ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αρχαία μπλοκάρουν εργοστάσιο αποβλήτων


ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 21.10.2010
Αρχαία ανεκτίμητης αξίας φαίνεται ότι έκρυβε η περιοχή της «Τριανταφυλλιάς» στον Δήμο της Αμαλιάδας Ηλείας, η οποία προοριζόταν να φιλοξενήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων του νομού.

Η σημασία των ευρημάτων θα κρίνει ίσως την τύχη του εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που θα ανεγερθεί στην ίδια περιοχή
Η Ζ' Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων έπειτα από ειδικές τομές στον χώρο των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του πρώην συνδέσμου Αμαλιάδας-Πύργου και στα γύρω χωράφια σε ακτίνα τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου, αποκάλυψε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα μυκηναϊκής και κλασικής εποχής. Εκτός από τον αρχαίο τάφο που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου δυο χρόνια, ήρθαν στο φως υπολείμματα από αρχαία κτίσματα, κάτι που δείχνει ότι εκεί υπήρχε αρχαίος οικισμός. Παράλληλα, βρέθηκαν αρκετοί συλημένοι τάφοι.

Το ανασκαφικό έργο θα συνεχιστεί όλο τον Απρίλιο. Εως τις 15 Μαΐου θα έχει δοθεί, από την Ζ' Εφορεία Αρχαιοτήτων, το σχετικό πόρισμα που θα ανακοινώνει και επίσημα τη σπουδαιότητα των ευρημάτων. Τις ανασκαφές χρηματοδοτεί μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Ηλείας έπειτα από προγραμματική σύμβαση, που υπογράφηκε από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στα τέλη του περασμένου μήνα.

Η ύπαρξη στην περιοχή αρχαιολογικών θησαυρών είναι κάτι που θα κρίνει και την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση της αδειοδότησης του έργου, αυτό θα έχει αποτέλεσμα την αδυναμία ένταξής του στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΣΠΑ 2007-2013). Πηγές της Ζ' Εφορείας Αρχαιοτήτων μιλώντας στην «Ε» χαρακτήρισαν τα ευρήματα πολύ σημαντικά και τόνισαν ότι η κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων μάλλον θα πρέπει να γίνει σε άλλη περιοχή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ