ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Νόμος της μπουλντόζας στη Ζαχάρω

*** ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΩΝ "ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ" ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ - ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ... ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΕΣΗΠΕΗΝ... ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΠΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 1.4.2010

Ανω-κάτω έγινε και πάλι η παραλία της Ζαχάρως Ηλείας χθες το πρωί, όταν δύο μπουλντόζες, με τις οδηγίες της δημοτικής αρχής και παραβλέποντας τις οδηγίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ισοπέδωσαν παράνομα πέντε παραλιακά σπίτια.

Τα τρία από αυτά είχαν καταστρέψει άγνωστοι εμπρηστές και λίγες ημέρες μετά μια μυστηριώδης μπουλντόζα τούς προκάλεσε σοβαρές βλάβες. Ολα ξεκίνησαν στις 6 το πρωί, όταν οι δύο μπουλντόζες τοπικού εργολάβου, υπό τις οδηγίες των δύο αντιδημάρχων του Δήμου Ζαχάρως, μετέβησαν στην περιοχή και παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, ισοπέδωσαν τα σπίτια μαζί με οικοσκευές που είχαν στο εσωτερικό τους.

Τρεις από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών κατέθεσαν αμέσως μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο αντιδημάρχων και των ιδιοκτητών των σκαπτικών μηχανημάτων. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα όμως μετά τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας συνέλαβε μόνο τους ιδιοκτήτες των μηχανημάτων και όχι τους δύο αιρετούς καθώς οι τελευταίοι -όπως είπε στην «Ε» ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Ν. Μαρτζάκλης- με βάση τον νόμο απολαμβάνουν ασυλία (!).

Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας μέσω των νομικών του συμβούλων, ενώ τόνισε κατηγορηματικά στην «Ε» ότι η δημοτική αρχή της Ζαχάρως δεν νομιμοποιείται να κατεδαφίσει τα συγκεκριμένα σπίτια και ότι η Περιφέρεια ουδέποτε είχε δώσει τέτοια εντολή.

«Δεν δώσαμε άδεια»

«Η μοναδική άδεια που δώσαμε είχε να κάνει με την απομάκρυνση καμένων κορμών και ξύλων που βρίσκονταν στην παραλία και όχι με την κατεδάφιση των σπιτιών», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Αποστολόπουλος και πρόσθεσε:

«Στην αρχή μάς έστειλαν ένα χαρτί που ζητούσε την απομάκρυνση των καμένων ξύλων από την παραλία. Μετά άλλο έγγραφο που μας ζητούσε την απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών. Στο τέλος μάς ζήτησαν την άδεια να κατεδαφίσουν με δικά τους χρήματα κάποια κτίσματα. Απαντήσαμε αρνητικά γιατί με βάση τον νόμο μόνο η Περιφέρεια έχει το δικαίωμα να προβεί σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, αν αυτά είναι αυθαίρετα και με νόμιμες διαδικασίες».

Αργά χθες το μεσημέρι οι δύο ιδιοκτήτες των σκαπτικών μηχανημάτων οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι. Επίσης, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας ασκήθηκε ποινική δίωξη και στους δύο αντιδημάρχους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα το τοπικό πολεοδομικό γραφείο, παρά τις συνεχείς γραπτές εντολές και εκκλήσεις της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Ηλείας, αρνείται ετσιθελικά, χωρίς να προβάλει κανένα λόγο, την ανάκληση των παράνομων οικοδομικών αδειών του δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, για την αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα που έχει μέσα στο οικοσύστημα του Καϊάφα σε ζώνη απόλυτης προστασίας.

«Αυτό που ζούμε εδώ στη Ζαχάρω δεν έχει προηγούμενο. Οι νόμοι έχουν καταλυθεί και κανείς δεν προτίθεται να τιμωρήσει εκείνους που τους καταπατούν. Φύλαγα σκοπός μέσα στο αμάξι μου με το όπλο μου από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και όταν έφυγα, ήρθαν και μου γκρέμισαν το σπίτι. Μαζί του καταστράφηκαν όλα μου τα υπάρχοντα. Είμαι συνταξιούχος ανάπηρος του ΙΚΑ και τώρα βρίσκομαι στους πέντε δρόμους. Κάνω έκκληση στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κάνουν κάτι για την περιοχή αυτή, όπου βασιλεύει ο νόμος της ζούγκλας...», δήλωσε στην «Ε» ο Ηρακλής Σπηλιόπουλος.

nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ