ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 31ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΠΕΘΑΝΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ - ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 17.2.2010

Την υποκρισία της πολιτείας απέναντι στα ΑμεΑ ανέδειξε ξανά ο προχθεσινός θάνατος ακόμη ενός τροφίμου με ειδικές ανάγκες, που σημειώθηκε στην αποθήκη παιδικών ψυχών του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας. Ο 31χρονος Φ.Α. από την Αθήνα, που νοσηλευόταν από το 1995 στο ίδρυμα με σοβαρότατα νοητικά και κινητικά προβλήματα, βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στις 12.30 τη νύχτα νεκρός στο κρεβάτι του από τη νοσηλεύτρια που πήγε για να του χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή.

Με  «αυτόματο πιλότο» λειτουργεί, λόγω τρομακτικών ελλείψεων σε προσωπικό,  το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Με «αυτόματο πιλότο» λειτουργεί, λόγω τρομακτικών ελλείψεων σε προσωπικό, το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τζιόλα, που διενήργησε χθες νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του 31χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, που για ευνόητους λόγους θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, με αφορμή το νέο περιστατικό θανάτου καταγγέλλουν ότι το ίδρυμα τους τελευταίους μήνες έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του και παραμένει χωρίς διοίκηση, χωρίς ιατρικό προσωπικό και με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτές.

Αναφέρουν μάλιστα ότι τη νύχτα που συνέβη το περιστατικό με τον 31χρονο υπήρχαν σε υπηρεσία μόλις τρεις βοηθοί νοσηλευτές και μια νοσηλεύτρια για την περίθαλψη συνολικά 85 παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ στο ίδρυμα δεν υπήρχε γιατρός για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον νοσηλευόμενο. Καταγγέλλεται επίσης ότι αρμόδιοι, από την 1.2.2010, έδωσαν εντολή στην αγροτική γιατρό του ιδρύματος να πραγματοποιεί τις εφτά εφημερίες ανά μήνα όχι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, αλλά στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα εκτός από τις τρομακτικές ελλείψεις σε νοσηλευτές (8 για την περίθαλψη 85 παιδιών) λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο με «αυτόματο πιλότο» μετά την παραίτηση του «γαλάζιου» διοικητή του- που, όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ η «Ε», είχε διοριστεί στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών με την αριθμ. Π4/ ΓΠοικ 172737/23.12.2008 απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου χωρίς να έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ηλείας αρνήθηκαν τη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής του. Στο ίδιο ίδρυμα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε διορίσει ως διοικητή και έναν συνταξιούχο έμπορο που είχε πάρει πτυχίο από τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών σε ηλικία 70 ετών (!) για να γίνει διοικητής στο ίδρυμα...

Σημειώνεται ότι από το 1998 μέχρι σήμερα στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών έχουν σημειωθεί πάνω από τριάντα θάνατοι παιδιών με νοητικά και κινητικά προβλήματα. Τα πιο τραγικά περιστατικά που αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η «Ε», αφορούσαν τον θάνατο από ασφυξία στις 9 Μαΐου 2006 του 15χρονου Κ.Χ. εξαιτίας της απόφραξης του λάρυγγα από κομμάτι σφουγγαριού-υλικού κατασκευής του στρώματος που χρησιμοποιούσε ο 15χρονος. Δέκα μήνες αργότερα ακόμη ένα 16χρονο παιδί με νοητική στέρηση πέθανε από μηχανική απόφραξη του λεπτού του εντέρου, συνεπεία καταπόσεως ξένων σωμάτων. Στο στομάχι του είχαν βρεθεί κομμάτια υφάσματος, κλωστές και επίδεσμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ