ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΙΚΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΑΝΑΜΟΝΗ  35 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ !


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 31.8.2010

Δραματικές στιγμές βιώνουν σχεδόν καθημερινά οι περίπου 130.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ Πάτρας, καθώς το Ταμείο, λειτουργώντας αντιφατικά και πολλές φορές σουρεαλιστικά, παρουσιάζει εικόνα γενικής κατάρρευσης. Οι πολύ σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και η έλλειψη κτιριακών υποδομών αποτελούν τα κομμάτια του παζλ μιας απαράδεκτης εικόνας, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Πολιτεία και ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους.
Ταλαιπωρία για 130.000 ασφαλισμένους  
Ταλαιπωρία για 130.000 ασφαλισμένους  

Οπως λέει στην «Ε» ο διευθυντής της Υγειονομικής Μονάδας του ΙΚΑ στην Πάτρα Χαράλαμπος Μπονάνος, η αναμονή των ασφαλισμένων προκειμένου να επισκεφθούν διάφορες ειδικότητες γιατρών ξεπερνά τις 35 ημέρες (!). Βασική αιτία αυτού του προβλήματος είναι οι συνταξιοδοτήσεις των γιατρών και η μη ανανέωση των συμβάσεων σε ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την περίθαλψη των ασφαλισμένων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έλλειψη ενδοκρινολόγου, νεφρολόγου, παθολόγου, μικροβιολόγου, ακτινολόγου και ρευματολόγου γιατρού.
Την ίδια ώρα -όπως λέει ο κ. Μπονάνος- τελειώνουν οι συμβάσεις σε τρεις ορθοπεδικούς και έναν χειρουργό και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χάνονται, με τη μη ανανέωση των 18 συνολικά συμβάσεων απαραίτητων ιατρικών ειδικοτήτων, πάνω από 450 ραντεβού την ημέρα. Κι αυτό, όταν έχει καταγραφεί ότι η υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ Πάτρας δέχεται περίπου 3.500 επισκέψεις ημερησίως.

Επίσης, η έλλειψη σε οφθαλμίατρους, νευρολόγους και ουρολόγους κάνει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ να περιμένουν για να εξεταστούν πάνω από ένα μήνα! Σημαντικές ελλείψεις καταγράφονται στο διοικητικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Τα προβλήματα όμως και η ταλαιπωρία των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων της Πάτρας δεν σταματούν εδώ. Ενας μαγνητικός τομογράφος που κόστισε στο ΙΚΑ το 1999 πάνω από 500 εκατομμύρια δρχ., σήμερα λειτουργεί σε μονή βάρδια προς δόξαν των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Κι αυτό διότι το ΙΚΑ δεν προσλαμβάνει ακόμη έναν ακτινολόγο. Ομως κινδυνεύει να μπει λουκέτο και στο κλασικό ακτινολογικό, αφού ο ένας εκ των δύο ακτινολόγων του συνταξιοδοτείται, ενώ λήγει σε λίγο η σύμβαση και του άλλου.

Ενα σημαντικό κομμάτι των ασφαλισμένων της Ανω Πόλης στην Πάτρα ταλαιπωρείται αφάνταστα και βρίσκεται ουσιαστικά εκτός ραντεβού με τους εναπομείναντες γιατρούς, καθώς το 184 (τηλεφωνικό κέντρο που κλείνει ραντεβού) για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν έχει επεκταθεί από το 2002 σε αυτή την περιοχή.

Ο κ. Μπονάνος αποκαλύπτει ότι σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην κτιριακή υποδομή, καθώς στο ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ, που καταστράφηκε το 2004 από εμπρησμό στα αρχεία του, δεν έχει μπει τόσο καιρό «ούτε ένα καρφί», με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη στέγαση των ιατρείων και το ΙΚΑ να αναγκάζεται να πληρώνει κάθε μήνα πανάκριβα ενοίκια.
Επισημαίνει ακόμα την άδικη και απίστευτη -όπως τη χαρακτηρίζει- πρόσθετη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι για φάρμακα αξίας άνω των 150 ευρώ θα πρέπει να παίρνουν τις υπογραφές των ελεγκτών. «Η διαδικασία αυτή δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, καθώς ο έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο με τη μηχανογράφηση του συστήματος, η οποία όμως καρκινοβατεί από το 1998...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ