ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στον πυρόπληκτο δήμο Ωλένης Ηλείας προώθησε τελικά η Αυστραλιανή κυβέρνηση και επίσημα τα χρήματα της βοήθειας που είχε αποστείλει μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τους πυρόπληκτους κατοίκους του νομού αμέσως μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Χρήματα που όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ η «Ε» προσπάθησε με παράνομο τρόπο να χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος επιχειρώντας να κτίσει δημαρχείο σε χώρο οικιστικού πρασίνου, με παράνομες άδειες και χωρίς την διενέργεια διαγωνισμού.

Χθές έγινε γνωστό και επίσημα ότι η Αυστραλιανή κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωσή του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Ωλένης στο Καράτουλα με το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ. Το κτίριο είχε αρχίσει να κατασκευάζεται το 2002 με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» αλλά έμεινε στα… θεμέλια λόγω έλλειψης ρευστού.

«Ηταν υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε τα συγκεκριμένα χρήματα με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα. Γι αυτό και τα μεταφέραμε από τον δήμο Ζαχάρως στον δήμο Ωλένης» - δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαρτίνης και υπογράμμισε ότι το ποσό της βοήθειας των Αυστραλών προς τους πυρόπληκτους Ηλείους αγγίζει μαζί με τους τόκους το 1.900.000 ευρώ . « Από αυτά τα χρήματα θα καλύψουμε το κόστος του έργου και ότι μείνει θα το αξιοποιήσουμε για άλλες ανάγκες στην πυρόπληκτη Ηλεία» - εξήγησε ο κ. Μαρτίνης.

Ο δήμαρχος Ωλένης Γ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο που λείπει από την περιοχή, χαρακτηρίζοντάς το παράλληλα τεράστιο ως προς τον οικονομικό του μέγεθος, ιδιαίτερα σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα μας. Όπως είπε «έχουμε χρέος να εκτελέσουμε σωστά το έργο και να βάλουμε εκείνες τις προδιαγραφές και τα εχέγγυα, ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, όσον αφορά τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργο».

Όπως είπε με τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης θα καλυφθούν όλες οι εργασίες που υπολείπονται για την ολοκλήρωσή του και επιπλέον θα χρηματοδοτηθεί και η κατασκευή έργων στον περιβάλλοντα χώρο, κάτι που δεν προβλεπόταν στην αρχική εργολαβία. Σε ότι αφορά το χρόνο της πλήρους αποπεράτωσής του, τοποθετείται στα μέσα του ερχόμενου Φθινοπώρου και θα παραδοθεί στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και των νέων του Δήμου.

Ο κ. Παναγόπουλος αφού διαβεβαίωσε ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά, καθώς είναι επιθυμία του Πρεσβευτή της Αυστραλίας στην Ελλάδα να εγκαινιάσει τότε το έργο, ευχαρίστησε δημόσια τον Πρεσβευτή της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζέρεμυ Νιούμαν, τον πρόεδρο του Ε.Ε. Σ. Ανδρέα Μαρτίνη, και τον Ηλείο πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο.

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Θα μου επιτρέψεις να ευχαριστήσω κι εγώ την αυστραλιανή κυβέρνηση για τη λύση που έδωσε στο κυοφορούμενο σκάνδαλο.
Ευτυχώς που Αυστραλοί και Κύπριοι δεν είναι μυαλοκομμένοι! Μόνο έτσι, με τον... ξένο δάκτυλο δηλαδή, μπορεί κάτι καλό να γίνει στην Ηλεία!

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν δίπλα στην φωτογραφία του "αμαρτωλού" δημαρχείου,ο συντάκτης να έβαζε και μία φωτογραφία του "αναμάρτητου" γυμναστηρίου,με την υποχρέωση βεβαίως να διευκρινιστεί αν το γυμναστήριο είχε ανεγερθεί σε χώρο πρασίνου.
Στο δήμο Ωλένης δεν έχει δημιουργηθεί θέμα με τα τριχίλιαρα που πηραν δικαιούχοι και ΜΗ,αλλά κωφεύουν όλοι οι "ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ" της Ηλείας;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ