ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΥΣΗ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΗ ΗΛΕΙΑ



"ΚΑΜΠΑΝΑ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8.2.2010


Με παύση έξι μηνών από τα καθήκοντά του και πλήρη στέρηση των αποδοχών του, τιμώρησε πρόσφατα τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικόλαο Σιάνη, με απόφασή του το Α΄ Υπηρεσιακό – Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών για την σιωπή του και την γενικότερη συμπεριφορά του στις παράνομες επί σειρά ετών αμμοχαλικοληψίες στον Πηνειακό Λάδωνα και στον Αλφειό.


Με ψήφους (5-0) αποφασίστηκε η επιβολή της άνω ποινής για τα πειθαρχικά παραπτώματα:
Της παράβασης καθήκοντος, αμέλεια και ατελής η μη έγκαιρη εκπλήρωση του καθήκοντος, άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων κατά την διεξαγωγή έρευνας, επιθεώρησης ή ελέγχου από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ιδιαίτερα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου του Ν.3528/2007.

Το Υπηρεσιακό – Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση στην διάρκεια συνεδρίασης του στις 25.1.2010, λαμβάνοντας υπόψη:
Α) Το ΕΜΠ 10489/0018/0001Α/22.01.2009 διαβιβαστικό του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Β) Το από 20.2.2009 κατηγορητήριο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηλείας σε βάρος του κ. Σιάννη για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση και απείθεια. Γ) Την 352/Α/2008 Εκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου στην Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στις 8 Οκτωβρίου 2009 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και της απείθειας αλλά η δίκη είχε αναβληθεί λόγω των εκλογών. Με βάση το κατηγορητήριο παρέβη το καθήκον του σε 22 (!) περιπτώσεις παράνομων λήψεων αδρανών υλικών από τοπικούς εργολάβους στα ποτάμια της Ηλείας Πηνειακό Λάδωνα και Αλφειό την περίοδο 2005-2007, ενώ δεν χορήγησε στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου τα στοιχεία που του ζήτησαν, με αποτέλεσμα η έρευνα να καθυστερήσει.


Πριν από μερικούς μήνες η Αστυνομία μετά από εισαγγελική εντολή, κατέσχεσε τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή και όλους τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας ενώ το θέμα έφτασε και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης. Επίσης σε βάρος του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας με εντολή της Εισαγγελίας του Πύργου, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών για το «πόθεν έσχες» του υπαλλήλου και των συγγενικών του προσώπων.

Όπως είχε αποκαλύψει η "Ε" με ρεπορτάζ στις 12.3.2009 στην έκθεση – φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονταν με λεπτομερή τρόπο το «αμαρτωλό πάρτι» που είχαν στήσει επί σειρά ετών οι μεγαλοεργολάβοι της Ηλείας, στα δύο ποτάμια του νομού. Στην έκθεση αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων ότι η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας δεν επιλήφθηκε για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και προστίμων κατά των μεγαλοεργολάβων που έκλεβαν το αμμοχάλικο.

Ακόμη και μετά την κοινοποίηση σε αυτή εγγράφων των αστυνομικών τμημάτων του νομού για παράνομες δραστηριότητες στους δύο ποταμούς από τις εταιρείες εξόρυξης αδρανών υλικών, σιωπούσε προκλητικά.


nodaros@enet.gr

*** ( Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ