ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΖΑΚΥΝΘΟΣ : ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ "4"



ΒΟΥΛΕΥΜΑ - ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 20.4.2010

Στοιχεία «φωτιά» για την προσπάθεια εμπρησμού και ανατίναξης των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ζακύνθου στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 με σκοπό να μην αποκαλυφθούν οι μεγάλες οικονομικές ατασθαλίες, περιέχονται στο υπ. Αριθμ. 84/2009 πολυσέλιδο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που συντάχθηκε στις 4.12.2009.

Ως δράστες της παράνομης προσπάθειας που είχε προκαλέσει πανελλαδικά σάλο, φέρονται από τις δικαστικές αρχές, ο τότε δήμαρχος της Ζακύνθου, ο τότε διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας, ένας ιδιοκτήτης εταιρείας κούριερ κι ένα νεαρός Αλβανός οι οποίοι με βάση το βούλευμα «ενώθηκαν σε συμμορία» για να διαπράξουν το σχέδιό τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σε βαθμό κακουργήματος από κοινού είναι οι εξής: απόπειρα εμπρησμού από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και πράγματα, απόπειρα έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους και σε εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας, ηθική αυτουργία και απλή συνέργεια στις άνω πράξεις, και κατασκευή ,κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο τότε δήμαρχος της Ζακύνθου στην προσπάθειά του να συγκαλύψει την κακοδιαχείριση των οικονομικών, να εμποδίσει και να συσκοτίσει τις έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών, συνεννοήθηκε με τους λοιπούς κατηγορούμενους να προβεί στην καταστροφή όλων των επιβαρυντικών στοιχείων.

Λίγο πριν την τελική προσπάθεια – με βάση πάντα το βούλευμα – ο αιρετός εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε απευθυνθεί σε εταιρεία ντέτεκτιβ στην Πάτρα ζητώντας έναντι 90.000 ευρώ να αφαιρεθούν από τα γραφεία των οικονομικών υπηρεσιών τα αποδεικτικά κακοδιαχείρισης και να γίνει εμπρησμός αλλά η «δουλειά» χάλασε καθώς ο ντέτεκτιβ που μάλιστα κατονομάζεται αθέτησε την συμφωνία του. Στην συνέχεια ο πρώην δήμαρχος φέρεται να ζήτησε από άλλα άτομα την παρέμβασή τους για αλλοίωση των στοιχείων στα δεδομένα του Η/Υ της υπηρεσίας αλλά όταν και αυτή η προσπάθειά του έπεσε στο κενό αποφάσισε να δράσει πιο δυναμικά.

Οι φερόμενοι ως δράστες είχαν τοποθετήσει στο κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ζακύνθου 25 φιάλες με μίγμα βενζίνης και πετρελαίου, 5 φιάλες με υδροχλωρικό οξύ, 9 δοχεία με λάδι μηχανής εσωτερικής καύσης, μια σακούλα με στουπιά και εννέα αυτοσχέδιους πυρσούς… Όλα αυτά τα υλικά με βάση την 3022/14/5096 – 8/7/2008 έκθεση του Εργαστηρίου Ανάλυσης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών – Εμπρηστικών Μηχανισμών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ δημιουργούσαν τις προυποθέσεις όταν αναφλέγονταν να προκαλέσουν έκρηξη, με το ωστικό κύμα να καταστρέφει ολοσχερώς τα γραφεία και μεγάλο μέρος του κτιρίου προκαλώντας ακόμα και τον θάνατο υπαλλήλων η περαστικών.

Το σχέδιό τους όμως απετράπη διότι ο αλλοδαπός, το πρόσωπο που είχε αναλάβει την εκτέλεση του σχεδίου έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν βάλει φωτιά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα υλικά για την ανατίναξη και τον εμπρησμό του κτιρίου είχαν σταλεί μέσα σε δέματα από την εταιρεία κούριερ του ενός εκ των κατηγορουμένων, ως υπηρεσιακά έγγραφα, με αποδέκτη τον διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών, ώστε να μη γίνει αντιληπτό το όλο σχέδιό τους.

Ο πρώην δήμαρχος Ζακύνθου στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε καμιά ανάμιξη στο συμβάν και η εμπλοκή του ονόματός του έγινε από τον συγκατηγορούμενό του διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου προκειμένου ο τελευταίος να καλύψει δικές του οικονομικές ατασθαλίες. Οι ισχυρισμοί όμως του δημάρχου με βάση μια σειρά από σοβαρά στοιχεία που περιέχονται στο βούλευμα, κρίνονται ως αβάσιμοι από τις δικαστικές αρχές. Ολοι οι κατηγορούμενοι μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι αλλά μετά από τις αιτήσεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ήταν ο ντετέκτιβ?

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ