ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΖΑΚΥΝΘΟΣ : ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Και πάλι κατάληψη για τα δεδουλευμένα στο Δήμο Ζακύνθου


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 2.8.2010

Το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο των προηγούμενων ετών από τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Ζάκυνθο εξακολουθεί να ταλαιπωρεί άδικα δεκάδες υπαλλήλους του δήμου καθώς λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους με το... σταγονόμετρο λόγω της παρακράτησης των χρημάτων του δήμου από τις τράπεζες για την εξόφληση των παράνομων δανείων του παρελθόντος...

Πάνω από 160 εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι τους τρεις τελευταίους μήνες περίπου, κατέλαβαν προχθές για μία ακόμη φορά το δημαρχείο ζητώντας τα χρήματά τους, ενώ κατέθεσαν και στο τοπικό γραφείο της Περιφέρειας τα κλειδιά των υπηρεσιών του δήμου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Ζακύνθου και στηρίζει -όπως επισημαίνει- την απόφασή τους για το κλείσιμο του δήμου και την παράδοση των κλειδιών όλων των υπηρεσιών του δήμου στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κωνσταντίνο Γεωργαλίδη.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζακύνθου παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί το πενιχρό και κουτσερεμένο επίδομα αδείας, οδηγώντας τους σε οικονομική εξαθλίωση και αδυναμία ανταπόκρισης στις οικογενειακές και καθημερινές τους υποχρεώσεις (δάνεια κ.λπ.). Η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς οι υπεύθυνοι της κατάχρησης των χρημάτων του λαού της Ζακύνθου και των εργαζομένων του δήμου κυκλοφορούν ελεύθεροι, πίνοντας άνετοι τον καφέ τους σε γνωστά κοσμικά στέκια. Προκαλούν, αφήνοντας στην τύχη τους εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου Ζακυνθίων και ενώ έχουν οδηγήσει τον δήμο σε οριστική διάλυση, καθώς αδυνατεί να καλύψει τις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες του και να εξυπηρετήσει τους πολίτες.
Επικίνδυνη είναι και η αδιαφορία των υπηρεσιών του κράτους (υπουργείο Εσωτερικών και υπουργείο Οικονομικών), που σφυρίζουν αδιάφορα στη λύση του προβλήματος, αλλά και στην τιμωρία των υπευθύνων, παρά τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις τόσο του Συλλόγου Εργαζομένων όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ