ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η ΦΡΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ...


42ΧΡΟΝΟΣ ΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙ ΕΝΑ 11ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 24.8.2010

   Η σκιά της φρίκης στοιχειώνει από χθές το Ελαιοχώρι του Δήμου Κορύθου Αρκαδίας, εκεί όπου εκτυλίχθηκε ένα από τα αποτρόπαια εγκλήματα με θύμα ένα αγγελούδι. Ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών. Το χαμόγελο έσβησε από τα χείλη των λιγοστών κατοίκων και την θέση του πήραν οι ψίθυροι στα καφενεία, εκεί όπου όλοι μιλούν για το μεγάλο κακό που συνέβη στο μέχρι χθές φιλήσυχο χωριό. Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία, όπως και ολόκληρη η χώρα, δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβει δίπλα από τα σπίτια τους στην πλατεία που έπαιζαν μέχρι χθές ανέμελα δεκάδες παιδιά.

    Εκεί έπαιζε μαζί τους και η μικρή Ειρήνη. Επαιζε, μαζί με τις φίλες της μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου καθώς η μητέρα της μετανάστρια από την Βουλγαρία φύλαγε καθημερινά μια κατάκοιτη ηλικιωμένη προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να ζήσει την οικογένειά της.

    Στην μικρή πλατεία βρήκε την μικρή Ειρήνη και ο δολοφόνος, ένας 42χονος Αλβανός εργάτης. Γνωστός στο χωριό αφού μέχρι και σπίτι είχε αγοράσει εκεί και έμενε μαζί με την σύζυγό του και το 17χρόνο γιό τους πάνω από δέκα χρόνια εργαζόμενος σκληρά κι εκείνος στα χωράφια της περιοχής. Ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας, που έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής του πιο φρικτού ίσως εγκλήματος που συνέβη τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Για την εξαφάνιση της 11Χρόνης ενεργοποιήθηκε αμέσως με την έγκριση της ΕΛ.ΑΣ και την συμμετοχή 50 συνολικά φορέων το σύστημα «Άμπερ Αλερτ» (Amber Alert).

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο 42χρόνος πλησίασε το κοριτσάκι αργά το βράδυ του Σαββάτου και προσφέρθηκε να το πάει στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του. Ανυποψίαστη η μικρή Ειρήνη μπήκε μέσα και τότε ο δράστης αντί να την οδηγήσει στο σπίτι της, την πήγε σε ερημική τοποθεσία έξω από το χωριό και αφού την βίασε την έριξε μέσα σε ένα πηγάδι, έριξε από πάνω μερικά κλαδιά κι έφυγε για το σπίτι του σα να μη συνέβη τίποτα…

   «Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του μετά από την έρευνα που κάναμε και μάλιστα μας υπέδειξε και το σημείο που είχε πετάξει το κοριτσάκι. Το βρήκαμε σε ένα πηγάδι εφτά περίπου χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο δράστης αφού βίασε το κοριτσάκι το έριξε μέσα στο πηγάδι ζωντανό…» - ανέφερε συγκλονισμένος στην «Ε» ο Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Τούζος. Στα νύχια της 11Χρόνης βρέθηκε και γενετικό υλικό, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

   Στο Ελαιοχώρι βρίσκεται από χθές κλιμάκιο του Χαμόγελου του Παιδιού προσπαθώντας να υποστηρίξει ψυχολογικά την χαροκαμένη οικογένεια αλλά και τα παιδιά και τους γονείς ολόκληρου του χωριού.


   «Ο κόσμος εδώ είναι συγκλονισμένος και δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Δεν νομίζω να έχουμε άλλο παρόμοιο περιστατικό στη χώρα μας. Με αφορμή το θλιβερό συμβάν θα ήθελα να μεταφέρω στους γονείς όλης της χώρας ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα παιδιά τους και πάντα να ξέρουν και με ποιόν που είναι και τι κάνουν» - δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

   Αποκάλυψε μάλιστα στην «Ε» και μια απίστευτη παράμετρο της υπόθεσης: Οπως είπε στην διάρκεια των ερευνών ένα μικρό σκυλάκι που συνόδευε πάντα στα παιχνίδια την μικρή Ειρήνη, βρέθηκε κοντά σε αυτόν και στους διασώστες προχθές έχοντας μια περίεργη συμπεριφορά. "Ερχόταν κοντά σε μας και γαυγίζοντας μας οδηγούσε έξω από το χωριό. Ηταν σαν κάτι να προσπαθούσε να μας πει να μας δείξει. Το ακολουθήσαμε για λίγο αλλά επειδή μας έβγαζε έξω από το χωριό και ήταν νύχτα σταματήσαμε. Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτό το σκυλάκι ήθελε να μας οδηγήσει στο πηγάδι που βρέθηκε το πτώμα της μικρής Ειρήνης» - ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ