ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ BLOG ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟ BLOG - 
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ  


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ 

Ο κατά τα άλλα αγαπητός  νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας , αδικεί τουλάχιστον τον εαυτό του δημόσια , όταν ισχυρίζεται σε επιστολή που μας έστειλε σήμερα ,   ότι δεν έχουν ασκηθεί διώξεις για την κομπίνα των προστίμων από τις καντίνες στη Ζαχάρω.

Ο νομάρχης Ηλείας γνωρίζει πολύ καλά ότι στις 11.8.2010 κλήθηκε στον Ανακριτή να απολογηθεί για τα αδικήματα που περιγράφονται στο ρεπορτάζ αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τις 9.9.2010 προκειμένου να ετοιμάσει το πέντε σελίδων  απολογητικό του υπόμνημα το οποίο και κατέθεσε την ίδια ημερομηνία ζητώντας την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία .

Την  ίδια ημέρα ο Ανακριτής του Πύργου με την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως αποφάσισαν ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Συνεπώς και διώξεις ασκήθηκαν εναντίον του κακουργηματικού χαρακτήρα και κλήθηκε σε απολογία ως κατηγορούμενος μαζί με άλλα 13 άτομα που περιγράφονται στο ρεπορτάζ.

Ως δημοσιογράφος παρουσίασα όπως όφειλα την είδηση χωρίς κανένα σχολιασμό η χαρακτηρισμό, αμέσως όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων. Δεν είχα την είδηση στο συρτάρι μου και την παρουσίασα μετά από μήνες για να βλάψω τον συμπαθή κατά τα άλλα νομάρχη Ηλείας παίζοντας πολιτικά παιχνίδια .

Φυσικά και στο ρεπορτάζ αναφέρουμε και την άποψή του με βάση την απολογία του στον Ανακριτή .

Τα περί "αβάσιμης αρθρογραφίας"  που λέει στο τέλος της επιστολής του  ο κύριος Καφύρας , πιθανολογώ ότι αναφέρεται στις προτάσεις του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου για τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία όπου μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων βρίσκεται και ο ίδιος.
Γεγονός και αυτό πραγματικό.Και σε εκείνη την περίπτωση γράψαμε την αλήθεια και μόνο αυτή.

Ολα τα ρεπορτάζ , βασίζονται πάντα σε επίσημα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας και τα οποία δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση.  

Τα περί πολιτικών σκοπιμοτήτων που αναφέρει ,  γνωρίζει πολύ καλά ο αγαπητός κύριος Καφύρας ότι για μένα δεν ισχύουν αυτά.  
Διότι δεν υπήρξα ούτε και θα υπάρξω ποτέ εργαζόμενος σε γραφείο Τύπου κομματικών στελεχών, βουλευτών, εταιρειών, υποψηφίων δημάρχων η περιφερειαρχών κλπ κλπ ούτε είχα ή έχω οικονομικές συναλλαγές με κέντρα εξουσίας , γιατί απλά έχω μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη για την  ελεύθερη , αντικειμενική, αποκαλυπτική και μαχόμενη δημοσιογραφίας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  



1 σχόλιο:

Θεόδ. Κόλλιας είπε...

Μπράβο ρε Μάκη!!! 1000 φορές σου βγάζω το καπέλο για την συνεπέστατη και αγέρωχη στάση σου. Αλήθεια τόσα χρόνια γιατί ο κ. νομάρχης, όχι μόνο δεν έχει κατακρίνει αλλά ούτε καν έχει αναφερθεί, δεν έχει μια θέση στα τόσα απαράδεκτα που συμβαίνουν στο δήμο Ζαχάρως;Αν αυτός, ο πρώτος πολίτης της Ηλείας,στρίβει δια του αρραβώνος εμείς, οι απλοί πολίτες, τι πρέπει να κάνουμε; Ή υπεκφεύγει γιατί ..κάτι φοβάται ή δεν βλέπει τίποτα λόγω ανικανότητας. Τι να υποθέσει κανείς.Αλί και τρισαλί!

Θεόδ. Κόλλιας
συγγραφέας-κτηνίατρος από το Γιαννιτσοχώρι

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ