ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ ΗΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΤΡΕΜΟΥΝ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΤΕΡ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι κάτοικοι της πεδινής Ηλείας τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες γύρω από το τεχνητό φράγμα του Πηνειού που, όπως αποδείχθηκε μετά την αυτοψία των ειδικών, παραμένει ασυντήρητο επί δεκάδες χρόνια και παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Με  κόκκινο η περιοχή που σημειώθηκε η σχετική δόνηση Με κόκκινο η περιοχή που σημειώθηκε η σχετική δόνηση Κι όλα αυτά την ώρα που η στάθμη του νερού στο εσωτερικό του έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο των 93 μέτρων!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χθες στις 3.42 το πρωί σημειώθηκε πλησίον του αναχώματος σεισμική δόνηση που σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ. Ο σεισμός, σε συνδυασμό με τα ανωτέρω, προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους των πόλεων της πεδινής Ηλείας.

Οπως είπε στην «Ε» ο σεισμολόγος-γεωλόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Θανάσης Γκανάς, ο σεισμός εκδηλώθηκε πολύ κοντά στο φράγμα του Πηνειού και ίσως πάνω στο επικίνδυνο ενεργό ρήγμα που αποκαλύφθηκε μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου 2008 στην Ηλεία. «Εκτιμώ ότι ο συγκεκριμένος σεισμός είναι μεμονωμένο περιστατικό. Ομως θα πρέπει να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια το μέγεθος του συγκεκριμένου ρήγματος που περνάει δίπλα ή κάτω από το φράγμα του Πηνειού» ανέφερε στην «Ε» ο κ. Γκανάς.

Η σοβαρότητα της κατάστασης με το τεχνητό φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία αποτυπώνεται και στην αγωνιώδη επιστολή που έστειλε χθες ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας προς τη ΔΕΗ ζητώντας άμεσα βοήθεια και ενημέρωση.

* Βρέθηκε από τα σωστικά συνεργεία αργά προχθές το απόγευμα η σορός του 42χρονου Βούλγαρου εργάτη που είχε χαθεί από την περασμένη Τρίτη στα νερά του Πηνειού ποταμού στην Ηλεία δίπλα από το ανάχωμα του φράγματος, στην προσπάθειά του να ψαρέψει κυπρίνους. Επειτα από έρευνες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες οι δύτες κατάφεραν να εντοπίσουν το σώμα του άτυχου αλλοδαπού στην κοίτη του υπερχειλιστή του φράγματος. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ