο.Είναι αδικο αδικο αδικο...

Δίνει δωρεάν μπάνια στα λουτρά του ΚΑΙΑΦΑ στους κατοίκους της περιοχής...όπως παλιά λεει να κάνουν 20 μπανάκια ο καθένας...Ετσι διάβασα σήμερα...
Να μπαίνουν στα λουτρά και να βλέπουν τις στάχτες απέναντι και τα καμμένα...
!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕΝ ΥΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ!!!ΜΠΑΤΣΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕ ΘΕΛΑΤΕ?ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΝ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΕΤΕ ΡΕ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ